هزاران تن از معترضان مراکشی حامی فلسطین با برپایی تظاهرات در خیابانهای شهر رباط، پایتخت این کشور پرچمهای فلسطین را به نمایش گذاشته و خواستار اقدام دولت کشورشان در قطع روابط با رژیم صهیونیستی در اعتراض به حملات این رژیم به نوار غزه شدند.
به گزارش ایسنا، از زمان شروع جنگ حماس و رژیم صهیونیستی در بیش از دو ماه قبل، مراکشیهای معترض بارها در شهرهای این کشور در محکومیت جنایات صهیونیستها علیه غزه تظاهرات کردهاند.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، در تظاهرات ضدصهیونیستی روز یکشنبه در شهر رباط طبق برآوردها، حدود ۳۰۰۰ معترض شرکت کردند. حزب عدالت و توسعه مراکش، بزرگترین حزب اسلامگرای این کشور که در فاصله سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۱ دولت منتخب مراکش را رهبری کرد، روز یکشنبه برای نخستین بار تظاهرات مراکشیهای حامی فلسطین را سازماندهی کرد. این رخداد حاکی از تقویت هر چه بیشتر جنبش حمایت از فلسطین در مراکش و ابراز صریحتر مخالفتها با روابط این کشور با رژیم صهیونیستی است.
معترضان مراکشی در تظاهرات روز یکشنبه شعارهایی شامل «فلسطین فروشی نیست»، «مقاومت تا آزادی و پیروزی ادامه مییابد» و «مردم پایان عادی سازی روابط را خواستارند» را سر دادند. آنها سیاستهای دولت کشورشان و همچنین دولتهای چند کشور عربی در پیگیری عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.
مقامهای بهداشت و درمان غزه اعلام کردهاند، تعداد فلسطینیهایی که در حملات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به غزه از هفتم سپتامبر تاکنون به شهادت رسیدهاند به حدود ۱۸۰۰۰ نفر رسیدهاست و هزاران فلسطینی دیگر نیز مفقود و یا زیر آوار ساختمانهای فروریخته مدفون هستند.
مراکش در سال ۲۰۲۰ قبول کرد روابطش با رژیم صهیونیستی را تقویت کند. این اتفاق طبق توافقی که با واسطه گری دولت وقت آمریکا متعلق به دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق این کشور منعقد شد رخ داد.
طبق این توافق، واشنگتن نیز قرار شد حاکمیت مراکش را بر منطقه مورد مناقشه صحرای غربی آفریقا به رسمیت بشناسد.
مقامهای مراکشی گفتهاند، با وجود پیگیری عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، از تشکیل کشور فلسطین حمایت کرده و خواستار برقراری آتشدائمی در نوار غزه و حفاظت از جان تمامی غیرنظامیان در این منطقه هستند.
معترضان مراکشی در تظاهرات روز یکشنبه خود خواستار تحریم تمامی شرکتهایی شدند که متهم به حمایت از رژیم صهیونیستی هستند.
احمد الیاندوزی، یکی از معترضان که در صفی برای امضای یک طومار اعتراضی ایستاده بود، گفت: «ما از مراکش میخواهیم به روابط دیپلماتیک با اسرائیل که کودکان و زنان را در نوار غزه کشته و با وحشی گری تمام عیار بیمارستانها را نابود کرده، پایان دهد.»
مراکش و رژیم صهیونیستی هنوز روابط را تا سطح گشایش سفارتخانه جلو نبردهاند، اما به روند نزدیکتر ساختن روابط از جمله با امضای یک پیمان همکاری نظامی ادامه دادهاند.
حزب عدالت و توسعه زمانی که مراکش توافق عادی سازی روابط را با رژیم صهیونیستی مورد توافق قرار داد، در قدرت بود. سعد الدین العثمانی، رهبر سابق این حزب که در آن زمان نخست وزیر بود این توافق را که سیاست مربوط به آن نهایتا توسط محمد ششم، پادشاه مراکش تعیین شد، امضا کرد.
عبدالاله بن کیران، رهبر جدید این حزب امضای این توافق را اشتباه دانسته، اما دربار سلطنتی مراکش قبل از حزب عدالت و توسعه خواسته بود دست از انتقاد از روابط مراکش با رژیم صهیونیستی بردارد.