تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


آخرین یافته‌ها درباره آلزایمر
تاريخ خبر: پنجشنبه، 6 شهريور 1393 ساعت: 08:27
ایسنا: اکنون در یک بررسی جدید سطح پایین ویتامین D علت افزایش خطر بروز آلزایمر در افراد بزرگسال عنوان شده و یا در مطالعه دیگری آشکار شده که یک‌سوم موارد ابتلا به آلزایمر قابل پیشگیری هستند.

«دیل بردسن»، مدیر مرکز تحقیقات بیماری آلزایمر از مرکز مطالعات آلزایمر «ماری اس. ایستون» در دانشگاه کالیفرنیای آمریکا در رابطه با عوامل موثر در بروز این بیماری می‌گوید: هرچند این استدلال مطرح می‌شود که این بیماری قابل پیشگیری‌ نیست اما شواهدی وجود دارد مبنی بر این که تغییر در سبک زندگی از احتمال بروز آلزایمر در فرد می‌کاهد.

به طور مثال ورزش کردن نکته ضروری در پیشگیری از آلزایمر است. همچنین کیفیت خواب، داشتن استرس، التهاب بدن از جمله عوامل مهم در بروز آلزایمر هستند که می‌توان با یک رژیم غذایی مناسب و داشتن فعالیت جسمی کافی از ابتلا به آن پیشگیری کرد. البته نمی‌توان فاکتور ژنتیک را در این زمینه نادیده گرفت به طوری که در برخی افراد زمینه‌های ژنتیکی قوی در ابتلا به این بیماری مشاهده می‌شوند.

این متخصص در رابطه با نقش ویتامین D در بروز آلزایمر گفت: بسیاری از افراد معتقدند شیوه‌ درمانی مناسب برای آلزایمر و ضعف ادراکی نمی‌تواند تنها مبتنی بر یک فاکتور باشد بلکه ترکیبی از چند عامل در زمینه درمان موثر است که می‌توان ویتامین D را یکی از این فاکتورها عنوان کرد.

 «دیل بردسن» همچنین در مورد دلایل بیماری آلزایمر اظهار داشت: ژنتیک نکات مهمی را در این رابطه برای ما آشکار کرده است. اما علاوه بر ژنتیک نقش همه التهاب در بروز آلزایمر نیز از سال‌ها پیش شناخته شده و اکنون اطلاعات بیشتری در مورد نقش التهاب در افزایش خطر ابتلا به این بیماری به دست آمده است. از سوی دیگر پروتئین «آمیلوئید بتا» که از فاکتورهای تشخیص آلزایمر است، خود در ایجاد این التهاب نقش دارد.

 «دیل بردسن» همچنین در مورد کشفیات جدید در تحقیقات مرتبط با بیماری آلزایمر و تاثیر آنها در ارائه شیوه‌های درمانی گفت: اخیرا مطالعات مفیدی در این زمینه صورت گرفته است. برای مثال جهش ژنتیکی در ژنی موسوم قه Iceland که محافظ در برابر آلزایمر است موضوع مهم و مورد بحث در مطالعات مربوط به این بیماری است که نه تنها با کاهش خطر آلزایمر بلکه با پایین آوردن احتمال ابتلا به سایر اختلالات ادراکی مرتبط است.

وی همچنین بیان کرد: معتقدم این دهه مهم‌ترین سال‌ها برای مطالعات در زمینه آلزایمر بوده و می‌توان شاهد تغییرات واقعی به خصوص طی یک تا دو سال آینده بود.

به گزارش وب‌ام‌دی، «دیل بردسن» در توضیح تشخیص زودهنگام آلزایمر اظهار داشت: با تصویربرداری از پروتئین «آمیلوئید» و روش‌های دیگر می‌توان علامت‌های بیشتری از بروز این بیماری در فرد مشاهده کرد. همچنین اخیرا آگاهی عمومی در مورد این بیماری افزایش یافته و این امر کمک می‌کند تا افراد نسبت به سلامت ذهن و حافظه خود توجه بیشتری داشته باشند.