تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


عوارض و خطرات مژه‌های مصنوعی
تاريخ خبر: شنبه، 26 مهر 1393 ساعت: 08:54

سیمرغ: خانمی می گویند به اتفاق دخترشان برای رفتن به یک عروسی از مژه مصنوعی و چسب مخصوصش استفاده کرده‌اند و بعد از مهمانی با کندن این مژه‌ها دچار ریزش شدید مژه‌ شده‌اند. این خانم می‌خواستند بدانند چرا مژه‌هایشان ریخته و آیا امیدی به رویش مجدد آن هست یا نه؟ با توجه به اینکه استفاده از مژه‌های مصنوعی این روزها طرفدار پیدا کرده، مهم‌ترین مشکلاتی که استفاده از این روش پرپشت کردن مژه‌ دارد را در این مطلب مرور خواهیم کرد.

 این روزها برخی خانم‌ها در اروپا و آمریکا به تقلید از ستارگان سینما مایلند با استفاده مداوم از مژه‌های مصنوعی زیبایی چشمان خود را دوچندان کنند اما این کار خطرهای خاص خود را دارد. متاسفانه بیشتر زنانی که از مژه‌های مصنوعی استفاده می‌کنند، توصیه متخصصان را مبنی بر اینکه این مژه‌ها می‌توانند محلی مناسب برای تجمع جرم و باکتری باشند، جدی نمی‌گیرد در حالی که تحقیقات نشان داده‌اند استفاده از مژه مصنوعی فرد را مستعد ابتلا به عفونت‌های چشمی و حساسیت می‌کند و باعث بروز علایمی ناخوشایند از قبیل ترشحات چشمی، سوزش، خارش، تورم و ناراحتی شدید چشمی و حتی ریزش مژه می‌شود که مطمئنا هیچ خانمی دوست ندارد دچار چنین مشکلاتی شود.

التهاب پوست پلک
دکتر امیرهوشنگ احسانی، متخصص پوست و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گوید: «چسب مژه مصنوعی می‌تواند باعث التهاب پوست پلک و زمینه‌ساز اگزما و حساسیت شود، البته ممکن است این عوارض در اولین نوبت بروز نکنند ولی فرد بعد از چند بار استفاده از مژه مصنوعی معمولا دچار مشکل می‌شود».

واکنش حساسیتی به چسب مژه
چسب مژه مصنوعی حاوی ماده سرطان‌زای فرمالدیید است و فاکس نیوز در ادامه گزارش خود به واکنش شدید حساسیتی برخی خانم‌ها به چسب مژه مصنوعی اشاره می‌کند: « محققان ژاپنی با بررسی پرونده 100 زن، استفاده از مژه‌های مصنوعی را شایع‌ترین علت مشکلات چشمی و پلک اعلام کرده‌اند. مژه‌های مصنوعی حاوی فلزات سمی و مواد نگهدارنده شیمیایی هستند که خود دلیلی محکم برای خط کشیدن دور استفاده از آن است. توصیه می‌کنیم اگر به لاتکس حساسیت دارید، اول مطمئن شوید چسب مژه مورد استفاده‌ حاوی این ماده حساسیت‌زا نیست البته این تقریبا غیرممکن است زیرا این چسب‌ها بدون وجود لاتکس نمی‌توانند مژه را روی پلک نگه دارند. اگر نگرانید که آیا شما هم به مواد موجود در چسب مژه حساسیت دارید یا نه، باید به کلینیک‌های آلرژی مراجعه کنید تا آنجا تست‌های تشخیصی برایتان انجام شود.»

ریزش مژه‌ها
دکتر احسانی، دومین علت احتمالی ریزش مژه این 2 خانم (که در ابتدای مطلب، شرح مختصری از آنها ارایه شد) را فشار ناشی از نصب مژه مصنوعی می‌داند. محققان دانشگاه چشم‌پزشکی بریتانیا هم هشدار داده‌اند که در صورت آسیب فشاری به پیاز مژه، ممکن‌است فرد مژه‌های خود را برای همیشه از دست دهد. دکتر احسانی توصیه می‌کند: «هرگز برای زیبایی مژه‌های خود دنبال روش‌های خطرناک نروید و فقط از ریمل که به مراتب ارزان‌تر، ساده‌تر و در عین حال موثر است، استفاده کنید. البته ریمل‌های نامرغوب هم به دلیل داشتن مواد تقلبی یا تاریخ‌گذشته می‌توانند باعث بروز حساسیت و عفونت در خانم‌ها شوند».

این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، به این سوال که علت ریزش مژه‌ها در اثر استفاده از مژه مصنوعی، از ریشه خارج شدن آن است یا نه، اینطور پاسخ می‌دهد: «با استفاده از مژه مصنوعی، مژه‌ها از تنه قطع می‌شوند و نه ریشه ولی چون رشد مژه‌ها نسبت به سایر موهای بدن به مراتب کندتر است، این 2 خانم می‌توانند امیدوار باشند مژه‌هایشان ظرف 6-3 ماه آینده دوباره رشد کند.» او هشدار می‌دهد که: «این خانم‌ها در مدت رویش مجدد مژه‌ها اصلا نباید از مژه مصنوعی استفاده کنند و باید مصرف مواد آرایشی را کاهش دهند». بسیاری از خانم‌ها فکر می‌کنند کاشت مژه، روش موثری است و برای این کار که هزینه زیادی هم دارد، به آرایشگاه‌ها مراجعه می‌کنند اما دکتر احسانی می‌گوید: «آرایشگاه هرگز برای شما مژه نمی‌کارد، ‌فقط مژه مصنوعی را با چسبی مقاوم‌تر نصب می‌کند. این روش هم همان‌ خطرهای استفاده از مژه مصنوعی را دارد و همچنین به دلیل تعداد بالای تک‌مژه‌ها و استحکام بیشتر چسب، فشار بیشتری وارد می‌کند. کاشت مژه روشی بسیار دشوار است و فقط به‌وسیله متخصص پوست و برای افرادی که دچار سانحه و سوختگی شده‌اند، انجام می‌شود.»