تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


اعتراض یار پوتین به کاهش تولید نفت روسیه
تاريخ خبر: پنجشنبه، 9 شهريور 1402 ساعت: 11:23

 مدیرعامل روس‌نفت گفت کاهش تولید نفت متناوب روسیه، توسعه بزرگترین تولیدکننده نفت این کشور را محدود کرده است.

به گزارش ایسنا، ایگور سچین، مدیرعامل شرکت روس‌نفت پس از انتشار نتایج عملیاتی این شرکت، در بیانیه‌ای اعلام کرد: روس‌نفت از سال ۲۰۱۷، تولید نفت خود را محدود نگه داشته است و این امر مانع از آزاد شدن پتانسیل کامل این شرکت شده است. سچین، یکی از قدرتمندترین مدیران روسی و از یاران نزدیک ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه است.
 
با این حال، روس‌نفت به کاهش تولید فعلی که در راستای همکاری روسیه به اوپک به اجرا درآمده، پایبند است. این غول نفتی، تولید مایعات خود را در سه ماهه دوم نسبت به سه ماهه اول، به میزان ۲.۲ درصد کاهش داشت و به ۳.۹ میلیون بشکه در روز رساند.
 
روس‌نفت اعلام کرد تولید سه ماهه این شرکت، ۲.۲ درصد کاهش یافته و به ۳.۹ میلیون بشکه در روز رسید و فروش نیمه اول سال، به ۳.۹ تریلیون روبل (۴۱ میلیارد دلار) رسید که به دلیل کاهش قیمت نفت، بیش از یک چهارم نسبت به سال گذشته، کاهش داشت. با این حال، درآمد سه ماهه دوم روس‌نفت، ۱۲.۱ درصد رشد کرد و به دو تریلیون روبل رسید.
 
این شرکت اعلام کرد درآمد خالص در فاصله ژانویه تا ژوئن، به ۶۵۲ میلیارد روبل رسیده است اما آمار قابل مقایسه‌ای ارائه نکرد. شرکت‌های روسی از زمان آغاز عملیات نظامی ویژه در اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲، نتایج مالی خود را به طور منظم اعلام نکرده‌اند.
 
سود شرکت‌های نفتی بزرگ جهانی در سال میلادی جاری نسبت به سال ۲۰۲۲ که آغاز جنگ در اوکراین، باعث افزایش چشمگیر قیمت نفت و گاز شده بود، تقریبا نیمی کاهش پیدا کرده است. ، شرکت دولتی گازپروم اعلام کرد که در سه ماهه دوم سال میلادی جاری در پی سقوط صادرات گاز به اروپا، ۱۸.۶ میلیارد روبل ضرر خالص داشته است در حالی که در مدت مشابه سال گذشته، سود خالص ۱.۰۳ تریلیون روبل داشت.
 
از زمان آغاز همکاری روسیه با اوپک در سال ۲۰۱۷، سچین دائما از این همکاری انتقاد کرده و خواستار افزایش تولید نفت روسیه و دفاع از سهم بازارش در برابر تولیدکنندگان جهانی دیگر شده است. اوپک و متحدانش شامل روسیه، از اواخر سال ۲۰۲۲ برای تقویت قیمت‌ها، محدود کردن عرضه را آغاز کردند و در ژوئن، محدودیت عرضه را تا پایان سال ۲۰۲۴، تمدید کردند.
 
این اواخر، در کنفرانس اقتصادی بین المللی سن پترزبورگ، سچین به این نکته اشاره کرد که رسیدن به توافق به دلیل ساختارهای اقتصادی متفاوت و تفاوت روند تولید کشورهای عضو، برای اوپک دشوار شده است.
 
روسیه متعهد شده است تولید نفت خود را از مارس سال ۲۰۲۳ کاهش دهد و این محدودیت را تا پایان سال ۲۰۲۴ حفظ کند. بعلاوه، این کشور متعهد شده است صادرات نفت خود را در اوت به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز و در سپتامبر به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش دهد. روسیه پس از اعمال تحریم‌های غرب بر سر جنگ در اوکراین، جریان تجارت نفت نفت خود را از اروپا به آسیا و مناطق دیگر جهان تغییر داده است.
 
بر اساس گزارش بلومبرگ، عربستان سعودی که بزرگترین عضو اوپک است، تولیدش را در اقدامی داوطلبانه، یک میلیون بشکه در روز کاهش داده است تا اقدامات پیشگیرانه کشورهای اوپک پلاس برای حفظ ثبات و توازن بازار نفت را تقویت کند.