مریم شیرمستی در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه کرمانشاه درباره تغذیه مناسب برای سالمندان اظهار کرد: یکی از مهمترین نکات تغذیهای که سالمندان باید رعایت کنند مصرف آب برای هر دو ساعت یکبار است، زیرا سالمندان در دوران پیری زیاد احساس تشنگی نمیکنند.
وی مصرف انواع میوه و سبزی را برای سالمندان ضروری دانست و تاکید کرد: چون بیشتر این افراد مشکلات دستگاه گوارش دارند، توصیه میشود میوه و سبزی را پخته یا به صورت پوره مصرف کنند.
این کارشناس تغذیه افزود: اغلب سالمندان مبتلا به پوکی استخوان هستند بنابراین مصرف کلسیم برای آنها لازم است. استفاه از شیر و ماست میتواند به تامین کلسیم سالمند کمک کند، اما اگر این افراد مشکل دستگاه گوارش دارند میتوانند از فرنی، شیربرنج و کشک استفاده کنند.
شیرمستی ادامه داد: چربیهای مفید نیز برای سالمندان ضروری است و میتواند برای قلب و آرتروز آنها مفید باشد که این چربیها را میتوان از طریق انواع مغزها، کنجد و روغن زیتون تامین کرد.
وی معتقد است برای سالمندانی که به سردرد و مشکلات استخوانی مبتلا هستند دم نوش نعناع می تواند مفید باشد.
عرق بهارنارنج، بادرنجبویه و دم نوش گل گاوزبان و سنبل طیب از دیگر داروهای گیاهی است که میتواند برای آرامش خواب، آرامش اعصاب و کاهش التهاب در سالمندان مفید باشد و شیرمستی از آنها نام برد.