تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


سرقتی که یک دانش‌آموز را مخترع کرد
تاريخ خبر: پنجشنبه، 28 مهر 1401 ساعت: 08:15

 ایسنا: برخلاف تصور عامه مردم، فعالیت‌های دانش‌بنیان صرفا برای شرکت‌های دانش‌بنیان و افراد دارای تحصیلات عالیه نیست؛ بلکه دانش‌آموزان هم طی سال‌های اخیر و با شرکت در جشنواره‌های مختلف ثابت کردند که می‌توانند در حوزه فعالیت‌های دانش بنیانی حرفی برای گفتن داشته باشند.

پارسا کوثر دانش‌آموز پایه دهم است که در شهریورماه سال جاری موفق به کسب مقام هشتمین جشنواره خوارزمی شد، دانش‌آموزی از شهر اصفهان که در مدارس سمپاد کشور مشغول به تحصیل است و طرح ارائه شده وی را شورای تخصصی مرکز نوآوری پارک علم‌وفناوری خراسان رضوی نیز تایید کرده است، اما او در پاره‌ای توضیحات از بی‌ارزش شمردن طرح خود توسط برخی مسئولین آموزش‌وپرورش انتقاد کرد.
 
پارسا یک قفل هوشمند تمام اتوماتیک برای دوچرخه را ساخته است که این قفل پشت زین دوچرخه نصب و امنیت آن‌ را تامین می‌کند. همچنین از طریق ریموت کنترل شده و از طریق نرم‌افزار می‌توان موقعیت دقیق و وضعیت شارژ را شناسایی و رمز پشتیبان را تعیین کرد. طرح او در واقع تمام مزیت‌های یک دزدگیر خودرو را دارد و شارژ آن می‌تواند از طریق انرژی خورشیدی یا آدابتور تامین شود.
 
او در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به این سوال که چه چیزی باعث ارائه چنین طرحی از سوی او شد، بیان کرد: دوچرخه من سال ۱۴۰۰ سرقت شد و شرط تهیه دوچرخه جدید، در اختیار داشتن قفلی بود که توسط آن امنیت دوچرخه‌ام تامین شود. تحقیقاتی کردم و متوجه شدم چنین قفلی در کشور وجود ندارد و واردات نمونه خارجی آن توجیه اقتصادی ندارد، بنابراین فکر ساخت یک قفل هوشمند در ذهنم ایجاد شد که ۵۰۰ خط کدنویسی دارد که منفک از نرم‌افزار تلفن همراه و سایر برنامه‌های آن است.
 
وی در پاسخ به این سوال که آیا حمایتی از طرحش صورت گرفته یا خیر، عنوان کرد: پس از شرکت و کسب مقام اول جشنواره نوجوان خوارزمی، حمایت خاصی از من صورت نگرفت، اما با این وجود درصدد انبوه‌سازی این طرح هستیم.
 
کوثر با بیان اینکه حتی آموزش‌وپرورش نیز از من به عنوان یک دانش‌آموزش فناور حمایت نکرده است، اعلام کرد: آنان نه تنها حمایت نمی‌کنند بلکه به عقیده برخی مسئولان آموزش‎‌وپرورش این طرح دارای ارزش خاصی نیست، برخی مسئولان در اصفهان از طرح من حمایت‌هایی کردند اما به طور کلی امتیاز خاصی برایش در نظر نگرفتند.
 
او که با وجود عدم حمایت‌ها از طرحش همچنان به آینده امیدوار است و برنامه‌های دیگری هم برای توسعه ایده خود دارد، گفت: در حوزه دزدگیر طرح‌های بسیاری وجود دارد که هنوز انجام نشده است، به عنوان مثال همین قفل هوشمند را برای قفل پدال ماشین،درب و... می‌توان توسعه داد.
 
این دانش آموز نوآور تاکید کرد: امیدوارم مسوولین استعدادهای من را باور داشته باشند و برای آن ارزش قائل شوند تا بتوانم این طرح را به مرحله تولید انبوه برسانم و مجبور نشوم به علت اینکه دانش‌آموز هستم طرحم را با قیمت پایین به فروش برسانم.