تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


ولایی و انقلابی بودن یعنی خوب کار کردن، همان طور که خدمت به نسل آینده یعنی خوب کار کردن
تاريخ خبر: چهارشنبه، 17 آذر 1395 ساعت: 11:58

به گزارش شهرداری نیوز، شهردار تهران عصر امروز با حضور در دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت روز دانشجو برای علاقمندان صحبت کرد.

محمد باقر قالیباف عصر امروز طی سخنانی در مراسم 16 آذر- روز دانشجو- با عنوان «رستاخیز دانشجویی» که در محل تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: خداوند را شاکرم که در جمع جوانان پر شور و با صفا در یک روز به یاد ماندنی و عزیز همیشگی در تاریخ ملت ایران حضور پیدا کردم. 16 آذر به نام دانشجو و به یاد شهدای دانشجویی که جان خود را در راه استقلال این مرز و بوم از دست دادند، مزین شده است.

وی ضمن تقدیر و تشکر از اساتید و مسئولان دانشگاه شهید بهشتی اظهارکرد: اهمیت 16 آذر آن هم بعد از کودتای ننگین 28 مرداد که دولت ملی این کشور را ساقط کرد و نقش بزرگی که دانشجویان در چند ماه بعدش ایفا کردند و در آن فضای خفقان، فشار و استبداد در مقابل مهمان خارجی ایستادند و خون خودشان را تقدیم استقلال و آزادی این ملت کردند، بر هیچ کس پوشیده نیست.

شهردار تهران با اشاره به نقشی که 16 آذر در مبارزه با استبداد و استعمار داشته است، خاطرنشان کرد: این روز برای همیشه در تاریخ باقی خواهد ماند. نمونه آن این است که بعد از شصت و اندی سال گرد هم آمدیم و یاد آنها را گرامی می داریم. این تاکید بر همان نقش روحیه مبارزه، حق طلبی و آزادی خواهی نسل جوان و خصوصا نسل دانشجو و تحصیلکرده این کشور است.

وی افزود: اگر به 15 خرداد 42 را نیز نگاه کنیم حرکت عظیم حضرت امام خمینی (ره) را در محیط حوزه می بینیم؛ آن هم در شرایط سخت آن روز که حتی افرادی در خود حوزه هم به حضرت امام (ره) توصیه می کردند که وقت مبارزه نیست و امکان مبارزه با این رژیم تا بن دندان مسلح وجود ندارد، اما این روحیه مبارزه ادامه پیدا کرد و ما اوج این مبارزه را در 22 بهمن سال 57 شاهد بودیم. 38 سال قبل مردم ما به خیابان ها آمدند و همه اقشار با حضور خودشان توانستند به یک نظام ظالم و شاهنشاهی پایان دهند. این یک افتخار است که ملت ما در یک روند جریان مبارزه – از مشروطه تاکنون – این توفیق را پیدا کرده که وابستگی را جایگزین استقلال کند. به طوری که خفت را بردارد و عزت را جایگزین کند و استبداد را از بین ببرد تا آزادی برای ملت به ارمغان آید. بدون شک اینها همه در گرو این مبارزات بوده است.

شهردار تهران ادامه داد: هر چقدر در وصف این مبارزات علیه ستم و رژیم ستمشاهی سخن بگوییم و در اهمیت نقش جوانان، دانشجو، دانشگاه و حوزه بگوییم، کم گفته ایم. اما چه کنیم امروز که بنده پذیرفتم در این جمع گرم و صمیمی شما باشم سخنران خوبی نیستم.

قالیباف با بیان اینکه تا جایی که به یاد دارم من در سال های گذشته هیچ وقت توفیق پیدا نکردم در چنین مناسبت هایی در 16 آذر در جمع دانشجویان حضور داشته باشم، تصریح کرد:  حتی در افتتاح پروژه ها از ما برای سخنرانی دعوت می کنند و می گوییم ما اهل سخنرانی نیستیم چون زندگی ما اینگونه رقم نخورده است. ما روستا زاده هستیم، از روزی که پا در زندگی گذاشتیم شاهد بودیم آن چیزی که کار را پیش می برد، کار است؛ حرف، کار را پیش نمی برد.

وی تاکید کرد: آن روزی که ما در روستا بودیم باید بیل می زدیم و میوه ها را جمع می کردیم، میوه ها با حرف جمع نمی شد و گاوها با حرف دوشیده نمی شدند و گوسفندان را با حرف نمی شد به صحرا برد. همینطور که با حرف انقلاب به پیروزی نرسید.

