امروز رژیم صهیونیستی در شرایطی نیست که بتواند با حماس پشت میز مذاکره بنشیند و از مقاومت امتیاز بزرگی نظیر آزادی اسرای نظامی خود را خواستار بشود. برای همین منظور واشنگتن تمامی پیشنهادهایی که از طرف کشورهای مختلف برای اجرای آتشبس مطرح میشود را وتو میکند تا اشغالگران بتوانند به یک موقعیت نسبی دست یابند.
به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه قدس، متنی که میخوانید نگاهی به اقدام آمریکا در وتو قطعنامه آتشبس در غزه که حربهای برای سروساماندادن به جبهه آشفته داخلی رژیمصهیونیستی و تسهیل شرایط برای تداوم جنایات اشغالگران است.
در ادامه پشتیبانی همهجانبه سیاسی، نظامی، اقتصادی و حتی حقوقی ایالات متحده از ماشین کشتار رژیم صهیونیستی، آمریکا بار دیگر در مقام دفاع از متحد جنایتکار خود، قطعنامه پیشنهادی الجزایر برای برقراری آتشبس فوری در غزه را وتو کرد.
قطعنامه مذکور اگر چه ۱۳ رأی مثبت آورد، اما به دلیل وتو از سوی آمریکا به تصویب نرسید. یکی از برجستهترین مفاد پیشنویس طرح الجزایر این بود که شورای امنیت «خواهان آتشبس فوری به دلایل بشردوستانه شد که باید توسط همه طرفها رعایت شود». پیش نویس قطعنامه با رد «آوارگی اجباری غیرنظامیان فلسطینی»، بار دیگر «همه طرفها را به رعایت قوانین بینالمللی» فراخواند.
از آغاز حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه این سومین بار است که آمریکا قطعنامه پیشنهادی برقراری آتشبس در غزه را وتو کرده و مانع از تصویب آن میشود. تصمیم اخیر اما واکنشهای زیادی به دنبال داشت. حماس این اقدام را چراغ سبزی برای کشتار بیشتر توسط اسرائیل خوانده است.
آمریکا صحنهگردان تحولات غزه
دکتر علی عبدی، کارشناس ارشد مسائل فلسطین اشغالی، در گفتوگو با قدس در تحلیل رخداد اخیر با بیان اینکه واشنگتن با وتو قطعنامه آتش بس در غزه به دنبال اجرای تاکتیک سیاسی علیه مقاومت است، گفت: در چهار ماه اخیر ایالات متحده آمریکا حدود هفت قطعنامه در مسئله غزه را وتو و حتی از ارائه آن ممانعت کرده و این عمل به معنای آن است که رژیم صهیونیستی به دنبال گرفتن امتیاز از مقاومت است.
وی با اشاره به اینکه پافشاری آمریکا در این زمینه به معنی عدم آمادگی رژیم اسرائیل در مذاکرات است، افزود: امروز رژیم صهیونیستی در شرایطی نیست که بتواند با حماس پشت میز مذاکره بنشیند و از مقاومت امتیاز بزرگی نظیر آزادی اسرای نظامی خود را خواستار بشود. برای همین منظور واشنگتن تمامی پیشنهادهایی که از طرف کشورهای مختلف برای اجرای آتشبس مطرح میشود را وتو میکند تا اشغالگران بتوانند به یک موقعیت نسبی دست یابند.
این کارشناس مسائل بینالمللی با اشاره به حمایت همهجانبه و بیچون و چرای واشنگتن از تلآویو گفت: در واقع میداندار اصلی صحنه نبرد در غزه، آمریکاییها هستند، آنها پشتیبان نظامی، اقتصادی و سیاسی صهیونیستها در منطقهاند. تمام تلاش آمریکا این است بدون دادن امتیازی به مقاومت به خصوص در مسئله تخلیه شهر غزه توسط صهیونیستها، مقاومت را خلع سلاح کند.
