مدیرگروه بهداشت محیط و حرفهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در قلیان حدود 4000 ماده سمی وجود دارد، گفت: ما آلودگیها را از طریق دهان، محیط، تنباکو و زغال وارد بدن خود میکنیم.
علیاصغر حسنی با اشاره به عوارض مصرف قلیان، بیان کرد: هر بار استفاده از قلیان برابر با استفاده دو تا سه بسته سیگار است و افرادی که در کنار کسانی که قلیان میکشند، قرار دارند معادل چهار تا هفت نخ سیگار استنشاق میکنند.
وی با بیان اینکه قلیانی که استفاده میکنیم دو ضرر مهم دارد، تصریح کرد: به دلیل رطوبت بالا در ریهها دود بیشتری جذب میشود، همچنین حجم دود استنشاق شده بسیار آسیبزننده است.
حسنی با اشاره به آلودگی قلیانها، اظهار کرد: هر فردی که قلیان استفاده میکند مقدار زیادی مونواکسیدکربن را آگاهانه وارد بدن خود میکند، مواقعی که اعلام میشود هوا آلوده است و افراد از بیرون رفتن اجتناب کنند، به دلیل وجود گاز کربن در هواست که ضررهای زیادی دارد.
حسنی تنباکوهای میوهای را بسیار مضر دانست و افزود: این تنباکوها از مواد معطر و مواد شیمیایی که آن هم معطر است، تشکیل شده و اثرات جانبی بسیار بدی دارد، علاوه بر تمام این موارد، سوختن تنباکو و دود زغال نیز بسیار آسیبزاست.
وی به مصرف قلیان در بین جوانان و نوجوانان اشاره و عنوان کرد: شاید در اوایل جوانی و نوجوانی به دلیل سالم بودن ریه متوجه آسیبهای قلیان نشوند، اما با گذر زمان و با مصرف مداوم قلیان ضررهای زیادی به سیستم ایمنی بدن وارد میشود.
مدیرگروه بهداشت محیط و حرفهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به بیماریهای که بر اثر استفاده از قلیان به وجود میآید، اشاره کرد و افزود: سرطان یکی از مهمترین بیماریهاست که مصرف قلیان در ابتلا به آن نقش دارد.