وی در بخشی از سخنانش با ذکر خاطره ای از دوران مبارزه علیه رژیم ستم شاهی پهلوی گفت: رئیس حکومت نظامی زمان شاه مردم را متهم می کرد که کسی در خیابان نیست، این ها نوار است که پشت بلندگوها می گذارند. اما این در حالی بود که مردم در خیابان ها بودند، شهید دادند، کتک خوردند، زندانی کشیدند تا کار پیش رفت.

قالیباف بابیان اینکه امروز در حین اینکه من همه حرف ها را قبول دارم و می شود در حوزه های مختلف سخن گفت اما به دلیل اینکه حرف زن خوبی نیستم، شاید سخنران خوبی را انتخاب نکرده اید، خاطرنشان کرد: در دوران دفاع مقدس هم امورات با حرف پیش نرفت، با عمل پیش رفت. مردم در میدان جنگ حضور پیدا کردند و جنگیدند. از رجز خوانی صدام و حزب بعث ، از اتحاد شرق و غرب، یکی شدن شوروی آن زمان و آمریکا، تجهیزات غربی و شرقی در عصر دوران جنگ سرد هیچ کس نترسید. هیچ کس به دنبال گفت و گو نرفت چون گذشته را دیدند و شاهد بودند هر زمانی این کشور مورد تجاوز واقع شد، در طول تاریخ نشان داده شده است اگر به شرق و غرب غلطیدند و به سمت قدرت های استکباری رفتند، جز اینکه هم کشور را از دست دادند و هم آبرو و عزت را از دست دادند هیچ خاصیت دیگری برای کشور ما نداشته است.

امروز دغدغه مردم کار، اشتغال و معیشت است

وی با تاکید بر اینکه در میدان جنگ جوانان، دانشجویان و دانش آموزان پیش قراولان عرصه نبرد بودند، گفت: امیدوارم به عنوان راوی بتوانم بخشی از نکات را برای شما روایت کنم.

قالیباف افزود: مرور 25 سال قبل، دوران بعد از جنگ و پس از اینکه به برکت خون شهدا و مجاهدت ایثارگران و رزمندگان و حضرت امام (ره) امنیت و آرامش در کشور ما برقرار شد، نشان می دهد همه کمربند ها را برای تلاشی مشترک به منظور پیشرفت و ساختن کشور بسته بودیم. اگر برگردیم و مراسم های 25 سال قبل را در همین دانشگاه و سالن های نظیر این در محیط های دانشگاهی نگاه کنیم، حتما روی این صندلی ها دانشجوهایی داغ تر، انقلابی تر و سیاسی تر با هر گرایشی نشسته بودند و شعار می دادند و تلاش می کردند باورها و خواسته های خودشان و آن چیزی که فهم می کردند را در جامعه پیاده کنند. امروز به نظر شما اگر آنها را پیدا کنیم و از آنها سوال کنیم که برادر عزیز و خواهرگرامی در هر کجا که هستی دغدغه و نگرانی امروزت چیست، چه پاسخی می دهند؟

شهردار تهران بابیان اینکه عمدتا در کشور دو جریان قالب بیشتر نداریم و به نام های مختلف از اول انقلاب تا کنون اینگونه بوده، ادامه داد: اگر امروز از همین دانشجویان عزیزی که در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل هستند سوال کنیم چه دغدغه، نگرانی و مطالبه ای دارند چه پاسخی به ما می دهند؟ من فکر می کنم یک حرف خواهند زد به ما خواهند گفت که حال ما خوب نیست! چرا که 25 سال گذشته خودش را نگاه می کند و می بیند در طول مدت 25 سال اهل هر گرایش سیاسی که بوده تلاش کردند و زحمت کشیدند تا دولت مورد نظر خودشان را به مسند کار آورده و قوه مجریه و اداره کشور را به دست گرفتند. ولی کم کم که دوره ها به پایان رسیده، وقتی نگاه کردند، دیدند نکته آرمانی که به آن فکر می کردند و توقع و انتظاری که داشتند تحقق پیدا نکرده است.بنابراین به تدریج و آرام آرام سرد و دل شکسته شدند. البته نمی خواهم بگویم نا امید شدند چرا که ناامیدی گناه نابخشودنی است. در فرهنگ قرآن و اهل بیت نا امیدی نداریم قطعا جوانان ما هرگز نا امید نمی شوند اما دلشکسته، دلخور، ناراحت و یا حتی عصبانی شده و بی توقعی پیدا می کنند.

