تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


کلسترول بالا را شکست دهید
تاريخ خبر: چهارشنبه، 30 مهر 1393 ساعت: 12:53

سلامت نیوز:متخصصان تغذیه براین باورند که مصرف برخی مواد غذایی مانند سبزیجات، غلات، روغن زیتون، پروتئین بدون چربی و استفاده از رژیم مدیترانه‌ای در کنار اجتناب از مصرف برخی مواد می‌تواند کلسترول خون را کاهش دهد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه فرهیختگان، یکی از مواردی که پزشکان در برگه‌های جواب آزمایش به دنبال آن می‌گردند، میزان کلسترول است. به‌طور کلی، بالا بودن آن نسبت به حد طبیعی نگرانی پزشک و بیمار را به دنبال دارد از این رو، باید با رعایت برخی نکات بهداشتی تغذیه مانع از افزایش آن شد و در مقابل با مصرف برخی مواد غذایی، مقدار کلسترول خون را در حد طبیعی حفظ کرد و آن را کاهش داد. به خاطر داشته باشید که هرگونه اقدامی به‌منظور پایین آوردن کلسترول بالای خون از اهمیت بالایی برخوردار است و می‌تواند افراد را از خطر بروز سکته‌های قلبی و تصلب شرایین و سایر اختلالات حفظ کند. آمارها حاکی از آن است که بیش از یک‌سوم افراد بالغ آمریکایی دچار کلسترول بالا و سندروم متابولیک هستند که درنهایت منجر به بالا رفتن فشار خون، تری‌گلیسیرید بالا، مقاومت انسولینی و چربی شکمی می‌شود که تمام اینها ازجمله عوامل پرخطر بروز بیماری‌های قلبی محسوب می‌شود.

متخصصان تغذیه براین باورند که مصرف برخی مواد غذایی مانند سبزیجات، غلات، روغن زیتون، پروتئین بدون چربی و استفاده از رژیم مدیترانه‌ای در کنار اجتناب از مصرف برخی مواد می‌تواند کلسترول خون را کاهش دهد.

لوبیا از غنی‌ترین سبزیجات حاوی فیبر محلول بوده و از این رو، می‌توان برای مبارزه با کلسترول بالا آن را مصرف کرد. فیبرهای محلول به کلسترول و مواد اولیه آن در سیستم گوارش متصل شده و پیش از تجمع در بدن، آن را دفع می‌کند. این ماده غذایی تاثیر پنج درصدی در کاهش میزان LDL (کلسترول بد خون) دارد. چربی‌های غیراشباع بهترین گزینه برای استفاده در طبخ غذاست که در روغن زیتون، روغن کانولا، سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان یافت می‌شود. این قبیل چربی‌ها مستقیما کلسترول بد LDL را کاهش داده و باعث بالا رفتن کلسترول خوب HDL می‌شوند. متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند افرادی که در معرض بالا رفتن کلسترول خون هستند، چربی‌های غیراشباع را جایگزین چربی‌های اشباع مانند کره و روغن حیوانی کنند.

میوه‌های دایره‌ای‌شکل مانند پرتقال، لیمو و سیب بالاترین میزان «پکتین» را در میان میوه‌ها دارند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که این میوه‌ها در روز بین هفت تا 10 درصد کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد. کربوهیدرات‌ «پکتین» که در دیواره سلولی بسیاری از میوه‌ها تجمع‌یافته، مانع از فشردگی کلسترول در عروق خونی می‌شود.

دانه‌های خوراکی مانند بادام، بادام‌زمینی و گردو برای سلامت قلب مفید بوده و شواهد بیانگر این مطلبند که فیبر و چربی غیراشباع موجود در آنها باعث کاهش کلسترول خون می‌شود. خوردن روزانه بادام، گردو و سایر دانه‌های خوراکی کلسترول خون را بین چهار تا 10 درصد کاهش می‌دهد.

سبوس و فیبر ازجمله مواد مغذی هستند که متخصصان تغذیه مصرف آن را توصیه می‌کنند. فیبرهای غیرمحلول چون قابل حل در آب نیستند، در سیستم گوارشی هضم نشده و چربی‌ها و مواد قندی را با خود حمل می‌کنند و از این طریق قادرند کلسترول خون را پایین بیاورند.