تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


با صدای بلند می‌گوییم تأخیر نداشتیم!
تاريخ خبر: چهارشنبه، 21 بهمن 1394 ساعت: 09:23
روحانی روز گذشته حرف‌های عجیب و غریبی درباره بودجه عنوان کرد که حتی حامیان وی هم نمی‌توانند درباره آن توضیح بدهند! روحانی با بیان اینکه در ارائه لایحه بودجه سال 95 و لایحه برنامه ششم تأخیری نداشتیم...

 

با صدای بلند می‌گوییم تأخیر نداشتیم!
 

سرویس اقتصادی فردا؛ روزنامه وطن امروز نوشت: روحانی روز گذشته حرف‌های عجیب و غریبی درباره بودجه عنوان کرد که حتی حامیان وی هم نمی‌توانند درباره آن توضیح بدهند! روحانی با بیان اینکه در ارائه لایحه بودجه سال 95 و لایحه برنامه ششم تأخیری نداشتیم، گفت: امیدواریم نمایندگان مجلس که این روزها خیلی سرشان گرم است و ایام انتخابات بوده، بعد از اینکه از انتخابات برگردند فرصت کافی هم وجود دارد لایحه بودجه را تصویب کنند. وی دیروز در مراسم بهره‌برداری همزمان از 138 طرح استانی که در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور برگزار شد، طی سخنانی گفت: با توجه به آماری که الان ارائه شد خوشحالیم که آنچه به مردم استان‌ها در سفرهای استانی وعده دادیم 70 درصد اعتباراتش اختصاص داده شده و در اختیار قرار گرفته و ان‌شاءالله حدود 30 درصد مابقی هم تخصیص داده خواهد شد و در اختیار مجریان قرار می‌گیرد.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: قرار ما در همه استان‌ها بر این بوده که چیزی را وعده دهیم که حتی‌الامکان عملیاتی و اجرایی باشد و بتوانیم آن را در دولت یازدهم به سرانجام برسانیم. روحانی تأکید کرد: البته توافق کردن با آقای نوبخت سخت است. در سفرهای استانی که ایشان معمولاً می‌گویند بودجه نداریم و در آنجا مشکل داریم و نرویم ولی به هر حال ما تاکنون در اکثر استان‌ها حضور یافته‌ایم و قول‌هایی را هم که دادیم تا الان بیش از 51 درصد آن را اجرا کرده و به اتمام رسانده‌ایم. وی افزود: مابقی وعده‌‌ها و قول‌های ما هم در حال انجام است، 9 استان دیگر برای انجام سفرها باقی مانده که باید ظرف هفته‌های آینده سال جاری و 6 ماهه سال آینده انجام شود. آقای نوبخت باید خودشان را آماده کنند تا این سفرها با برنامه‌ریزی انجام شود که البته مصمم هستیم این سفرها را تا 6 ماهه دوم انجام دهیم.

 رئیس‌جمهور تأکید کرد: سفرهای استانی در عمران و آبادانی استان‌ها بسیار تأثیرگذار است ضمن اینکه دیدار با مردم برای ما مغتنم است و مطالب و پیشنهادات مردم و همچنین برگزاری جلسات با فرهیختگان، نخبگان، علما و... برای این دولت ارزشمند و هدایت‌کننده است. رئیس‌جمهور با تشکر از کارمندان و کارشناسان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تصریح کرد: این سازمان بودجه را در تاریخ مشخص و قانونی خودش آماده و به دولت ارائه کرد و دولت هم توانسته بر سر موقع خودش به مجلس شورای اسلامی این لایحه را ارائه کند، امسال هم که ما تأخیر در ارائه لایحه بودجه داشتیم دلیلش این بود که می‌خواستیم موضوع برجام عملیاتی شود، زیرا بودجه را بر مبنای حذف زنجیر تحریم بسته بودیم. روحانی ادامه داد: شبی که برجام اجرایی شد حتی یک روز هم تأخیر نداشت و صبح فردای آن روز، هم لایحه و هم برنامه 5 ساله را تقدیم مجلس شورای اسلامی کردیم پس امسال هم می‌توانیم با صدای بلند بگوییم حتی یک روز در ارائه لایحه بودجه سال 95 و مقررات ضروری در اجرای برنامه مدون دولت در برنامه ششم تأخیری نداشتیم.