قالیباف با تاکیدبر اینکه ما با آن نسل در دانشگاه بودیم و بعد از جنگ زندگی کردیم، گفت:  آزادی بیان یک ضرورت قطعی است و هر کسی جلوی آزادی بیان را بگیرد خلاف عقل، قانون اساسی و خلاف روند مردم سالاری عمل کرده است، همان طور که هر کسی بخواهد جلوی جریان آزاد اطلاعات، افشاگری و حق طلبی و مطالبه گری را بگیرد بدون شک اشتباه کرده است. این نیاز مبرم جامعه ما است و حتما این از ابزار پیشرفت کشور و از اقدامات اولیه و نیازهای اولیه یک حکومت مردم سالاری دینی است.

وی بابیان اینکه بنده حقیر اینطور فهم کرده ام که مشکلات و معضلات کشور با سخنرانی، شعار، له و علیه این و آن سخن گفتن حل و فصل نخواهد شد، اظهارکرد: به عنوان یک فردی از آحاد جامعه که از سن 15 سالگی که با امام(ره) و جریان انقلاب آشنا شدم معتقدم معضلات کشور با این سخنرانی له و علیه یکدیگر حل و فصل نخواهد شد.

قالیباف تاکید کرد: وقتی چهل و اندی سال گذشته تا امروز را نگاه می کنم، باور دارم که بعضی فکر می کردند اداره کشور با سخنرانی و آن هم سخنرانی های آتشین قابل حل است. عده ای فکر می کردند اداره کشور با گفتار درمانی و شعار قابل حل و فصل است. احساسشان این بود که اگر بتوانند در یک جمعی کف و سوت و تکبیر و هیجان بیشتری ایجاد کنند، به اداره و پیشرفت کشور کمک کرده اند. اگر دیگران را متهم کنند و ناسزا بگویند و تهمت بزنند به اداره کشور کمک کرده اند. فکر می کردند اداره کشور در دادن وعده و وعید است و احساس کردند بعد از اینکه آمدند اگر در مسئولیت شان کاری را به بهانه های مختلف – چه درست و غلط – انجام ندادند، به جای اینکه صادقانه بگویند به این دلیل نتوانستیم ولو اینکه یکی از دلیل ها این باشد که توان و عرضه خودم نبود؛ باید به دلایل واهی از عهد و تعهد خودشان بگذرند.

شهردار تهران با بیان اینکه عده ای فکر کردند اگر بیایند و به عنوان مسئول در نقش اپوزوسیون صحبت کنند، می توانند کشور را اداره کنند، عنوان کرد: این در حالی است که مشکل اصلی این ها نبود. مشکل اصلی این است که امروز دغدغه مردم ما از هر قشری شامل دانشجو، فارغ التحصیل و متخصص راباید یافت. به طوری که امروز نزدیک به 50 متخصص فارغ الحصیل ما بیکار هستند. بخشی هم که سر کار هستند متناسب با رشته و تخصص و جایگاه خودشان فعال نیستند. در رشته های فنی که بیشترین زمینه کار را هم اتفاقا دارد بیش از 35 درصد از فارغ التحصیلان بیکار هستند. این وضعیت برای کارگر، طلبه، صنعتکار و.... در همه بخش ها وجود دارد. امروز دغدغه مردم کار و اشتغال و معیشت است. این هاست که باعث شده امروز در کشور دچار چالش های جدی مثل آسیب های اجتماعی شویم.

وی با طرح این سوال که  در حوزه آسیب های اجتماعی شرایط به گونه ای رقم خورده که برخی افراد برای حداقل زندگی شان دست به کارهایی خارج از شرافت انسانی می زنند، در این میان آیا این فرد خاطی به تنهایی مقصر است یا ما هم تقصیر داریم؟ گفت: امروز اعتیاد از محیط دانشگاه و خوابگاه تا مدرسه و حاشیه های شهر را تهدید می کند.

