باشگاه خبرنگاران: محمدتقی انوشه متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: مادران باردار در دوران بارداری به برخی مواد مغذی، پروتئین، بعضی از ویتامینها و مواد معدنی مانند آهن، اسیدفولیک، کلسیم و کالری برای دریافت انرژی نیاز دارند، بنابراین دریافت مناسب از همه گروههای غذایی توصیه میشود.
وی ادامه داد: فرد باردار معمولا به طور متوسط تا 500 کالری در روز میتواند دریافت کند. بنابراین بهتر است از همه گروههای اصلی غذایی مانند نان، غلات،گوشت، سبزیجات و گروه لبنیات به صورت متعادل مصرف کند. شیر که در گروه لبنیات قرار دارد باید حداقل 3 تا 4 لیوان در روز دریافت کند.
وی خاطرنشان کرد: بهتر است فرد باردار سبزی و میوهجات تازه مصرف کند چرا که حاوی فیبر بوده و به غیر از اینکه ویتامینها و املاح را به بدن میرسانند، کمک میکنند تا او دچار یبوست نشود. آب سالم نیز باید به مقدار کافی دریافت شود. لوبیا سفید، عدس، نخود و لوبیا چیتی سرشار از فیبر و پروتئین است. مصرف ماست که منبع غنی کلسیم است توصیه میشود. مغز گردو که یکی از منابع سرشار از امگا سه است و برای رشد جنین لازم است.
انوشه گفت: مادران باردار بهتر است از غذاهایی فراوری شده که در تهیه آنها از مواد نگهدارنده، افزودنیها و رنگ ها استفاده شده مصرف نکنند. این افراد باید مصرف نمک و غذاهای پرنمک را کاهش دهند چرا که ممکن است دچار فشار خون دوران بارداری شوند. مصرف مواد قندی را که حاوی شکر هستند محدود کنند چرا که ممکن است دچار دیابت دوران بارداری شوند.
وی اظهار داشت: افراد در دوران بارداری از خوردن نوشیدنیهای کافئیندار مانند شکلات، چای، انواع کولاها و کاکائو تا حد امکان بپرهیزند که میتواند باعث سقط جنین، کاهش وزن نوزاد و مرده زائی شود. کربوهیدراتهای شامل کربوهیدراتهای ساده و کربوهیدراتهای کمپلکس میشوند.
وی بیان کرد: کربوهیدراتهای کمپلکس شامل نان،غلات، سیبزمینی و ماکارانی میشوند که این مواد قندی را به تدریج در بدن آزاد میکنند اما کربوهیدراتهای ساده مانند شکر قند خون را به شدت افزایش میدهند.
وی اذعان داشت: میوههایی که روی پوست آنها احتمال وجود سموم مانند خیار و توت فرنگی است کمتر مصرف کرده و خانم باردار به هنگام مصرف بهتر است پوست آنها را بگیرد و از محصولات ارگانیک استفاده شود چرا که آری از هر گونه سموم و مواد شیمیایی هستند.