تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


صدور پلاک ویژه برای خودروهای ناشنوایان
تاريخ خبر: سه شنبه، 6 مهر 1395 ساعت: 13:47

 ایسنا نوشت: معاون امورتوانبخشی سازمان بهزیستی کشور ضمن بیان آنکه کم شنوایی و ناشنوایی، معلولیت پنهان است اما جزو شایع‌ترین نقص‌هاست، گفت: کم شنوایی و ناشنوایی در معلولیت‌های مادرزادی خیلی شایع بوده به طوری که در زمان تولد نرخ آن بیش از دو برابر سایر اختلالات است و دو تا چهار نوزاد از هر 1000 نوزاد دچار افت شنوایی از نوع عمیق و خفیف هستند.

 

حسین نحوی‌نژاد در نشست خبری امروز خود که به مناسبت هفته ملی ناشنوایان در محل سازمان بهزیستی کشور برگزار شد، از تربیت رابط ناشنوا در کشور خبر داد و گفت: در سال جاری بودجه‌ای را از محل معاونت توانبخشی سازمان بهزیستی تامین و برای تربیت «رابط ناشنوا» در اختیار NGOها قرار خواهد گرفت تا آنها نسبت به تربیت این متخصصان اقدام کنند. در استان تهران 200 میلیون تومان بودجه در نظر گرفته شده و این مساله به شهرستان‌ها نیز ابلاغ شده تا هر شهرستان حداقل نسبت به تربیت یک رابط ناشنوا اقدام کند.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: این رابطان در حالت آماده‌اند و چنانچه در هر زمان ناشنوا نیاز به آنها داشته باشد در محل ماموریت خود حاضر خواهند شد.

نحوی‌نژاد در ادامه ضمن بیان آنکه با ارائه وام‌ها و استخدام‌های معمولی نمی‌توانیم مشکلات ناشنوایان را حل کنیم، گفت: برای حل مشکلات این قشر علاوه بر ارائه این وام با موسسات کاریابی و اشتغال نیز وارد بحث شده‌ایم تا از این طریق نیز از آنها حمایت شود.

راه‌اندازی 10 موسسه برای تربیت ناشنوایان در سال جاری

وی ادامه داد: از طریق ارتباط با سایر کشورها و تربیت نیروی متخصص در این زمینه در سال جاری 10 موسسه برای تربیت ناشنوایان در کشور راه‌اندازی خواهد شد.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور عنوان کرد: یک خیر توانسته 100 فرصت شغلی را برای ناشنوایان ایجاد کند و چنانچه مراکز کاریابی و اشتغال حمایت شده را فعال کنیم نیز با فعالیت آنها در 10 نقطه این کار را انجام خواهیم داده و چنانچه این رویکرد نتیجه مثبتی داشته باشد آن را به عنوان استراتژی سازمان در زمینه کاریابی و اشتغال ناشنوایان انتخاب خواهیم کرد.

«همه برابر هستیم» شعار امسال هفته ناشنوایان

نحوی‌نژاد در ادامه ضمن بیان آنکه فدراسیون ناشنوایان هفته آخر سپتامبر را که مصادف با 2 تا 8 مهرماه می‌شود به عنوان هفته ناشنوایان معرفی کرده است، گفت: سعی داریم در این بازه زمانی برای این گروه خاص که همواره مورد بی توجهی قرار می‌گیرند توجه بیشتری داشته باشیم و شعار امسالمان نیز «همه برابر هستیم» است.

وی همچنین ضمن بیان اینکه یکی از مداخلات بهزیستی در ارتباط با ناشنوایان و کم شنوایان آموزش به مادران و کودکان ناشنواست گفت: در حال حاضر 700 کودک ناشنوا در مراکز مادر و کودک ناشنوا برای ورود به مدارس آموزش می‌بینند و هدف نهایی بهزیستی ترخیص کودکان از این مراکز به مدارس عادی و استثنایی است.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور همچنین از رشد 25 درصدی اعتبارات در بخش تامین وسایل کمک توانبخشی شنوایی با تاکید رییس سازمان بهزیستی کشور خبر داد و گفت: سال 92، 7500 نفر از لوازم کمک توانبخشی و در سال 94 این رقم به نزدیک 13 هزار نفر افزایش یافت که امیدواریم سال جاری این رقم به 17 هزار مورد برسد.

نحوی‌نژاد همچنین به کاشت حلزون برای کودکان ناشنوا از سال 86 تاکنون اشاره کرد و گفت: تاکنون 6200 کودک تحت جراحی کاشت حلزون قرار گرفته‌اند که از این رقم 1650 نفر آنها در سال 94 صورت گرفته است.