شهردار تهران با پرداختن به اینکه در حوزه طلاق چه مشکلاتی داریم و درصد و سهم طلاق کجاست؟ اذعان داشت: چقدر از جوانان ما فرصت جوانی خودشان را از دست داده اند و دوران شکوفایی آنها طوری سپری شده که نه شغل پیدا کرده اند و نه ازدواج کرده اند. اگر هم ازدواج کرده اند با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم کرده که در افزایش آمار طلاق بی تاثیر نیست.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه از آذر سال 1332 دانشجویان دانشگاه های ما برای مبارزه با آمریکا اینگونه با استکبار و کشورهایی که به دنبال استعمار ملت ها بودند مبارزه کرده اند، اما چرا بعضی از جوانان ما حالا باید در صف انتظار برای رفتن به آمریکا باشند؟ وقتی با آنها حرف می زنیم متوجه می شویم باورشان رفتن نیست اما می گویند چاره چیست؟

وقتی چالش بزرگ برای کشور پیش می آید باید همه کنار هم قرار بگیریم

قالیباف با پرداختن به موضوع مهاجرت اعم از مهاجرت به خارج و مهاجرت از روستاها به شهرها، گفت: امروز 33 درصد جمعیت اطراف شهرهای بزرگ ما حاشیه نشین هستند که این حاشیه نشینی با خودش عوارض منفی بسیار زیادی دارد. کدام ایرانی و جوان است که این را بپذیرد؟ کدام انقلابی، حزب اللهی و میهن دوست است که بخواهد چنین شرایطی را برای کشورش بپذیرد. درکنار شرایط و مشکلات حاد اقتصادی که داریم، این موارد نیز جزو مشکلات جدی و معضلات کشور به شمار می رود.

شهردار تهران با تاکید بر اینکه به طور قطع این مشکلات قابل حل است، اظهارکرد: مگر دیگر کشورها مشکلاتی از این دست نداشته و آن را حل نکرده اند؟ وقتی موضوع مهم و اساسی و چالش و خطر بزرگ پیدا می شود همه باید کنار هم قرار بگیریم. باید با یک اجماع، وحدت و انسجام چالش هایی که عزت کشور، اقتدار، انقلاب و شرف ما را به خطر می اندازد مقابله و مبارزه کنیم، اما باید بدانیم راه و روش مبارزه چیست؟

نباید با واردات غیر ضروری جوانان را بیکار کنیم

وی افزود: امروز همه ما می فهمیم واردات برای کشور مضر است. وقتی در حوزه واردات کالاهای حیاتی و مورد نیاز را باید وارد کنیم طبیعی است اما وقتی در اقلام وارد شده نگاه می کنیم چوب بستنی، سجاده، تسبیج و ابتدایی ترین موضوعاتی که هیچ ضرورتی برای آنها وجود ندارد هم به چشم می خورد. حتما در کشوری که با این پیشرفت علمی و افتخارات در حوزه های نانو، آی تی و هوافضا افتخار آفرین است، این واردات کمی تعجب براگیز است. درواقع بخش عمده ای از پول مان را با این واردات داریم می دهیم و جوانان را بیکار می کنیم، بعد فکر می کنیم با حرف زدن بر مشکلات فائق می آئیم.

باید دغدغه مسئولان مردم باشند و دغدغه مردم پیشرفت کشور

وی با بیان اینکه برای پیشرفت کشور نیازمندیم دغدغه مسئولان دغدعه مردم شود و مردم خصوصا جوانان، دانشگاهیان و حوزویان، دغدغه شان پیشرفت کشور شود، تاکید کرد: این چنین باید مشکل بیکاری و شرایط سخت معیشتی مردم و فقر را باید حل کنیم.

قالیباف با تاکید بر اینکه هیچ ملت و کشوری هیچ گاه به سربلندی نرسیدند و رایگان پیشرفت نکرده اند، تصریح کرد: راهکار اصلی پیشرفت و سربلندی جامعه کار و تلاش است. مقام معظم رهبری چندین سال قبل در حرم حضرت امام(ره) دشمن اصلی را آمریکا نامیدند و این را مفصل تبیین فرمودند، در انتها نیز فرمودند مبارزه با آمریکا، کار، کار و کار است.

وی اظهارکرد: در همین تهران بیش از 70 هزار خانواده داریم که اگر غذای گرم به آنها ندهیم امکان تهیه یک وعده غذای گرم برای آنها وجود ندارد.

