تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


امحای بیش از ۹۰۰ هزار کیلوگرم پسماند ویژه در شهریار
تاريخ خبر: شنبه، 5 فروردين 1402 ساعت: 09:56

 به گزارش گروه محیط زیست تهرانی نیوز، رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شهریاربا اشاره به اقدامات انجام شده در سال ۱۴۰۱ گفت: پایش بیش از ۱۰۰۰ واحد تولیدی، صنعتی و خدماتی،  پلمب هفت واحد آلاینده و بررسی بیش از ۶۰۵  استعلام محیط زیستی از جمله اقدامات این اداره در سال گذشته بوده است.

شیدا آکار با اشاره به اینکه در سال گذشته ۱۰۰۰ مورد نظارت، پایش، گشت و کنترل واحدهای تولیدی، خدماتی و صنعتی در سطح شهرستان صورت پذیرفت، گفت: در این رابطه ۸۳ مورد اخطاریه زیست محیطی برای متخلفان صادر و ابلاغ شده است همچنین برابر اقدامات صورت گرفته پنج واحد متخلف به علت بی‌توجهی به اخطارهای زیست محیطی و ادامه فعالیت غیر قانونی خود به مرجع قضایی معرفی شدند. هفت واحد نیز  پلمب و جمع آوری شد.

تشکیل ۳۱ پرونده قضایی برای متخلفان در حوزه محیط زیست 
 
وی با بیان اینکه در خصوص رسیدگی به شکایات واصله مردمی، تعداد ۵۰ گزارش محیط زیستی مورد رسیدگی قرار گرفته است، افزود: وصول این گزارشات  و شکایات مردمی در شناسایی واحدهای صنفی متخلف نقش موثری داشته است همچنین در راستای برخورد با واحدهای متخلف پنج پرونده حقوقی برای متخلفان زیست محیطی در مراجع قضایی تشکیل و پیگیری شده است که در کنار پرونده های منتقله از سال قبل به غیر از یک مورد حکم برائت، ۱۰ حکم پلمب، حبس تعزیری و جریمه نقدی از مرجع قضایی در سال ۱۴۰۱ اخذ شده است.
 
بی‌خطرسازی و امحای بیش از ۹۰۰ هزار کیلوگرم  پسماند ویژه
 
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شهریار با اشاره به اینکه در حوزه مدیریت پسماندها به‌خصوص نظارت بر پسماندهای ویژه، بی‌خطرسازی و امحای ۹۰۰ هزارکیلوگرم پسماند از جمله اقدامات مهم انجام شده این اداره در سال گذشته بود، افزود: این رقم ۱۰۰ برابر رقم سال گذشته بوده است و این افزایش نشانگر قرارگیری مدیریت پسماندهای صنعتی در مسیر درست و اصولی است.
 
وی ادامه داد: در حوزه مدیریت و نظارت بر پسماندها، پایش مستمر ایستگاه‌های انتقال زباله شهریار طی ۱۴ مرحله بازدید از دیگر اقدامات محیط زیست شهریار بود که خوشبختانه خروجی این بازدیدها منجر به رفع بسیاری از نواقص و انجام اصلاحات لازم شد همچنین بازدید از ۱۰ مرکز بیمارستانی و درمانی شهرستان و بررسی عملکرد بی خطر سازی پسماندها نیز در سال ۱۴۰۱ توسط کارشناسان انجام پذیرفت.

احداث و بهره‌برداری از ۸ سیستم کنترل آلودگی در واحدهای صنعتی
 
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شهریار با تاکید بر لزوم اتخاذ تمهیدات محیط زیستی در واحدهای صنعتی اظهارکرد: ۶۳ مورد نمونه برداری از خروجی فاضلاب واحدهای صنعتی و یک مورد نمونه‌برداری از خروجی هوا، احداث و بهره‌برداری تصفیه‌خانه فاضلاب سه واحد دامداری و یک واحد فلزی، نصب سیستم فیلتر آلودگی هوای یک واحد تولید قطعات بزرگ فلزی، اصلاح و ارتقای سیستم تصفیه فاضلاب یک واحد دامداری و دو واحد آبکاری در این شهرستان طی سال گذشته انجام شد.
 
وی تصریح کرد: سیستم تصفیه فاضلاب مرکزی شهرستان و سیستم تصفیه فاضلاب یک مجتمع مسکونی از مراکزی هستند که به‌طور مستمر پایش و نمونه‌برداری می شوند.
 
افزایش تعداد استعلام های محیط زیستی
 
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شهریار با اشاره به اینکه در یک سال گذشته در مجموع ۶۰۵ استعلام  بررسی کارشناسی شده که نسبت به سال گذشته افزایش ۵.۱  برابری داشته است، اظهار کرد: بخش اعظم استعلامات صنعتی واصله مربوط به شهرک جدیدالتاسیس سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بود که در سال جدید تعداد زیادی از این واحدها مشغول فعالیت خواهند شد. 
 
