دنیای اقتصادی: وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان طی هفته جاری، روزهای پرکاری را در اجلاس سالانه بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول و سپس دیدارهای دوجانبه با مقامات برزیل پشت سر گذاشت. به گزارش «شادا»، علی طیبنیا که برای شرکت در اجلاس سالانه بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول، روز پنجشنبه 16 مهر ماه راهی پرو شد. نخست روز جمعه در جلسه افتتاحیه اجلاس سالانه 2015 بانک جهانی شرکت کرد، پایان سخنرانی رئیس بانک جهانی و رئیس صندوق بینالمللی پول، با آغاز دیدارهای فشرده طیبنیا در حاشیه این اجلاس مهم، همراه بود. وزیر اقتصاد کشورمان پس از پایان مراسم افتتاحیه در جلسهای با «جیم یونگ کیم» رئیس بانک جهانی، به بحث و گفتوگو پیرامون سیاستها و اولویتهای این نهاد معتبر بینالمللی و زمینههای همکاریهای جدید ایران و بانک جهانی پرداخت.
طیبنیا همچنین با رئیس صندوق بینالمللی پول، «تارو آسو» معاون نخستوزیر و وزیر دارایی ژاپن و «جورج آزبورن» وزیر خزانهداری انگلستان دیدار و در مورد مسائل فیمابین گفتوگو کرد.بر پایه این گزارش، دیدار با «لو جی وی» وزیر دارایی جمهوری خلق چین، «پیئر کارلو پادوئن» وزیر اقتصاد و دارایی ایتالیا و همچنین احمد محمدعلی رئیس بانک توسعه اسلامی از دیگر برنامههای وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان در نخستین روز این اجلاس بود. طیبنیا سپس در میزگرد خاورمیانه و شمال آفریقا با حضور رئیس بانک جهانی شرکت کرد.ملاقات با معاون «منا» و مدیر منطقه خاورمیانه بانک جهانی، برنامه دیگر طیبنیا در لیما بود.
در این دیدار مسعود احمد معاون منا و مدیر منطقه خاورمیانه بانک جهانی همچون بسیاری از صاحبنظران بینالمللی که طی این مدت با مقامات اقتصادی کشورمان دیدار داشتهاند، تاکید کرد: مزایای ناشی از گشایشهای ایجاد شده از محل رفع تحریمهای بینالمللی، از سال مالی آینده در اقتصاد ایران نمودار خواهد شد و این مزیت بهصورتی است که میتواند رشد 5/ 4 تا پنج درصدی را برای اقتصاد ایران در سال پیش رو در پی داشته باشد. وی مزایای دیگر رفع تحریمها از جمله «کاهش هزینههای مالی فعالیتهای تجاری» و «افزایش حداقل 600 تا 900 هزار بشکهای تولید نفت ایران» را بیان کرد که میتواند آثار مثبتی در اقتصاد ایران در سال پیش رو داشته باشند.
ملاقات و گفتوگو با معاون نخستوزیر کرهجنوبی، با وزیر اقتصاد آلمان و شرکت در جلسه کمیته مشورتی صندوق بینالمللی پول (IMFC) و کمیته توسعه بانک جهانی پایان بخش برنامههای رسمی وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران در لیما بود.
طیبنیا پس از سه روز مذاکره و رایزنیهای فشرده در راستای اتخاذ دیپلماسی اقتصادی فعال دولت یازدهم، لیما را به مقصد برازیلیا ترک کرد تا بهعنوان رئیس کمیسیون مشترک دو کشور ضمن برگزاری نشست کمیسیون مشترک، دیدار و گفتوگوهای سازندهای با مقامات اقتصادی و سیاسی برزیل انجام دهد.
طیبنیا در جریان سفر به برزیل، با مقامات و وزرای کلیدی کابینه خانم «دیلماروسف»، از جمله «مائورو وییرا» وزیر روابط خارجی، «آرماندو مونتریو» وزیر توسعه، صنعت و تجارت خارجی و «الکساندرو تومبینی» رئیس کل بانک مرکزی برزیل دیدارهای فشرده و تعیینکنندهای داشت.