ولایی و انقلابی بودن یعنی خوب کار کردن، همان طور که خدمت به نسل آینده یعنی خوب کار کردن

شهردار تهران ادامه داد: اگر ما انقلابی هستیم باید به دنبال رونق کار و تلاش و معیشت مردم باشیم. اگر می خواهیم بگوییم میهن پرست هستیم – که حتما انقلابی ها میهن پرست هم هستند – باید تاریخ انقلاب اسلامی ثابت کرد وقتی این کشور و سرزمین مورد تجاوز واقع شد، اگر گذشتگان با شعار میهن پرستی کشور و خاک این سرزمین را از دست دادند، انقلابی ها نشان دادند از همه آدها میهن پرست تر هستند تا این نظام مقدس جمهوری اسلامی و آب و خاکی که پرچم اسلام و شرافت مردم است را حفظ کردند.

وی تاکید کرد: اگر حرف هایی از دسته بندی ها و گروه ها داریم، باز هم باید بدانیم هر ایرانی دوستی، محب اهل بیتی، انقلابی با هر گرایش، سلیقه، قوم و دین و مذهبی تنها یک راه دارد که تلاش و کار کند و به این موضوع که چرخ اقتصاد کشور دچار مشکل است به جد بپردازد تا مشکل را حل کنیم. ولایی و انقلابی بودن و امتداد راه شهدا یعنی خوب کار کردن. همان طور که خدمت به نسل آینده و جوانان یعنی خوب کار کردن. اگر امروز می خواهیم به شهدای 16 آذر، 15 خرداد، شهدای انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس و شهدای مظلوم و غریب مدافع حرم وفادار باشیم و راه آنها را ادامه دهیم باید کار کنیم.

قالیباف گفت: در این عصر و زمان با این مشکلات و شرایط، جوانان عزیزی هستند که دور از وطن برای مبارزه با ظلم، دفاع از بشریت، انسانیت، امنیت ملی خودمان و باورهای قرآنی و برای کمک به دیگر مسلمان ها به میدان می روند و بعضا زخم زبان هم می شنوند اما در راهشان مصمم هستند.

کار عقلانی، برنامه ریزی شده و خلاقانه ما را به موفقیت می رساند

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهارکرد: باید کار کنیم و هم خوب کار کنیم. البته پر کاری الزاما به معنای موفقیت نیست یعنی برای موفقیت نیازمند یک کار طراحی شده، مشخص ، خلاق، توام با عقلانیت و برنامه ریزی هستیم و این مسیر و این نوع کار می تواند ما را به موفقیت برسد.

قالیباف افزود: انقلاب اسلامی در دهه های اول و دوم خودش به جوانان فرصت داد اما امروز متاسفانه جوانان ما در کشور فرصت کمتری پیدا می کنند. در حال حاضر همین عدم سپردن امور به جوانان یکی از اشکالات جدی ما برای حرکتی انقلابی در جهت پیشرفت کشور است. ما باید سنگرها و مسئولیت ها را به نسل جوان خود با اعتماد و اطمینان واگذار کنیم. بنده خودم هر کجا که مسئولیت داشتم سعی کردم این مهم را اجرا کنم.

میز مذاکره را میز مبارزه فرض نکردیم و به دشمنان اطمینان کردیم

به گزارش شهرنوشت وی در پاسخ به سوالی درباره نگاه وی به برجام و مواضع وی پیرامون توافق هسته ای ابراز داشت: روند مذاکرات منتهی به برجام در حقیقت یک فرایندی را طی کرد که تصمیم نظام بود؛ یعنی همه مراجع و سازمان هایی که باید، برای آن تصمیم گیری کردند و این فرایند را طی کرد؛نهایتا نیز مقام معظم رهبری با شروطی برجام را پذیرفتند. اگر من گفته ام برجام برای ما یک افتخار است چه زمانی این حرف را زدم و چرا؟ از این باب برجام برای ما یک افتخار است که در آن مقطعی که این سند مسیر را طی کرد و با آن شروط پذیرفته شد، آنها ایران اسلامی را آنها به رسمیت نمی شناختندو به دنبال براندازی بودند و با حرکت های نظامی، ترور، انفجار، تحریم، قطع ارتباط سیاسی هر کاری خواستند با این نظام اسلامی کردند. اما وقتی اقتدار و عزت و قدرت این ملت و انقلاب اسلامی را دیدند، چاره ای جز این نداشتند که در سال های آخر مکاتبات مستقیم با مقام معظم رهبری انجام دهند. قبل از آن، این کار را نمی کردند چون نظام ولایی و اساس ساختار این نظام را قبول نداشتند.