وی با اینکه بیش از ۱۹۵ مورد خوداظهاری محیط زیستی از سوی واحدهای صنعتی در سال ۱۴۰۱ ارائه شد که این رقم نسبت به سال گذشته افزایشی چهار برابری داشته است، گفت: نتایج خوداظهاری‌ها بررسی و موارد لازم به صاحبان واحدهای صنعتی تذکر داده شد.
 
افتتاح اولین خانه محیط زیست شهرستان شهریار
 
آکار در خصوص اجرای برنامه‌های آموزشی فرهنگی در سال ۱۴۰۱ در این شهرستان نیز گفت: به منظور ارتقای دانش و فرهنگ زیست‌محیطی و ایجاد تعامل و بهره‌گیری از توان دانش‌آموزان و معلمان در فرهنگسازی محیط زیستی اولین خانه محیط زیست شهرستان شهریار در دبیرستان فرزانگان اندیشه افتتاح شد تا این مرکز بتواند در راستای رسیدن به شهری پایدار و محیط زیستی سالم در بخش فرهنگ سازی و آموزشی موثر باشد. 
 
وی با اشاره به اینکه بیش از ۴۰۰ نفر- ساعت آموزش محیط زیستی برای معلمان و دانش آموزان علاوه بر اجرای مناسبت های زیست‌محیطی در ایام هوای پاک، زمین پاک، تنوع زیستی، هفته محیط زیست در سال ۱۴۰۱ برگزار شده است، افزود: برگزاری نشست‌های تعامل و همکاری و هم‌اندیشی با شهرداری‌ها و نشست هم‌اندیشی زیست‌محیطی با همکاری انجمن‌های زیست‌محیطی با محوریت آب، ارائه کلیپ آموزشی زیست‌محیطی برای دانش‌آموزان با همکاری آموزش و پرورش شهرستان، تهیه و پخش تیزرهای ویژه روزهای جهانی زمین پاک و محیط زیست از طریق تلویزیون‌های شهری اندیشه، برگزاری مسابقات شعر، مقاله و داستان نویسی ویژه کودکان و نوجوانان با موضوعات زیست‌محیطی و برگزاری مراسم روز زمین پاک و هوای پاک برای پیش‌دبستانی و مهد کودک و مدارس شهرهای اندیشه از جمله برنامه‌های انجام شده در حوزه آموزش و مشارکت مردمی در سال ۱۴۰۱ بوده است.
 
اکار در خصوص پایش مراکز معاینه فنی خودرو با بیان اینکه اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شهریار به عنوان یکی از اعضای ستاد معاینه فنی شهرستان دربیش از ۱۵ مورد جلسه و بازدید ستاد معاینه فنی از پنج مرکز معاینه فنی سبک شهرستان حضور داشته و الزامات محیط زیستی و ضوابط مربوط به فعالیت مراکز را رصد و پایش کرده است، گفت: برخی از این مراکز تخلفاتی داشته‌اند که اخطاریه تخلفات برای آن‌ها صادر و رفع نواقص از طریق ستاد پیگیری شده است.
 
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شهریار در ادامه به بررسی دوره‌ای کیفیت خاک شهرستان در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و افزود: به دنبال هدفگذاری اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران مبنی بر بررسی کیفیت خاک در سطح استان تهران، بیش از ۱۰۰ نقطه در سطح شهرستان شهریار شناسایی و از این تعداد در مرحله اول ۳۰ نقطه تعیین و طی دو مرحله بخشی از آن نمونه‌برداری شده است تا از وضعیت خاک سطح شهرستان به‌ویژه نقاط با احتمال آلودگی زیست‌محیطی اطلاعاتی حاصل شود.
 
آکار در خصوص بررسی پرونده‌های ارسالی از بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها اظهارکرد: با توجه به مشکلات زیست‌محیطی و مزاحمت‌های برخی واحدهای صنفی درسطح شهرهای شهرستان، بیش از ۴۰ مورد پرونده ارسالی از بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها توسط کارشناسان بازدید و نظریه زیست‌محیطی برای طرح در کمیسیون و برخورد لازم ارسال شده است که این مراکز شامل واحدهای ضایعاتی، کوره ذغال، تولید قطعات فلزی، و بلوک زنی‌ها بوده‌اند.
 
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شهریار دیگر اقدامات محیط زیست شهرستان را بازدیدهای مشترک محیط زیست، شبکه بهداشت و درمان و نمایندگان فرمانداری و بخشداری‌های شهرستان از وضعیت آب‌های سطحی و آبیاری مزارع با این آب‌ها و فاضلاب‌های جاری عنوان کرد و گفت: از مهمترین اقدام این اداره طی این مدت جمع‌آوری حوضچه امیریه به عنوان یک معضل زیست‌محیطی و تحت شکایت مردمی بوده  است.