لایحه تشکیل شورای محله در شهرهای بالاتر از 200 هزار نفر تا پایان امسال به تصویب نمیرسد
به گزارش گروه پارلمان شهری شهرداری نیوز ،نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: هر چند قانونی شدن تشکیل شورای محلات در اختیار دولت است اما با توجه به عدم تصویب یک فوریت آن در کمیسیون مربوطه بعید است تا پایان سال به تصویب برسد.
مرتضی طلایی نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: توافق گذشته شورای شهر و وزارت کشور در زمان مرحوم کردان قرار بر این بود که وزارت کشور براساس مصوبه شورای اختلاف ظرف مدت سه ماه آئین نامهای را جهت تشکیل شورای محله تدوین نماید که متاسفانه هنوز اجرا نشده است.
وی با بیان اینکه این طرح در دولت فعلی پیگیری و کمیتهای جهت تهیه آئین نامه آن تشکیل شد، افزود: هر چند که بنده و کارشناسان شورا در این کمیته حضور یافتیم اما پس از تدوین آئین نامه تاکنون از نتیجه خبری نشده است.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه مطابق این طرح درشهرهایی با جمعیت بالاتر از 200 هزار نفر انتخابات شورایاریها برگزار خواهد شد، تصریح کرد: انتخابات شورای محلی مستلزم تهیه قانون است که درحال حاضر چنین قانونی وجود ندارد.
طلایی با عنوان اینکه بند 7 ماده 70 اجازه تشکیل انجمنهای معتمد محلات را به شوراها داده است، افزود: در واقع شورایاریها همین انجمنها هستند که با ابتکار شورای شهر تهران تاکنون منحصر به این شهر و یک الی دو شهر دیگر نظیر اصفهان بوده است که البته اجرایی شدن آئین نامه دولت، تسری آن به تمامی شهرهای بالاتر از 200 هزار نفر را فراهم خواهد ساخت.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مطابق موارد مطرح در یکی از جلسات شورا مبنی بر انتخاب شورایاریها در مهرماه این انتخابات تا 10 روز دیگر برگزار خواهد شد، گفت: هر چند برگزاری انتخابات شورایاریها در مهرماه نظیر یکی از اعضا بوده اما هم اکنون درحال طی عنوان مسیر برگزاری انتخابات هستیم به طوری که جلساتی نیز با وزارت کشور در این راستا برگزار شده است.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به سوال دیگر که آیا با توجه به قانونی شدن انتخابات شورای محله و اجرای آن در تمام کشور، انتخابات شورایاران کار عبث و بیهوده نخواهد بود با بیان اینکه انتخابات شورای محلات تا زمان تصویب قانون آن در مجلس سراسری نخواهد شد، اظهار داشت: آنچه امروز به نام آئین نامه در دولت تهیه میشود در رابطه با انجمن معتمدین محلات و یا همان شورایاریهاست که شهرها در هر زمان که بخواهند آن را اجرا خواهند کرد و برگزاری در زمان واحد منوط به قانونی شدن آن است نه صرفاً تصویب آئین نامه.
طلایی در پاسخ به این سوال که چه زمانی لایحه دولت جهت تشکیل شورای محله به تصویب خواهد رسید، افزود: هر چند قانونی شدن این مسئله دراختیار دولت است اما تا آنجا که مطلعم حتی یک فوریت این طرح نیز در کمیسیون مربوطه مجلس نیز به تصویب نرسید.
وی با تأکید بر اینکه طرح برگزاری انتخابات شورای محله به نتیجه نرسیده، تصریح کرد: هر زمانی که مجلس قانون مربوط به انتخابات شورای محلات را تصویب کند، ملاک عملی برای تمامی کشور خواهد شد که البته اکنون وجود ندارد.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با یاد آوری اینکه پایه گذار انتخابات شورایاریها شورای شهر تهران بوده است، اظهار داشت: اینکه انتخابات دوره سوم 7 سال به طول انجامیده باید سریعتر تعیین تکلیف شود و این امر نه تنها خواست ما بلکه خواست مردم بوده چرا که آنان بر این باورند که منتخبانشان از حق فعالیت 4 ساله برخوردار بودهاند نه 7 ساله و این مطابق با هیچ قانونی نیست.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با عنوان اینکه در راستای پاسخدهی به مردم و حل این چالش، جلساتی با وزارت کشور برگزار شده، خاطرنشان کرد: هر چند مطابق جداولی، زمان برگزاری انتخابات شورایاریها برای خود شورا مشخص است اما نمیتوان تاریخ دقیقی را بیان و آن را رسانهای کرد چرا که ممکن است وزارت کشور زمانی را معین کند که این زمان ملاک عمل قرار گیرد.