ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان دیجیتال در سالی که گذشت از ۴۷ پروژه اقتصاد دانشبنیان در حیطههای فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی، آموزش و اشتغال، بهبود فضای کسبوکار و رباتیک با صرف هزینه ۱۲۶ میلیارد تومانی حمایت کرد.
به گزارش ایسنا، ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان دیجیتال به منظور تدوین سیاستها و تعیین اولویتهای توسعه فناوریهای اقتصاد دانشبنیان دیجیتال و با توجه به اسناد مصوب این حوزه و خصوصا سند چشمانداز ۲۰ ساله کشور، ایجاد هماهنگی بین دستگاهی و همکاری در جهت تسریع در انجام طرحهای کلان و فناورانه حوزه اقتصاد و هوشمندسازی کشور و توسعه کسبوکارهای این حوزه در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکیل شده است.
هدف این ستاد، ترویج و توانمندسازی، حمایت از پژوهشهای کاربردی و توسعه فناوریهای نوظهور دیجیتال بهویژه هوش مصنوعی، کلان دادهها و پردازش ابری، اینترنت اشیاء، زنجیرههای بلوکی، فناوریهای مجازیسازی AR و VR و سیستمهای هوشمندسازی به صورتی گسترده، کمک به توسعه اکوسیستم و فضاهای استارتاپی، جهتدهی به تامین مالی نوآوری در جهت حمایت از این فناوریها و اجرای پروژههای پرچمدار با بهرهمندی از ظرفیت شرکتهای بزرگ دانشبنیان و مشارکت با بخشهای خصوصی و دولتی بوده است.
در حال حاضر نیز هدف اصلی این ستاد توسعه کاربرد فناوریهای نوظهور در راستای مسائل و نیازهای اساسی کشور است و بدین منظور فعالیتهای آن متمرکز بر چهار لایه نقشه راه هوشمندسازی شامل بازار، محصول، فناوری و زیرساختی و پژوهشی است.
هماکنون ذیل این ستاد، کارگروههایی از جمله فناوری اطلاعات، فناوری ارتباطات، میکروالکترونیک و رباتیک، بینالملل و کمیته اشتغال و آموزش مشغول به فعالیت هستند.
فعالیت این کارگروهها در سال ۱۴۰۲ به حیطههای فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی، آموزش و اشتغال، بهبود فضای کسب وکار و رباتیک تقسیم میشود که در مجموع معادل ۴۷ پروژه در این زمینهها در حال انجام است که مجموع هزینههای صرف شده برای پیشبرد اهداف پروژهها ۱۲۶.۹۷۱ میلیارد تومان بوده است.
از میان این پروژهها تعداد ۲۱ طرح مربوط به حیطه فناوری اطلاعات، هشت طرح مربوط به حیطه هوش مصنوعی، چهار طرح مربوط به حیطه آموزش و اشتغال، ۱۲ طرح مربوط به حیطه بهبود فضای کسبوکار و دو طرح مربوط به حیطه رباتیک بوده است.
به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، این طرحها همگی مصوب اجرایی سال ۱۴۰۲ بودهاند و در این سال آغاز شدهاند و در کنار آنها طرح مصوب سال ۱۴۰۱ نیز وجود داشته و در حال پیشبرد فعالیت بودهاند.
بر این اساس، این ستاد، در مجموع در حال حمایت از ۱۴۷ طرح در حیطههای مذکور است که ۷۰ طرح آن در حیطه فناوری اطلاعات، ۲۲ طرح در حیطه هوش مصنوعی، ۲۸ طرح در حیطه آموزش و اشتغال، ۱۶ طرح در حیطه بهبود فضای کسبوکار و ۱۱ طرح در حیطه رباتیک است.