تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


رکورد جدید انتقال داده به ثبت رسید
تاريخ خبر: يکشنبه، 1 آبان 1401 ساعت: 15:03

 یک تراشه جدید رکورد انتقال ۱.۸۴ پتابیت داده در ثانیه را به ثبت رساند که به معنی دانلود ۲۳۰ میلیون عکس در یک ثانیه است.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو ساینتیست، همه ما خواهان قدرت اینترنت بیشتری هستیم و اکنون یک جهش به سمت آن انجام شده است. بر اساس مقاله‌ای که روز پنجشنبه منتشر شد، یک تراشه کامپیوتری رکورد انتقال ۱.۸۴ پتابیت داده در ثانیه را از طریق یک کابل فیبر نوری ثبت کرده است.
 
دانلود ۲۳۰ میلیون عکس در یک ثانیه
 
همانطور که گفته شد، این مقدار پهنای باند قادر به دانلود ۲۳۰ میلیون عکس تنها در یک ثانیه است که آن را در آزمایش‌ها به نمایش گذاشت. این کار به دست پژوهشگران دانشگاه فنی دانمارک در کپنهاگ انجام شده که در آن از یک تراشه فوتونی استفاده شده است.
 
این ریزتراشه حاوی دو یا چند جزء فوتونیک است که یک مدار عملکردی را تشکیل می‌دهند. این فناوری، نور را شناسایی، تولید، انتقال و پردازش می‌کند تا جریانی از داده‌ها را به هزاران کانال مجزا تقسیم کند و همه آنها را به یکباره در مسافت ۷.۹ کیلومتری منتقل کند.
 
ابتدا این گروه، جریان داده را به ۳۷ بخش تقسیم کرد که هر کدام از آنها به یک هسته جداگانه از کابل فیبر نوری فرستاده شد. در مرحله بعد، هر یک از این کانال‌ها به ۲۲۳ قطعه داده تقسیم شد که در برش‌های جداگانه‌ای از طیف الکترومغناطیسی وجود داشت. این به اصطلاح «شانه فرکانس» متشکل از پره‌های نور در سراسر طیف اجازه می‌دهد تا داده‌ها در رنگ‌های مختلف به طور همزمان و بدون تداخل با یکدیگر منتقل شوند و ظرفیت هر هسته را به شدت افزایش دهد.
 
در گذشته شاهد نرخ انتقال داده تا ۱۰.۶۶ پتابیت در ثانیه بوده‌ایم، ولی این کار با استفاده از تجهیزات حجیم ناکارآمد و غیرعملی انجام شده است. در حالی که این پژوهش جدید با استفاده از یک تراشه کامپیوتری به عنوان یک منبع نور موفق به ثبت این رکورد جدید شده است.
 
این فناوری می‌تواند هزینه‌های انرژی را به طور قابل توجهی کاهش دهد و پهنای باند را به شدت افزایش دهد.

استفاده از داده‌های ساختگی
 
یورگنسن، سرپرست این گروه پژوهشی می‌گوید: این آزمایش از داده‌های آنچنان زیادی استفاده کرد که امروزه هیچ رایانه‌ای وجود ندارد که بتواند این مقدار اطلاعات را با این سرعت ارائه یا دریافت کند. بنابراین ما باید داده‌های ساختگی را از طریق همه کانال‌ها ارسال می‌کردیم و هر بار روی خروجی آزمایش می‌کردیم تا مطمئن شویم که همه آن‌ها به اندازه کافی ارسال و بازیابی شده‌اند.
 
وی افزود: می‌توان گفت میانگین ترافیک اینترنت در تمام جهان حدود یک پتابیت در ثانیه است. آنچه ما منتقل می‌کنیم، دو برابر این رقم است. این حجم فوق‌العاده بزرگی از داده است که ما اساساً آن را با کمتر از یک میلی‌متر مربع کابل ارسال می‌کنیم. این نشان می‌دهد که می‌توانیم در اتصال به اینترنت بسیار فراتر از امروز پیش برویم.
 
توسعه این تراشه هنوز کامل نشده است و همچنان به یک لیزر و دستگاه‌هایی برای رمزگذاری داده‌ها در هر یک از جریان‌های خروجی نیاز دارد؛ اما یورگنسن ادعا می‌کند که هر دوی این عناصر می‌توانند روی خود تراشه یکپارچه و ادغام شوند که باعث می‌شود کل دستگاه به اندازه یک قوطی کبریت شود و برای استفاده روزانه بسیار کاربردی باشد.
 
یورگنسن همچنین اضافه می‌کند که این دستگاه جدید می‌تواند به اندازه ۸۲۵۱ دستگاه امروزی به اندازه خودش در حال حاضر اطلاعات منتقل کند. این اختراع می‌تواند برای همیشه نحوه مصرف داده‌ها و نحوه اجرای انواع وظایف را در محاسبات تغییر دهد.