تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


مبارزه با پدیده گرد و غبار ۳۰ سال طول می کشد
تاريخ خبر: يکشنبه، 13 تير 1395 ساعت: 11:14

به گزارش گروه محیط زیست شهرداری نیوز، رئیس سازمان محیط زیست گفت: با بودجه فعلی مبارزه با کانون گرد و غبار و جنگل زایی، ۳۰ سال طول می کشد.

در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست با حضور در صحن علنی و گزارش از روند اقدامات این سازمان با اشاره به اینکه کشور ایران ظرفیت زیستی خود را از دهه ۷۰ تا به امروز رد کرده است، گفت: میزان فشار بر آب، خاک، جنگل و محیط زیست در ایران ۳ برابر ظرفیت آن است.
وی افزود: تعداد نیروهای ما در این سازمان از یک اداره آموزش و پرورش کمتر است و حقوق مدیران ما در پایین ترین حد قرار دارد.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه عملکرد دولت یازدهم در مسئله بهبود محیط زیست چشم گیر بوده است، ادامه داد: کارگروه های ملی و استانی، محیط زیست که تا قبل از دولت یازدهم تعطیل شده بود فعال شده اند. در تهران و کلان شهرهای مشهد، اصفهان، تبریز، شیراز، اهواز، اراک، فعالیت این کارگروه ها به طور جدی آغاز شد.

ابتکار گفت: لایحه جامع کاهش آلودگی هوا تدوین و به مجلس نهم ارائه شد اما در صف رسیدگی باقی ماند.
رئیس سازمان محیط زیست افزود: مصوبه های «خروجی های مجاز صنعت» و «برنامه کاهش آلودگی هوا» در دولت به تصویب رسید و تمام اقدامات لازم از طرف دولت انجام شد. سیاست گذاری های قوی که انجام گرفت نتایج خوبی به دنبال داشت به طوری که بهبود وضع هوا را در بسیاری از نقاط کشور فراهم کرد.

ابتکار با اشاره به اینکه در تهران
۵۵ روز هوای بهتر در طول سال را تنفس می کنیم، گفت: یکی از اقدامات دولت یازدهم حذف بنزین پتروشیمی و عرضه بنزین یورو ۴ بود. در کل شهرهای بزرگ بنزین یورو ۴ عرضه می شود و از دو روز قبل در آبادان نیز یورو ۴ توزیع می کنیم.

وی با بیان اینکه «بنزن» عامل
۱۰۰ درصدی سرطان‌زا است، ادامه داد: خوشبختانه میزان بنزن در تهران به شدت کاهش یافته و این کاهش ادامه دارد. ما نیز در روند آن نظارت می کنیم.
ابتکار گفت: پایش مستمر سوخت و وضعیت آلایندگی در کشور با دستگاه های سنجش به طور منظم در حال انجام است و از این رو تنفس
۳۵ میلیون شهروند را تحت کنترل داریم.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در مسئله استاندارد سازی خودروسازی گام های مهمی برداشتیم. تا سال
۹۲ حدود ۱۰ سال از استانداردسازی عقب بودیم اما از سال ۹۳ استاندارد یورو ۴ را اجرا کرده و سامانه بازرسی مستمر تولید خودرو در حال فعالیت است. به طوری که هرجا با استاندارد یورو ۴ مطابقت نداشته باشد، اجازه ادامه کار نمی دهیم.

رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه ایران جزء کشورهایی است که تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار دارد، یادآور شد: در ایران افزایش دما و کاهش بارندگی را مستقیماً تجربه می کنیم. در سالهای اخیر کشور ما با
۱.۵ درجه سانتی گراد افزایش دما مواجه بوده است.
ابتکار افزود: همه دستگاه ها برنامه توان خود برای کاهش گازهای گلخانه ای را ارائه داده اند اما ما در دولت توافق کردیم بیش از
۱۲ درصد کاهش را نپذیریم که از این بین ۴ درصد قطعی و ۸ درصد منوط به رفع تحریم ها است.

وی گفت: بیش از
۸۰ درصد استانها درگیر گرد و غبار هستند که در کشور ما مسئله گرد و غبار منشاء داخلی و خارجی دارد.
رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه منشاء خارجی آن عراق است، خاطرنشان کرد: شمال غرب، غرب و جنوب عراق کانون گرد و غبار است که شمال غرب و غرب آن اراضی تحت تصرف داعش است.

ابتکار گفت: عراق
۸ میلیون هکتار کانون بحرانی گرد و غبار و عربستان ۱۱ میلیون هکتار دارد اما در ایران از ابتدای دولت یازدهم ستاد مبارزه با گرد و غبار تشکیل شده که در اثر آن ۱۵ استان به طور کامل شناسایی و برنامه های آن تدوین شده است.

رئیس سازمان محیط زیست عنوان کرد: با بودجه فعلی
۳۰ سال مبارزه با کانون های گرد و غبار و بیابان زایی طول می کشد.
وی گفت: در اسفند سال
۹۳ در عراق درخت کاشتیم تا مقابله با گرد و غبار در عراق را کلید بزنیم اما با اتفاقاتی که افتاد، امکان انجام این کار فراهم نشد.

معاون رئیس جمهور عنوان کرد:
۷۵ درصد از تالاب های کشور در معرض خطر هستند، حادترین مشکلات پسماندهای زباله در گیلان و مازندران است و ۳۱۲ هزار میلیارد تومان معادل ۲۳ درصد تولید ملی کشور موجب لطمه خوردن به بهداشت عمومی می شود.
ابتکار گفت: دولت یازدهم برای اصلاح الگوی کشاورزی جلوی
۱۵ سد غیرضروری را گرفت و توانست سدهایی که وجود آنها ضرورتی نداشت را متوقف کند تا از این طریق در بهبود وضع آبی کشور اقدام کند.