قالیباف ادامه داد: اگر سوابق قدرت های زورگو را نگاه کنیم، آنها در میز مذاکره در مقابل قدرت انقلاب اسلامی و ملت و هدایت هوشمندانه مقام معظم رهبری زانو زدند. آیا واقعا این مایه افتخار نیست؟ اما من در همه آن صحبت ها این نکته را هم گفته ام که مذاکره کننده های ما باید میز مذاکره را هم یک مبارزه تلقی کنند. نه اینکه احساس کنیم اگر امروز به هر دلیلی عاجز و ناتوان هستند و دشمنان لبخند زده و با ما صحبت می کند، حالا دیگر دم کدخدا را دیده ایم و مشکلات دیگر حل شده است.

در نتیجه اعتماد به امریکا امروز نه چرخ هسته ای می چرخد و نه چرخ زندگی مردم

وی با اشاره به خوی ظالمانه و روحیه استکباری امریکا تصریح کرد: حضرت امام فرمودند رابطه ما با آمریکا رابطه گرگ و میش است؛ روحیه آنها روحیه ظلم است، روحیه ما هم این است که زیر بار ظلم نمی رویم. اگر امروز انتقادها وجود دارد برای این است که ما میز مذاکره را میز مبارزه فرض نکردیم و آمدیم به آنها اطمینان کردیم. در شرایطی که مقام معظم رهبری در چند سال قبل از برجام طی سخنانی در مشهد فرمودند اگر آمریکایی با دستکش مخملی هم سراغ شما آمدند، زیر این دستکش مخملی دست چدنی دارند. آنها در تاریخ نشان داده اند که صداقت نداشته و دنبال کمک به کسی نیستند بلکه دنبال منافع خودشان می روند.

وی افزود: نتیجه را امروز می بینیم که نه چرخ هسته ای و نه چرخ زندگی نمی چرخد؛ این بابت خوش باوری به آمریکا است. این هم ساده لوحی است که آب و نان و زندگی مردم و اقتصاد و آلودگی هوا و همه چیز را به برجام گره بزنیم. اگر این کار را انجام دهیم معلوم است، الفبای حکومت داری را بلد نیستیم و دنیا و استکبار را نشناخته ایم.

شهرداری تهران در برخورد با فساد هیچ خط قرمزی ندارد

وی در پاسخ به سوالی پیرامون واگذاری املاک در شهرداری تهران نیز ابراز داشت: شهرداری ها به عنوان سازمانی تلقی می شوند که نوع کار و قوانین و مقررات حاکم بر آنها به گونه ای است که آسیب پذیر هستند. براساس قوانینی که در این 100 سال برای شهرداری ها نوشته شده، نوع کار شهرداری ها به گونه ای است که چنین مقرراتی باید داشته باشند و مجموعه اینها شهرداری ها را آسیب پذیر کرده است. این یک زخم کهنه است که در همه شهرداری ها وجود دارد.

شهردار تهران افزود: از روزی که توفیق خدمت در شهرداری را پیدا کردم، صحبت های من در همان ماه ها و سال های اول در شهرداری نشان می دهد که تلاش کردم مبارزه با فساد را به صورت سیستمی دنبال کنم. امروز در شهرداری تهران در حوزه مستند سازی، آی.تی بیس و هوشمند کردن همه سیستم های شهرداری که دخالت افراد و مدیران را در هر سطحی به حداقل ممکن رسانده است، پیشرو بوده ایم. درروزهای اولی که کار را در شهرداری تهران شروع کردیم ، شهرداری پایتخت جزو فقیرترین سازمان ها بوده اما حالا  در کشور رتبه اول را در حوزه هوشمند سازی دارد. دولت های دهم و یازدهم نیز لوح رتبه اول را به شهرداری داده اند.

وی ادامه داد: در کنار این با کنترل، نظارت، بازرسی است. ضمن اینکه سامانه های 137 و 1888 هم راه اندازه شده اند که روزانه بیش از 4 هزار تماس دریافتی دارند. در این میان مردم هم خدمت می گیرند و هم اگر اشکلاتی در سیستم است اطلاعات به ما می دهند.

