تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


دوربین‌های مداربسته درجنگل‌
تاريخ خبر: شنبه، 25 مرداد 1393 ساعت: 09:12
در رابطه با افزایش چشمگیر آتش سوزی جنگل‌ها در چند ماه اخیر گفت:‌ عوامل مختلفی در این موضوع تاثیرگذار است به عنوان مثال درجه دما افزایش پیدا کرده و بارندگی نیز با کاهش قابل توجهی مواجه بوده است. به طور کلی به دلیل گرما و خشکسالی جنگل‌ها مستعد اشتعال شده‌اند. اما متاسفانه عامل انسانی موثرترین عامل در آتش‌سوزی‌ها بوده و از نظر ما متخلفان عمدا دست به آتش‌سوزی می‌زنند.

 

وی با اشاره به آتش‌سوزی اخیر جنگل گلستان گفت: این آتش سوزی که 50 هکتار از جنگل را سوزاند از قلب جنگل آغاز شده بود. اگر این اتفاق در حاشیه جنگل روی می‌داد می‌توانستیم آن را مرتبط با گردشگران بدانیم. اما در حال حاضر می‌دانیم که گردشگران با وسط جنگل ارتباطی ندارند.

 

سرهنگ خیلدار با بیان اینکه باید مناطق را به صورت هوشمند حفاظت کنیم افزود: برای حفظ جنگل‌ها نیاز به استفاده از سیستم پایش هوشمند و دوربین‌های مداربسته داریم. دوربین‌هایی حساس به حرارت که از طریق سیستم وایرلس هشدار می‌دهد. در همه کشورها از چنین سیستمی برای حفاظت مناطق استفاده می‌کنند.

 

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست ادامه داد: به کارگیری این سیستم نیاز به اعتبار سنگینی دارد به طوری که ما برای پارک ملی بمو (شمال شیراز) یک میلیارد تومان به صورت پایلوت اعتبار پیش‌بینی کرده‌بودیم که در این صورت من به عنوان فرمانده یگان می‌توانستم منطقه را پایش کنم و این پایش به وسیله دوربین‌هایی انجام می‌شد که 25 کیلومتر را تشخیص می‌داد و از آن طریق می‌توانستیم از 6 تا 7 کیلومتری پلاک اتومبیل را بخوانیم،‌ با این حال برای اجرای آن در قالب پایلوت موفق نشدیم.

 

خیلدار در ادامه عنوان کرد: برای ایجاد پایگاه‌های اطفای حریق نیاز به 400 میلیارد تومان برای کل کشور داریم. چرا که این ایستگاه‌ها به امکاناتی نظیر تانکرهای سوخت، خودروهای سنگین اطفا حریق،‌هلی کوپتر و تانکر سوخت فرودگاهی نیاز دارند و مناطق حادثه‌خیز حتما باید به چنین ایستگاه‌هایی مجهز باشند.

 

وی مجددا به دشواری اطفای حریق در جنگل گلستان اشاره کرد و افزود: در این آتش‌سوزی 200 هکتار از جنگل‌های ما که قابل قیمت‌گذاری نبود، آتش گرفت و ما با استفاده از نیروهای مردمی آموزش ندیده و نیروهای هلال احمر با امکاناتی نظیر سطل و ... آتش را مهار کردیم.

 

وی مجددا تاکید کرد: در حال حاضر در جنگل گلستان تانکرهای سیار 500 لیتری،‌ موتور سیکلت، تراکتور، دستگاه‌های آب‌پاش و خودروهای سبک موجود است اما وجود یک پایگاه سیار برای جنگل گلستان کافی نیست. بلکه نیاز به پایگاه اصلی که تحت مدیریت ستاد بحران باشد داریم.

 

ایسنا:وی درخصوص کمبود نیروی انسانی گفت: ما 10 میلیون هکتار وسعت تحت مدیریت داریم و تنها با 3000 نفر از آن محافظت می‌کنیم. این یعنی اینکه به ازای هر 6000 هکتار یک نفر محیط‌بان وجود دارد.

 

فرمانده یگان حفاظت با تاکید بر موضوع کمبود اعتبار گفت:‌ ما برای اجرای طرح‌های آموزشی نیز مشکل داریم. تنها 40 میلیون برای این موضوع اختصاص داده شده که آن هم ابلاغ نمی‌شود. بنابراین اعتبار لازم برای کاری را نداریم.

 

وی در ادامه با بیان اینکه جنگل‌ها، منابع ملی کشور است گفت: به دنبال این هستیم که متخلفان آتش‌سوزی را با جرم اقدام علیه امنیت ملی مجازات کنیم. چرا که چنین کاری قابلیت تعیین خسارت ندارد.

 

وی افزود: در حال حاضر محیط زیست به این جرم از متخلفان شکایت می‌کند اما مجلس نیز باید با تصویب این طرح بازدارندگی مجازات را ارتقا دهد.

 

سرهنگ خیلدار در پایان به موضوع فرهنگ‌سازی اشاره کرد و افزود: با از بین رفتن درختان هزینه ‌های بالایی را متحمل می‌شویم و باید به مردم از طریق رسانه‌ها آموزش دهیم تا بتوانیم در این زمینه پیشگیری کنیم.