دیپلماسی حماس در میز مذاکره
وی با اشاره به قدرت نظامی حماس و دست بالای این گروه در میز مذاکره با اسرائیل، گفت: این گروه مقاومت کوچک در منطقه توانسته با یک دیپلماسی حرفهای رژیم صهیونیستی را به زانو در آورد. مردم غزه هم مجاهدانه در برابر اشغالگران ایستادهاند و شاید نکتهای که بتوان بهعنوان عقبه محکم و قدرتمند در میز مذاکره بیان داشت، همین مسئله بوده است.
او با بیان اینکه آمریکاییها درباره آینده رژیم اسرائیل بهشدت نگران هستند، گفت: واشنگتن درباره اوضاع داخلی رژیم صهیونیستی یک ملاحظه جدی را در دستور کار خود دارد؛ چراکه امروز اسرائیل در داخل با یک تهدید جدی مواجه است و تا زمانیکه این رژیم به یک ثبات سیاسی نسبی داخلی دست نیابد، هرگونه توقف جنگ عملاً بهصورت دومینووار سبب آوار شدن این شکست (آتش بس) به داخل سرزمینهای اشغالی خواهد شد. در حال حاضر رژیم صهیونیستی از درون در حال فروپاشی است، اما واشنگتن قصد دارد برای ضربهگیری از این اتفاق یک تثبیت نسبی را در داخل سرزمینهای اشغالی و نوار غزه انجام دهد تا به نوعی شکستهای اطلاعاتی، نظامی و سیاسی اسرائیل جبران شود.
سعودی در مسیر سادات
عبدی در پاسخ به این پرسش که چرا کشورهای اسلامی بهخصوص عربستان سعودی، امارات و مصر در مسئله فلسطین موضعی انفعالی دارند، گفت: پرونده فلسطین برای برخی از کشورهای عربی اولویت و دغدغه ذاتی محسوب نمیشود، بلکه بهانهای است برای ارتقای بازیگری سیاسی و کسب موقعیتشان در منطقه. وی تصریح کرد: همین رفتار را انورسادات رئیس جمهور مصر در کمپ دیوید در مسئله فلسطین داشت. در واقع هدف وی در این پیمان ارتقای راهبرد مصر در میان کشورهای اسلامی بود، اما نتیجهای که قاهره توانست از این نشست به دست آورد، باتلاقی بود که امروز این کشور را در برابر رژیم صهیونیستی گرفتار کرده است.
او با بیان اینکه رفتار حاکمان سعودی نیز مشابه رفتار سادات در دهه ۱۹۷۵میلادی است، افزود: در حال حاضر عربستان سعودی هیچ نسبتی با پرونده فلسطین و موضوع غزه ندارد، بهخصوص اینکه امروز در رأس هرم قدرت شخصیتی غربگرا مانند
بن سلمان قرار دارد که تمامی ویژگیهای یک فرد دیکتاتور و دارای جنون قدرت طلبی را دارد.
کارشناس ارشد مسائل فلسطین اشغالی تصریح کرد: در واقع پرونده یمن بازگوکننده این مسئله است. دیدگاه محمد بن سلمان ولیعهد عربستان، نگاهی سکولاری است که جهان اسلام را از دریچه منفعتطلبی رصد میکند. هرچند محمد بن زاید حاکم امارات متحده نیز دیدگاهی شبیه به بن سلمان دارد، اما به لحاظ سنی و تجربهای سعی میکند با مسائل منطقهای پختهتر رفتار کند.
عبدی در پایان اظهار کرد: در حال حاضر در میان کشورهای عربی با نسلی از رهبرانی مواجه هستیم که هیچ تعلقخاطری در مسئله فلسطین ندارند. در دهه ۹۰ میلادی در منطقه و جهان اسلام رهبرانی مانند حافظ اسد و معمرقذافی حضور داشتند که باوجود تمام مسائلی که داشتند در عمل به موضوع فلسطین واکنش نشان میدادند. ولی امروز ما شاهد خلأ چنین افرادی در جهان عرب هستیم. در واقع رهبران جوانی بر مسند قدرت در کشورهای عربی هستند که تنها در بحث بازیگری سیاسی خود و غرب رفتار میکنند و در واقع مهره ایالات متحده آمریکا در منطقهاند؛ بهطوریکه بازیگری آنها تا جایی است که واشنگتن به آنها فضا دهد.