گیاهخواری، عمل پرهیز از مصرف گوشت، به دلایل مختلف، از پرهیز برای سلامتی و ملاحظات اخلاقی گرفته تا اعتقادات مذهبی و حمایت از محیط زیست، یک انتخاب غذایی برای میلیون ها نفر در سراسر جهان است.
به گزارش ایسنا، روزیاتو نوشت: شیوع گیاهخواری در کشورهای مختلف بسیار متفاوت است که منعکس کننده تأثیرات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی است. در برخی از کشورها، این سبک غذایی عمیقاً در بافت فرهنگی ریشه دوانده است، در حالی که در برخی دیگر، گیاهخواری روند رو به رشدی است که تحت تأثیر جنبش های جهانی به سوی زندگی پایدار و رفاه حیوانات است.
داده های آماری الگوهای جذابی را در اتخاذ سبک زندگی گیاهخواری در سراسر جهان نشان می دهد. به عنوان مثال، هند با جمعیت گیاهخوار قابل توجهی متمایز است که تخمین زده می شود حدود ۲۰ تا ۳۹ درصد از کل جمعیت آن را تشکیل می دهد که عمدتاً به دلیل اعتقادات مذهبی و فرهنگی است.
کشورهای غربی نیز، در حالی که به طور سنتی جوامع مصرف کننده گوشت هستند، شاهد افزایش گیاهخواری بودهاند، به طوری که حدود ۱۰ درصد از جمعیت انگلستان و آلمان از رژیم غذایی بدون گوشت پیروی میکنند. این ارقام نه تنها دلایل مختلف گیاهخواری را نشان میدهد، بلکه بر تغییر جهانی به سمت رژیمهای غذایی مبتنی بر گیاه نیز تأکید میکند.
چند درصد از مردم کشورهای مختلف جهان گیاهخوار هستند؟
هند: ۲۰-۳۹٪
مکزیک: ۱۹٪
برزیل: ۱۴٪
تایوان: ۱۳-۱۴٪
استرالیا: ۱۲.۱٪
آرژانتین: ۱۲%
فنلاند: ۱۲%
سوئد: ۱۲%
اتریش: ۱۱٪
دانمارک: ۱۰٪
آلمان: ۱۰%
انگلستان: ۱۰٪
نیوزلند: ۱۰٪
ویتنام: ۱۰٪
ژاپن: ۹٪
نروژ: ۹%
ایتالیا: ۵.۹-۸.۹٪
لهستان: ۸.۴٪
کانادا: ۷.۶٪
بلژیک: ۷٪
شیلی: ۶٪
فرانسه: ۵.۲٪
اوکراین: ۵.۲٪
چک: ۵%
هلند: ۵%
فیلیپین: ۵٪
سوئیس: ۵%
ایرلند: ۴.۳-۸.۴٪
ایالات متحده: ۴.۲٪
یونان: ۴٪
چین: ۴-۵٪
تایلند: ۳.۳٪
کره جنوبی: ۳٪
اسپانیا: ۱.۴٪
پرتغال: ۱.۲٪
روسیه: ۱٪