همزمان با اینکه دولت گرجستان با اتهامات روز افزونی درباره سرکوب دموکراسی مواجه است، هزاران تن از طرفداران اپوزیسیون این کشور به خیابانهای تفلیس آمدند.
تظاهرات هزاران نفری در تفلیس علیه دولت گرجستان
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، معترضان برای شرکت در یک راهپیمایی سازماندهی شده توسط "جنبش ملی متحد" که اصلیترین حزب اپوزیسیون گرجستان محسوب میشود و توسط میخائیل ساکاشویلی، رئیس جمهور سابق محبوس این کشور تاسیس شده است، در مقابل ساختمان پارلمان گرجستان در پایتخت تجمع کردند.
معترضان پرچمهای گرجستان، اوکراین و اتحادیه اروپا را تکان میدادند و بنرهای بزرگی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود "برای آینده اروپا".
تظاهرکنندگان شعار "زندهباد میشا" سر میدادند که اشارهای بود به ساکاشویلی که در حال گذراندن دوره حبس شش ساله خود به اتهام سوء استفاده از قدرت است؛ محکومیتی که گروههای بینالمللی حقوق بشر آن را به عنوان محکومیتی با انگیزه سیاسی محکوم کردهاند.
پزشکان گفتهاند، ساکاشویلی در معرض خطر مرگ ناشی از بیماریهای شدیدی است که در بازداشت ایجاد شدهاند.
دولت کنونی گرجستان از حزب حاکم "رویای گرجستان" با اتهامات متعددی چون زندانی کردن مخالفان، سرکوب رسانههای مستقل، همکاری مخفیانه با کرملین و منحرف کردن کشور از مسیر عضویت در اتحادیه اروپا مواجه است.
لوان خابیشویلی، رئیس جنبش ملی متحد در جریان سخنرانی در این راهپیمایی اعتراضی خواستههای معترضان را نام برد که شامل آزادی زندانیان سیاسی و اجرای اصلاحات تعیین شده توسط اتحادیه اروپا به عنوان شرطی برای اعطای جایگاه رسمی نامزدی به تفلیس است.
گیورگی مارگولاشویلی، رئیس جمهور سابق گرجستان به جمعیت حاضر در این راهپیمایی گفت: دولت گرجستان توسط مسکو کنترل میشود و وظیفه ما این است که سرزمینمان را از دستنشاندههای روسی نجات دهیم. ما مردمی عاشق آزادی و بخشی از خانواده اروپا هستیم و بردگی روسیه را رد میکنیم.
یکی از معترضان جوان گفت: تلاشهای ما صلح آمیز اما سازشناپذیر خواهد بود و ما را به جایی که به آن تعلق داریم یعنی اتحادیه اروپا سوق خواهد داد.
ماه گذشته پس از آنکه پارلمان گرجستان حمایت اولیه خود را از پیشنویس قانونی در رابطه با "جاسوسهای خارجی" همانند قانونی که در روسیه برای سرکوب مخالفان استفاده شده، ابراز کرد، دهها هزار تن از مردم این کشور به خیابانهای تفلیس آمدند.
این لایحه که با انتقاد تند اتحادیه اروپا و آمریکا مواجه شده، تحت فشار اعتراضات خیابانی کنار گذاشته شد؛ اعتراضاتی که در جریان آن پلیس گرجستان برای متفرق کردن معترضان متوسل به شلیک گاز اشکآور و استفاده از آب پرفشار شد.
این در حالی است که حزب حاکم همچنان تاکید دارد که به درخواستهای عضویت گرجستان به اتحادیه اروپا و ناتو که در قانون اساسی تصریح شده و طبق نظرسنجیها از حمایت ۸۰ درصدی مردم برخوردار است، متعهد است.
اما پس از آنکه واشنگتن هفته گذشته صدور ویزا برای چهار قاضی قدرتمند در گرجستان را به خاطر فساد ادعاشده ممنوع کرد، رهبران حزب حاکم لفاظیهای ضد غربی را افزایش دادند.