تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


ورود جوامع علمی به عرصه نوسازی بافت های فرسوده
تاريخ خبر: يکشنبه، 4 آبان 1393 ساعت: 10:16

به گزارش گروه عمران شهری شهرداری نیوز،مدیرعامل سازمان نوسازی در دومین نشست تخصصی نوسازی بافت های فرسوده بر اهمیت و ضرورت ورود بیشتر دانشگاه ها و جوامع علمی به عرصه نوسازی تأکید کرد.

عباداله فتح اللهی در دومین نشست تخصصی نوسازی بافت های فرسوه که به همت جامعه راهبر مهندسان ساختمان و با حضور اساتید و صاحبنظران متخصص در امر نوسازی بافت های فرسوده در محل دانشگاه تهران برگزار شد، به ایراد سخنرانی پرداخت.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران سخنان خود را با طرح سؤالاتی پیرامون مفاهیم نظری و عملی نوسازی، تعریف گفتمان نوسازی، راهکارها و سیاست های مواجهه با بافت های فرسوده شهری، چگونگی رفع معضلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی حاکم بر این بافت ها، نقش کنشگران و بازیگران ذی مدخل در این امر و چندین مسئله دیگر آغاز نمود.

وی اولین معضل در بافت های فرسوده را فقدان ادبیات و گفتمان واحد در این مبحث دانست و گفت: علیرغم تلاش هایی که از سال 84 به بعد در این راه آغاز شده هنوز به یک تعریف واحد از صورت مسئله پیچیده ای به نام نوسازی بافت های فرسوده نرسیده ایم.

فتح اللهی با تأکید بر ضرورت ترغیب مردم برای مشارکت در امر نوسازی، یادآور شد: مردمی که سالها پیش با مهاجرت از روستا در حاشیه شهر و غالباً در زمین های اوقافی سکنی گزیده اند، اغلب آماده پذیرش تغییر در زندگی خود نیستند.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران تصریح کرد: نوسازی را مقوله ای پیچیده اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، کالبدی و شهری می دانیم و برای اینکه فهم متخصصان، کارشناسان، مردم و دستگاه های اجرایی را در این زمینه به هم نزدیکتر کنیم، اقدام به استقرار دفاتر تسهیل گری در محلات مختلف کرده ایم.

وی یادآور شد: این دفاتر در ابتدای فعالیت خود نقش تسهیل گری در نوسازی را ایفا می کردند و امروز به عنوان نسل سوم دفاتر خدمات نوسازی از ابتدای تیرماه با هدف جذب کنشگران مختلف نوسازی از جمله مردم، سرمایه گذاران، جوامع فنی، دانشگاهی و مدیریت شهری در محلات مختلف مشغول به فعالیت هستند.

فتح اللهی با اشاره به اینکه سازمان نوسازی 2 نوع نوسازی را تجربه کرده است، اظهار داشت: تجربه نوسازی با حداکثر مداخله در 3 محله از شهر تهران پیاده شد که رضایت ساکنان را در پی نداشت، پس از آن با زحمات شورای اسلامی شهر تهران و شهردار محترم بخشودگی عوارض و اعطا تراکم تشویقی به ساکنان بافت های فرسوده با هدف ایجاد مشارکت مردم در نوسازی اتفاق افتاد که منجر به نوسازی 144 هزار واحد مسکونی شد.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در خاتمه سخنان خود اظهار داشت: معتقد هستیم دانشگاه ها می بایست بیشتر وارد عرصه نوسازی بافت های فرسوده شوند. ورود دانشگاه ها می تواند خلاء ها و حفره های نهضت نوسازی مردمی را شناسایی کند و منصفانه تر، کارشناسانه تر و بدون حب و بغض سازمانی، چالش ها را فرا روی ما قرار دهد.

شایان ذکر است محمد سعید ایزدی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری؛ حمزه شکیب، عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس و عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران؛ سید محسن حائری، ریاست کمیته تخصصی عمران کانون فارغ التحصیلات دانشکده فنی و عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف و جمعی دیگر از مسئولان و صاحبنظران برجسته در خصوص نوسازی بافت های فرسوده شهری در این نشست حضور داشتند.