قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار آسیا تحت تاثیر مذاکرات صلح میان حماس و رژیم صهیونیستی در قاهره که نگرانیهای ژئوپلیتیکی را تخفیف داد، روند صعودی روز جمعه را معکوس کرد و کاهش یافت.
به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۹۸ سنت معادل ۱.۰۹ درصد کاهش، به ۸۸ دلار و ۵۲ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۸۳ سنت معادل ۰.۹۹ درصد کاهش، به ۸۳ دلار و ۲ سنت در هر بشکه رسید.
تونی سایکامور، تحلیلگر بازار شرکت آی جی گفت: تلاشهای مضاعف برای میانجیگیری و برقراری آتشبس میان حماس و رژیم صهیونیستی، تنشهای ژئوپلیتیکی را ملایم کرد و باعث کاهش قیمت نفت در زمان گشایش معاملات روز دوشنبه شد. یک مقام حماس به رویترز گفت: یک هیات حماس روز دوشنبه برای مذاکرات صلح به قاهره میرود.
وزیر خارجه رژیم صهیونیستی، روز شنبه اعلام کرد در صورت توافقی که شامل آزادی گروگانهای اسرائیلی میشود، حمله برنامهریزی شده به رفح که در آن بیش از یک میلیون آواره فلسطینی پناه گرفته اند، ممکن است به تعویق بیفتد.
سخنگوی کاخ سفید گفت رژیم صهیونیستی پذیرفته است که به نگرانیهای آمریکا در مورد اثرات انسانی تهاجم احتمالی گوش دهد.
بازارها همچنین منتظر بازبینی سیاست پولی فدرال رزرو آمریکا در اول ماه مه هستند. سایکامور گفت: همچنین عاملی که بر معاملات تاثیرگذار است، نشست هفته جاری کمیته بازار آزاد فدرال است که انتظار میرود موضع موافق انقباض سیاست پولی داشته باشد.
دادههای روز جمعه نشان داد که تورم آمریکا در ۱۲ ماه منتهی به مارس، ۲.۷ درصد افزایش یافته است که بالاتر از هدف فدرال رزرو برای نرخ تورم ۲ درصدی است. کاهش نرخ تورم، احتمال کاهش نرخ بهره را افزایش میدهد که به نوبه خود، رشد اقتصادی و تقاضای نفت را تحریک میکند.
تینا تِنگ، تحلیلگر مستقل بازار گفت: تورم چسبنده آمریکا، نگرانیهایی را در خصوص نرخهای بهره بالاتر به مدت طولانیتر، ایجاد میکند که منجر به تقویت ارزش دلار آمریکا و فشار صعودی بر قیمتهای کالاها میشود.
قیمت دلار با چشم انداز افزایش نرخ بهره، تقویت شد. دلار قویتر، نفت را برای دارندگان ارزهای دیگر، گرانتر میکند.
یک عامل منفی برای چشم انداز تقاضا برای نفت، دادههای رسمی روز شنبه بود که نشان داد رشد سود صنعتی چین در مارس کاهش یافت. این آمار جدیدترین نشانه از ضعیف شدن تقاضای داخلی در دومین اقتصاد بزرگ جهان است.
سود انباشته شرکتهای صنعتی چین در سه ماهه اول نسبت به سال قبل، ۴.۳ درصد افزایش یافت و به ۱.۵ تریلیون یوان (۲۰۷.۰ میلیارد دلار) رسید، در حالی که در دو ماه نخست سال میلادی جاری، ۱۰.۲ درصد افزایش داشت.
تینا تِنگ پیشبینی کرد اگر دادههای مربوط به ذخایر نفت آمریکا و شاخص پی ام آی چین در هفته جاری بهبود پیدا کنند، قیمت نفت ممکن است دوباره به سمت صعود متمایل شود.
بر اساس گزارش رویترز، بازار اختلالات احتمالی عرضه ناشی از حملات آخر هفته پهپادهای اوکراینی به پالایشگاههای نفت ایلسکی و اسلاویانسک در منطقه کراسنودار روسیه را نادیده گرفت. یکی از مدیران این تاسیسات گفت: پالایشگاه اسلاویانسک مجبور شد پس از این حمله، بخشی از فعالیتهای خود را به حالت تعلیق در آورد.