اطلاعات منتشر شده در گزارش «دفتر مرجع جمعیت» (PRB) حاکیست که هند در سال 2050 به عنوان پرجمعیتترین کشور جهان در رتبه نخست این فهرست قرار میگیرد و جمعیت آن به یک میلیارد و 660 میلیون نفر میرسد.
علاوه بر این رتبه دوم و سوم این فهرست به ترتیب به چین و آمریکا تعلق پیدا میکند. همچنین پاکستان تا سال 2050 به ششمین کشور پرجمعیت جهان تبدیل میشود. پیشبینی میشود که پاکستان رتبه ششم این فهرست را از آن خود کند و تا سال 2050 از کل جمعیت 9 میلیارد و 700 میلیون نفریِ جهان، 344 میلیون نفر را در خود جای دهد.
در این گزارش همچنین پیشبینی شده که بین سالهای 2015 تا 2050 نیمی از رشد جمعیت جهان در 9 کشور از جمله پاکستان، هند، نیجریه، جمهوری دموکرات کنگو، اتیوپی، تانزانیا، آمریکا، اندونزی و اوگاندا متمرکز میشود.
«ووهونگ بو»، معاون امور اجتماعی و اقتصادی دبیرکل سازمان ملل متحد نیز گفت: درک تغییرات جمعیتشناختی که در سالهای پیشرو رخ خواهد داد و نیز چالشها و فرصتهایی که این تغییرات در مسیر دستیابی به توسعه پایدار ایجاد میکنند در طراحی و اجرای دستور کار جدید توسعه، نقش کلیدی دارد.
«جنیفر بلانکه»، اقتصاددان ارشد مجمع اقتصادی جهان با ابراز نگرانی نسبت به این گزارش این پرسش را مطرح ساخته که دولتها چگونه مساله رشد جمعیت را مدیریت میکنند؟!
به گزارش پاکستان تودی، در صورتی که این کشورها نیازهای رشد جمعیتی را برطرف سازند قادر خواهند بود تا رشد اقتصادی پایدار و شمول اجتماعی را ایجاد کنند. همچنین در حالی که اکثر افراد و کارشناسان با این نظر موافق هستند برای دست یافتن به بهترین شیوه مدنظر هنوز چالش وجود دارد.