وی اضافه کرد: زمان هم به اندازه کافی برای تصویب این لوایح در اختیار مجلس شورای اسلامی بوده یعنی از زمانی که لایحه را تقدیم کردیم تا عید نوروز 64 روز زمان وجود داشته است. بنده و آقای نوبخت قبل از اینکه دولتی باشیم مجلسی بودیم و سازوکار مجلس را خوب بلدیم و می‌دانیم تصویب این لوایح چقدر زمان می‌برد. رئیس‌جمهور همچنین خاطرنشان کرد: طبق آیین‌نامه زمان بررسی لوایح در کمیسیون‌های تخصصی و کمیسیون تلفیق و... مشخص است و ما هم تجربه کافی را حداقل در 5 دوره مجلس که در آنجا بودیم و این لوایح را بررسی و تصویب کردیم، داریم. روحانی تأکید کرد: امیدواریم نمایندگان مجلس که این روزها خیلی سرشان گرم است و ایام انتخابات بوده به‌رغم این مسائل ان‌شاءالله بعد از اینکه از انتخابات بازمی‌گردند و فرصت کافی هم وجود دارد لایحه بودجه را تصویب کنند و ما بتوانیم در آغاز سال 95 کارها را براساس برنامه انجام دهیم. رئیس قوه مجریه در ادامه سخنان خود گفت: بنده از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تشکر می‌کنم، زیرا در ماه‌های گذشته بار سنگینی بر دوش این سازمان بود؛ برای تهیه برنامه ششم، آن هم با سلیقه جدیدی که ما می‌خواستیم طبق قانون اساسی کارهای‌مان را انجام دهیم و نمی‌خواستیم بر اصل 134 قانون اساسی خدشه‌ای وارد شود و می‌خواستیم بر مبنای قانون اساسی حرکت کنیم و حرکت بر این مبنا هم امکان داشت با سلیقه‌های گذشته متفاوت باشد اما بر همین مبنا هم برنامه و اسناد آن و لایحه بودجه و هم تبصره‌های دائمی آماده شد. روحانی تأکید کرد: لایحه بودجه که تقدیم نمایندگان شده بسیار سبک‌تر از سال‌های گذشته است، زیرا تبصره‌های دائمی آن قبلا تصویب شده و زمان کوتاهی برای تصویب نیاز دارد.

 وی با بیان اینکه بنده از تمام کارشناسان پرکار این سازمان تشکر می‌کنم که کار بسیار سخت و سنگینی را انجام دادند، افزود: ما در دوران پساتحریم قرار گرفتیم و کار بسیار عظیم و بزرگی انجام گرفته است. رئیس‌جمهور ادامه داد: اولین‌بار است که در تاریخ ایران ما در یک توافق بین‌المللی با قدرت‌های بزرگ قرار می‌گیریم و موفقیت ما آنچنان است که حتی یک کشور در دنیا نتوانسته و نخواهد توانست بگوید که ایران در این معامله ضرر کرده است.

فساد دستگاهی

رئیس‌جمهور تأکید کرد: وقتی که شما می‌خواهید یک قطعه یا دستگاه و چیز دیگری را تولید کنید بعد همزمان یک دستگاه فاسدی هم که نمی‌خواهم اسمش را ببرم و بگویم چگونه می‌تواند کالا را قاچاق وارد کند، این شرایط مطمئنا نمی‌گذارد که شما رشد کنید. روحانی گفت: باید جلوی این فساد گرفته شود. باید سیستم گمرکی ما شرایطش بهتر شود و بانک‌های ما باید احیا شود، شرایط بانک‌های ما شرایط خوبی نیست، در دنیای امروز هیچکس سرمایه نقد برای سرمایه‌گذاری ندارد بلکه از طریق بانک‌ها این فعالیت‌ها را انجام می‌دهد، بانک‌های ما باید کار بانکی را انجام دهند نه کار بنگاهداری. رئیس قوه مجریه تأکید کرد: بانک‌های ما و سیستم قیمت ارز ما باید اصلاح شود و ما باید به سمت تک نرخی شدن قیمت ارز حرکت کنیم. باید پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام ما به بخش خصوصی واگذار شود. روحانی افزود: در همین واگذاری‌ها هم با مشکلات متعددی مواجه هستیم و تا هرچه بخواهید دستگاه‌های نظارتی که نشسته‌اند و فقط ایراد می‌گیرند. هر کاری شما انجام دهید می‌گویند آن جایش کج بود، اصل دستگاه‌های نظارتی برای کشور لازم است اما به شرط اینکه در چارچوب قانون عمل کنند و بگذارند کشور پیشرفت کند.

بودجه اظهارات روحانی درباره بودجه آنقدر عجیب است که حامیان دولت هم نمی‌توانند از آن دفاع کنند. بودجه‌ با 42 روز تاخیر و در 27 دی 1394 تقدیم مجلس شده و حالا رئیس‌جمهور می‌گوید ما حتی یک روز هم تاخیر نداشتیم اما به خاطر برجام تاخیر داشتیم! این استدلال بیشتر شبیه شوخی است تا یک اظهارنظر منطقی. دولت بودجه وابسته به برجام را تقدیم مجلس کرده در حالی‌که می‌توانسته آن را 42 روز زودتر تقدیم کند و اگر قرار بود تغییری نیز حاصل شود در جریان رسیدگی به بودجه می‌شد درباره آن بحث کرد. احساس می‌شود روحانی تمایلی ندارد بی‌نظمی بودجه‌ای دولت وی پررنگ شود و با این سخنان سعی در لوث کردن این اقدام دارد. رئیس‌جمهوری که 5 دوره سابقه نمایندگی مجلس دارد بهتر از هرکسی می‌داند که نمی‌توان بودجه سالانه را در مدت 20 روز بررسی کرد؛ مسؤولان دولت قبل هم همین اعتقاد را داشتند اما هیچ‌گاه نشد که بشود.