قالیباف افزود: تاکنون در برخورد با تخلفات به صورت قاطع عمل کرده ایم و اگر هرکسی در شهرداری تهران تخلف کرده- از شهردار منطقه تا کارمند عادی- با او برخورد شده است. در برخورد با فساد در شهرداری هیچ خط قرمزی وجود ندارد، همه دستگاه های ناظر می توانند بیایند و رسیدگی کنند. خود من هم نامه به دادستان کل کشور نوشتم و گفتم از شما به عنوان امین اموال عمومی و مدعی العموم دعوت می کنم  که ورود کنید.

به نقش مردم در همه امور اعتقاد دارم

وی با تاکید بر اینکه من به نقش مردم در همه امور اعتقاد دارم، گفت: در خصوص موضوع املاک  نیز علاوه بر اینکه قوه قضائیه را دعوت کردم، تنها تشکل نامداری که از ان.جی.او ها و سازمان های مردم نهاد که در حوزه مبارزه با فساد فعال بودند، تشکل آقای توکلی بود که حتی به آنها هم نامه نوشتم که شما هم به عنوان نماینده افکار عمومی رسیدگی کنید. همه اطلاعات را هم در اختیارشان گذاشتم که رسیدگی کنند تا اگر فسادی هست با آن برخورد شود. الان هم پرونده به دادستانی تهران ارجاع شده است و در حال رسیدگی است. در دادستانی به ترتیب افراد را صدا می زند و ما هم باید پاسخ دهیم که آن را ارائه می دهیم؛ منتظریم که اگر اتفاقی در هر رده ای افتاده باشد، پاسخگو باشیم.

11سال است شهردار تهرانم چرا طی 3،4ماه اخیر شهرداری را فاسد می خوانند؟

وی در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به مطالب مطروحه در فضای مجازی پیرامون املاک واگذار شده توسط شهرداری ابراز داشت: بنده 11 سال است در شهرداری هستم. اما در 3 – 4 ماه گذشته شما در شبکه های اجتماعی ازجمله تلگرام حداقل یک خبری در حوزه فساد در شهرداری، شهردار و حتی خانواده من دیده اید. اگر آنها را برای دیگران ارسال نکرده باشید حداقل یک بار در شبکه های اجتماعی آن ها  را دیده اید. من که11 سال است در شهرداری تهران هستم اما سوال من این است که چطور شهرداری که 4 سال متوالی توسط 5 دستگاه نظارتی شامل سازمان بازرسی، دیوان محاسبات، دیوان عدالت اداری و دستگاه های امنیتی به عنوان دستگاه نمونه مبارزه با فساد معرفی شده و لوح تقدیر دریافت کردهاست اما حالا حرف از این است در 3 – 4ماه اخیر در همان شهرداری فساد وجود دارد.

کنار دستاوردهای شهرداری تهران عکس یادگاری گرفتند اما حالا می گویند مطالعه ندارد

شهردار تهران گفت: یک روز کنار پل صدر، تونل نیایش، دریاچه خلیج فارس و بزرگراه امام علی(ع) و آزادگان و برج میلاد عکس یادگاری می گیرند و به آن افتخار می کنند؛ در خارج از کشور پز می دهند و به عنوان مسئول دولتی جایزه اش را در خارج از کشور می گیرند، با وجود آنکه شهرداری تهران رتبه اول حمل ونقل را در نیویورک کسب کرده است، حتی اجازه خروج من را نمی دهند و لوحش را خودشان می گیرند. این در حالی است که در 3 ،4ماه اخیر می آیند، می گویند پروژه صدر مطالعه ندارد!

به من گفتند اعلام کن کاندیدا نمی شوی تا حمایتت هم بکنیم 

قالیباف تاکید کرد: از این حرف ها زیاد است اما جای سوال است که چرا این حرف ها وجود دارد؛چون فضای کشور به سمت سیاسی شدن پیش می رود و طبیعتا وقتی به سمت سیاسی شدن می رود، این حرف ها مطرح می شود. تازه چه حرف هایی می زنند؟ نفر می فرستند پیش من می گویند فلانی تو بیا بگو در انتخاباتا شرکت نمی کنم، در این شرایط از تو حمایت هم می کنیم، این بحث ها هم جمع می شود و اینقدر هم فشار نمی آورند. من هم گفتم من یک مجاهد و خدمتگزار هستم و به این افتخار می کنم. ما انقلاب کردیم که همین زد و بند ها اتفاق نیفتد و فضای باز سیاسی وجود داشته باشد؛هر چقدر شما تخریب کنید، ما محکم تر ایستاده ایم. در این مورداخیر هم جز بحث های سیاسی موضوع چیز دیگری نیست.