رئیس جمهور اوکراین با امضای قانونی سن مشمولیت افراد برای سربازگیری در ارتش این کشور را کاهش داده و از ۲۷ سال به ۲۵ سال رساند.
به گزارش ایسنا، «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین روز سهشنبه لایحهای را امضا کرد که به موجب آن حداقل سن مشمولیت برای سربازگیری را دو سال کاهش داد.
به نوشته پایگاه «راشا تودی»، کییف مشغول اجرای روند اصلاحات در بخش خدمت نظامی این کشور به ویژه در زمینه جذب سربازان جدید است. بخشهایی از این طرح اصلاحات همچنان در پارلمان اوکراین در دست بحث و بررسی قرار دارد. تا پیش از این طبق قوانین اوکراین مردان رده سنی ۲۷ تا ۶۰ سال مشمول فراخوان برای سربازگیری این کشور میشدند. ماه مه گذشته لایحه متممی که حداقل سن مشمولیت برای سربازگیری را از ۲۷ به ۲۵ سال کاهش میداد در پارلمان اوکراین تصویب شده و برای امضا به دفتر زلنسکی فرستاده شد.
«لیندسی گراهام»، سناتور جنگطلب آمریکایی در جریان سفرش در ماه گذشته میلادی به اوکراین از کییف به خاطر آنکه سن سربازگیری مردان را کاهش نداده انتقاد کرده و گفت: «من نمیتوانم باور کنم که حداقل سن، ۲۷ سال باشد. شما در حال جنگیدن برای زندگی خود هستید بنا بر این نباید در سن ۲۵ یا ۲۷ شروع به خدمت کنید. ما نیاز به افراد بیشتری در خط مقدم داریم.»
زلنسکی همچنین یک بخش دیگر از اصلاحات نظامی را شامل یک سامانه الکترونیکی که از طریق آن شهروندان در سنین مشمولیت برای رزم ملزم به گزارش کردن دادههای شخصی خود هستند، امضا کرد.
این اصلاحات زمینه اعلام جریمه برای کسانی که از خدمت نظامی فرار کردهاند فراهم کرده و الزامی قانونی را برای اوکراینیها به منظور معرفی خود برای خدمت نظامی در زمان صدور فراخوان از طریق همین سامانه ایجاد میکند.
در سیستم فعلی اجرا شده در اوکراین افسران بخش سربازگیری احضاریههای مربوط به فراخوان افراد را به صورت کاغذی صادر کرده و حضوری تحویل آنها میدهند بنا بر این آنهایی که بخواهند از خدمت فرار کنند میتوانند خود را مخفی کنند.
این اصلاحات همچنین شامل سختگیری بیشتر در زمینه صدر معافیتهای پزشکی نیز میشود. در صورت تصویب این اصلاحات نیز کسانی که قبلا از سوی کارشناسان معافیت پزشکی برای خدمت نظامی دریافت کرده بودند باید برای یک معاینه مجدد احضار شده و با ریسک لغو شدن معافیتهای پزشکی خود مواجه میشوند.
اوکراین دچار کمبود شدید نیروهای داوطلب برای اعزام به جنگ با روسیه بوده و مجبور به اتکا به سربازگیری اجباری برای جبران کمبود سرباز در ارتشش شده است.
«ولادیمیر پانیوتو» رئیس انستیتوی بینالمللی جامعهشناسی کییف، یکی از شرکتهای ارشد افکارسنجی اوکراین، اعلام کرده که تنها هشت درصد اوکراینیها مایل به سلاح به دست گرفتن برای جنگ هستند.
وزارت دفاع روسیه در هفته جاری برآورد کرد کییف بالغ بر ۸۰۰۰۰ سربازش را از ماه ژانویه تا کنون از دست داده است. مسکو، آمریکا، متحد اصلی اوکراین را متهم به تحت فشار گذاشتن کییف برای جنگیدن «تا آخرین اوکراینی» و مانعتراشی برای مذاکرات صلح کرده است.