یورونیوز: انتظار میرود ایالات متحده روز سهشنبه ۱۳ دسامبر یک پیشرفت بزرگ در انرژی همجوشی هستهای را اعلام کند.
طبق گزارش فایننشال تایمز، اولین آزمایش همجوشی هستهای برای دستیابی به «بهره خالص انرژی» توسط دانشمندان آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور در کالیفرنیا انجام شده است.
دستاورد بزرگ دانشمندان در تولید برق
این آزمایش جام مقدس تحقیقات همجوشی هستهای از دهه ۱۹۵۰ تاکنون بوده است. هیچ گروهی تاکنون قادر به تولید انرژی بیشتر از آنچه در واکنش مصرف میشود نبوده است.
منابع آگاه از نتایج این تحقیق به فایننشال تایمز گفتند که این واکنش ۱.۲ برابر انرژی تولید شده در یک تقطه در دو هفته گذشته بوده است.
اگرچه این آزمایشگاه و وزارت انرژی ایالات متحده از اظهارنظر بیشتر در مورد دادههای اولیه خودداری کردند، اما آنها اذعان کردند که یک آزمایش «موفقیت آمیز» در تاسیسات ملی احتراق انجام شده است.
جنیفر گرانهولم، وزیر انرژی ایالات متحده و جیل هوربی، معاون وزیر امنیت هستهای قرار است روز سهشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی «یک پیشرفت علمی بزرگ» را اعلام کنند.
چرا یک پیشرفت در همجوشی هستهای میتواند «تغییر بازی» باشد؟
در سرتاسر جهان، مبالغ هنگفتی صرف تلاش برای توسعه همجوش هستهای به عنوان جایگزین مناسب برای دیگر منابع انرژی آلایندهتر شده است.
این فرایند شامل در هم کوبیدن دو اتم با سرعت بسیار بالاست، سپس از این انرژی برای ایجاد برق استفاده میشود. این فرایند همان واکنشی است که خورشید را نیرو میدهد.
طرفداران میگویند éi این فرایند میتواند برق میلیونها خانه را بدون تولید گازهای گلخانهای یا زبالههای هستهای خطرناک تامین کند.
تد لیو، یکی از اعضای کنگره ایالات متحده از کالیفرنیا پس از گزارش این موفقیت در آخر هفته، در توییتی نوشت: «اگر این پیشرفت انرژی همجوشی درست باشد، میتواند یک تغییر بازی برای جهان باشد.»
در حالی که این پیشرفت میتواند یک دستاورد علمی باورنکردنی باشد، این فناوری حداقل ۱۰ سال با تبدیل شدن به یک منبع تجاری برق فاصله دارد. این آزمایشگاه در ایالات متحده از یکی از بزرگترین لیزرهای جهان استفاده میکند و این فرایند به موادی نیاز دارد که تولید آنها دشوار است.
علاوه بر این تجهیزات مورد نیاز برای تبدیل انرژی تولید شده از همجوشی به برق که میتواند در شبکه مستقر شود هم هنوز توسعه نیافته است. بنابراین ما هنوز با خانههایی که از همجوشی هستهای استفاده میکنند، فاصله داریم.