دیجیاتو نوشت: ۳۱ اکتبر ۲۰۱۵، درحالی که بسیاری از مردم مشغول جشن گرفتن شب هالووین بودند، سیارکی به شکل جمجمه انسان از کنار زمین عبور کرد.
در ۳۱ اکتبر ۲۰۱۵، درحالی که بسیاری از مردم درحال جشن گرفتن شب هالووین بودند، سیارکی به شکل جمجمه انسان در کنار زمین به پرواز درآمد.
سه هفته قبل از عبور، ستارهشناسان در رصدخانه پن استارز هاوایی این سیارک را کشف کردند و نام رسمی TB۱۴۵ ۲۰۱۵ را بر روی آن گذاشتند. اما تا روز قبل از هالووین و زمانی که رصدخانه آرسیبو در پورتوریکو اولین تصاویر راداری را ثبت کرد، هیچکس نمیدانست سیارک چه شکلی است.
عکسهایی که در سال ۲۰۱۵ منتشر شدند یک تخته سنگ تقریبا کروی و دندانهدار را نشان میدهند. از برخی زوایا چیزی شبیه به حفره بینی و کاسه چشم نیز در آن قابل رویت است.
ماجرای پدیدار شدن چهرهای ترسناک در آسمان
قطر آن حدود ۶۲۶ متر است و جزو سیارکهای نسبتا کوچک طبقهبندی میشود. اما خاص بودن این سیارک تنها در ظاهرش خلاصه نمیشود. دانشمندان به دلیل مدار کشیده و شتاب بالای حرکتش سیارک هالووین را یک دنبالهدار مرده میپندارند. آنها معتقدند که دنبالهدار به دلیل چرخش زیاد به دور خورشید دنباله یخی خود را از دست داد و دیگر ترکیبات فرار ندارد.
میزان بازتابندگی سیارک نیز بسیار کم است و تنها ۵ تا ۶ درصد نور خورشید را منعکس میکند. این بدان معنی است که واقعا تاریک است.
مدار سیارک و گذر از کنار زمین
نخستین گذر این سیارک در سال ۲۰۱۵ از فاصله ۴۸۶ هزار کیلومتری زمین، که برابر با ۱/۳ برابر فاصله زمین تا کره ماه است، رخ داد.
گذر بعدی این جرم آسمانی در سال ۲۰۱۸، تا این اندازه به زمین نزدیک نبود و از فاصله ۳۸ میلیون کیلومتری سیاره ما عبور کرد.
دیدار مجدد سیارک 2015 TB145 از سیاره ما، با وقفهای نسبتا طولانی به سال ۲۰۸۲ موکول شد؛ البته اینبار از فاصله نزدیکتری عبور خواهد کرد. مدار حرکت این سیارک به گونهای است که سبب نزدیک و نزدیکتر شدن آن به سیارههای زهره و عطارد در سالهای ۲۰۲۴، ۲۰۲۸ و ۲۰۳۷ خواهد شد.
با اینکه ناسا نام این سیارک را کدو تنبل گذاشت، دیگران آن را با نام سیارک هالووین میشناسند.