لزوم شناسایی به موقع ناشنوایی از ماه‌های اول تولد

وی در ادامه به شناخت و مداخله به موقع ناشنوایی از ماه‌های اولیه تولد، تاکید کرد و گفت: یادگیری زبانی از همان ماه‌های اول تولد صورت می‌گیرد و افرادی که دچار افت شنوایی هستند این فرآیند در آنها دچار مشکل خواهد شد به همین دلیل لازم است که با انجام مداخلات به موقع این شناسایی‌ها در ماه‌های اولیه صورت بگیرد.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور افزود: در سنوات گذشته سن شناخت کم‌شنوایی بالا بود، به طوری که از سن 3 سالگی یا بالاتر افراد ناشنوا شناسایی می شدند و آنها کم توان ذهنی تلقی می‌شدند و خانواده متوجه کم توانایی شنوایی کودک خود نمی‌شد این در حالی است که اگر بتوانیم شناخت به موقع داشته باشیم، می‌توانیم با مداخلات بهنگام، اثرات مثبتی را برای کودکان بر جای بگذاریم.

علت 50 درصد ناشنوایی‌ها مسائل «ژنتیکی» است

نحوی‌نژاد با بیان اینکه علت 50 درصد ناشنوایی‌ها مسائل «ژنتیک» است، گفت: ارزش و اهمیت مشاوره‌های ژنتیک در این زمینه خود را بسیار نشان می‌دهد به همین دلیل درصدد آن هستیم که مشاوره‌های ژنتیک در کشور را اجباری کنیم.

وی خاطرنشان کرد: تشخیص ناشنوایی در سنین کمتر از سه سال بسیار موثر بوده و باعث بازگشت توانایی شنوایی به این افراد می‌شود.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور ضمن بیان آنکه در غربالگری شنوایی سال 94، 3100 نفر ناشنوای شدید و عمیق شناسایی شدند که نیاز به مداخلات فوری دارند، گفت: در سال 94 از یک میلیون و500 هزار نفر، یک میلیون و 100 هزار نفر تحت غربالگری شنوایی قرار گرفته که 3100 نفر آنها نیاز به مداخلات فوری داشتند و نرخ غربالگری در سال 94، 65 درصد بود که در نظر داریم این آمار را در سال جاری به بیش از 90 درصد برسانیم.

نحوی‌نژاد همچنین درخصوص معلولیت ناشنوایی عنوان کرد: از یک میلیون و 300 هزار نفر معلول شناسایی شده، 14 درصد در گروه معلولیت شنوایی قرار دارند.

صدرو پلاک ویژه برای خودروهای ناشنوایان

وی همچنین از تخصیص اعتبار 500 میلیون تومانی برای مناسب‌سازی خودروی معلولان برای نخستین بار خبر داد و گفت: در آینده‌ای نزدیک طبق توافق با ناجا، برای معلولان ناشنوا پلاک ویژه صادر خواهد شد.

نحوی‌نژاد درخصوص پلاک ویژه نیز اظهار کرد: پلاک ویژه تنها خاص معلولان جسمی و حرکتی بود اما در حال حاضر با توافق اولیه با ناجا این پلاک‌ها برای معلولان شنوایی شدید و عمیق نیز صادر خواهد شد.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در ادامه ضمن بیان آنکه خدمات بهزیستی ویژه معلولان نیازمند است، گفت: امسال در نظر داریم در این زمینه به خودکفایی رسیده و در حوزه ناشنوایی پشت نوبتی نداشته باشیم و با تخصیص اعتبارات و بخشنامه‌های مختلف سعی داریم پشت نوبتی‌های سمعک را نیز به صفر برسانیم.

نحوی‌نژاد درخصوص گفتاردرمانی نیز گفت: در کلینیک‌های وابسته به بهزیستی 80 هزار گفتاردرمانی را در سال 94 به انجام رساندیم و قصد داریم در قانون حمایت از معلولان این خدمات را مشمول بیمه کرده و علاوه بر آن واحدهای توانبخشی در مناطق محروم را نیز واگذار کنیم.

وی همچنین درخصوص دانشجویان ناشنوا نیز اظهار کرد: 20 درصد از 18 هزار و 500 دانشجوی معلول تحت پوشش بهزیستی در گروه ناشنوایی قرار دارند.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور درخصوص پرداخت شهریه دانشجویان معلول نیز گفت: پرداخت شهریه دانشجویان معلول از سال 83 در بهزیستی انجام می‌شود به طوری که در سال 83، شهریه 1000 دانشجوی معلول پرداخت و تاپایان سال 94 این رقم به 18 هزار نفر رسید و برای هر دانشجو در هر نیم سال تحصیلی تا سقف 40 میلیون ریال از سوی بهزیستی پرداخت می‌شود.

نحوی‌نژاد از انعقاد تفاهم‌نامه با دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و گفت: انعقاد تفاهم‌نامه با دانشگاه آزاد اسلامی نیز باعث شد تا دانشجویان معلول از تخفیف شهریه بهره‌مند شوند.

وی همچنین عنوان کرد: در حال حاضر 77 تشکل غیردولتی در کشور فعالیت و با بهزیستی نیز همکاری می‌کنند.

خانه برخی معلولان امسال مناسب سازی می‌شود

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در پایان ضمن تاکید بر مناسب‌سازی گفت: مساله مناسب‌سازی برای بهزیستی بسیار جدی است و در سال جاری با تخصیص 500 میلیون تومان برخی از خانه‌های معلولان در بعضی از استان‌های کشور مناسب‌سازی خواهد شد.