تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


اسم رمز چین برای تعقیب مفسدین اقتصادی
تاريخ خبر: دوشنبه، 26 مرداد 1394 ساعت: 08:33
فارس: دولت آمریکا به پکن نسبت به اعزام مأمورین مخفی به ایالات متحده هشدار داده و خواستار توقف این روند شده است.

به گفته مقامات آمریکایی، اعزام این مأموران مخفی با هدف پیگرد شخصیت‌های فراری که شماری از آن‌ها به دلیل فساد اقتصادی چین را ترک کرده‌اند، صورت می‌گیرد.

بنا بر این گزارش، دولت چین بر اساس برنامه‌ای که آن را «عملیات شکار روباه» نام نهاده، افرادی را که تحت تعقیب قرار گرفته و برای فرار از مجازات این کشور را ترک کرده‌اند، در سرتاسر جهان برای بازگشت به چین تحت فشار قرار می‌دهد.

به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، هشدار رسمی دولت آمریکا علیه این عملیات، طی هفته‌های اخیر به مقامات چینی تحویل داده شده است. تنش تازه در روابط واشنگتن-پکن، در حالی رخ می‌دهد که دو کشور در ماه‌های اخیر در موضوعات مختلف از جمله جنگ سایبری، مسئله حقوق بشر، کاهش نرخ برابری یوان و همچنین مسائل ارضی در دریای جنوبی چین، اختلاف نظر و جدال لفظی داشته‌اند.

در این در حالی است که «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین قرار است ماه آینده میلادی در سفری رسمی، به واشنگتن برود و این تنش‌ها می‌تواند بر این سفر سایه بیافکند.

البته اعزام مأموران مخفی از آمریکا به چین و بالعکس امر تازه‌ای نیست و دو کشور دهه‌هاست که برای دستیابی به اسرار نظامی، اقتصادی، سیاسی و صنعتی به جاسوسی از یکدیگر مشغول هستند.

به گفته مقامات آمریکایی، عملیات جدید چین تحت نظر وزارت امنیت عمومی چین صورت می‌گیرد و یکی از عناصر اصلی در کارزار گسترده‌تر آقای شی برای مقابله با فساد است، که از استقبال عمومی در چین نیز برخوردار شده است. بنا بر اعلام وزارت امنیت عمومی چین، از سال 2014 تا ژوئن امسال، 930 مظنون به چین بازگردانده شده‌اند، که از این تعداد 70 نفر امسال به صورت داوطلبانه به این کشور بازگشته‌اند. به نوشته رسانه‌ها چینی، تیم‌های مأموران مخفی این کشور به سرتاسر جهان اعزام شده‌اند و این مسئله تنها به آمریکا محدود نیست.

مقامات آمریکایی مدعی‌اند این مأمورین که عمدتا تحت پوشش توریست به ایالات متحده سفر کرده‌اند، از روش‌های سختگیرانه، از جمله تحت فشار قرار دادن افراد یا تهدید، برای بازگرداندن آن‌ها به چین استفاده می‌کنند و به همین جهت واشنگتن با فعالیت آن‌ها مخالف است.

رسانه‌های چینی در گزارش‌های خود از موفقیت این عملیات خبر داده‌اند و نیویورک‌تایمز هم نوشته است که تاکنون شماری از کسانی که در خارج از کشور ثروت زیادی هم دارند، حاضر شده‌اند داوطلبانه به چین بازگردند، که البته مشخص نیست چطور متقاعد به این کار شده‌اند. بنا بر این گزارش، شماری از این افراد جرایم اقتصادی داشته‌اند و گفته می‌شود برخی نیز جرایم سیاسی داشته‌اند.

«لیو دانگ» مدیر عملیات شکار روباه در این رابطه گفته است که مأموران چینی باید قوانین کشورهای میزبان را رعایت کنند و با پلیس آن کشورها نیز همکاری می‌کنند. با این حال، وی گفته است: «قاعده ما این است: چه توافقی (برای استرداد مجرمین) باشد یا نه، اگر اطلاعاتی داشته باشیم که نشان دهد یک مظنون مجرم وجود دارد، او را تا آنجا تعقیب می‌کنیم و هرکجا که باشد، خودمان را به او می‌رسانیم.»