تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


خروج ۱۲۴ پلاک ثبتی شهرک مسلمین منطقه ۱۸ از طرح توسعه فضای سبز
تاريخ خبر: سه شنبه، 19 مهر 1401 ساعت: 15:39

 به گزارش گروه پارلمان شهری تهرانی نیوز، یک عضو هیات رییسه شورای شهر تهران از خروج ۱۲۴ پلاک ثبتی از طرح فضای سبز با تلاش و پیگیری شورای شهر و همکاری شهرداری تهران در محله صاحب الزمان شهرک مسلمین منطقه ۱۸ خبر داد.

جعفر شربیانی در جریان ارائه گزارشی درباره اقدامات انجام شده در شهرک مسلمین منطقه ۱۸ به ویژه محله صاحب الزمان گفت: محله صاحب الزمان در ناحیه ۳ منطقه ۱۸ تهران بین دو محله یافت آباد و شهرک ولی عصر واقع شده است. این محله از شمال به بلوار معلم ، از جنوب به خیابان حسینی، از غرب به بلوار الغدیر و از شرق به خیابان شهدای دانش آموز محدود شده است.
 
 وی افزود: بخش هایی از این محله در گذشته جزو اراضی کشاورزی یافت آباد محسوب می شد که در دهه ۴۰ با ورود مهاجرین به این محدوده اراضی آن قطعه بندی و تفکیک شد. به نحوی که بعد از چند سال محله‌ای جدید با هویتی مستقل به نام محله طهرانیه شکل گرفت.
 
 نایب رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران ادامه داد: در این میان رویکرد شورای ششم شهر تهران با رویکرد توجه به اقشار کم درآمد و ضعیف جامعه و محلات جنوب شهر و با رعایت عدالت اجتماعی و کاهش فاصله شمال و جنوب شهر تهران و رعایت حقوق شهروندی تلاش شد تا حداقل های  نیاز ساکنان اینگونه محلات تامین و به رسمیت شناخته شود.
 
 وی بیان کرد: در همین راستا با توجه به طرح پیگیری مشکلات طرح تفصیلی املاک واقع در محله صاحب الزمان توسط شهروندان و معتمدین محله به بنده ارجاع شد.
 
شربیانی یادآور شد: پس از بررسی های فنی مقرر شد جهت تسهیل و تسریع در روند صدور پروانه ساختمانی املاک درگیر در این محله با طرح توجیهی و امکان سنجی، موضوع از طریق مبادی قانونی پیگیری و اقدام شود.
 
وی تاکید کرد: خوشبختانه با پیگیری های انجام شده و همکاری موجدانه شهرداری منطقه ۱۸ طرح در کمیته فنی و کارگروه کمیسیون ماده پنج مطرح و طی بند ۱۵ مصوبه شماره ۶۴۵ مورد تاکید قرار گرفته است.
 
رئیس کمیته باغات کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در ادامه گفت: از این پس مالکین این پلاک‌ها که تعداد آنها طبق طرح حدود ۱۲۴ پلاک ثبتی است می‌توانند با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک شهر نسبت به تشکیل پرونده و اخذ پروانه ساختمانی طبق ضوابط و مقررات زیر پهنه  R۱۲۲ اقدام کنند.
 
 وی افزود: موافقت با حذف تثبیت فضای سبز از این املاک مسکونی بیشتر در راستای به رسمیت شناختن حقوق مکتسبه ساکنین و ایجاد فضایی بهتر برای زندگی آنان بوده است. تا افراد بتوانند به صورت قانونی حق زندگی در موقعیت بهتری را کسب کنند.
 
جعفر شربیانی ادامه داد: رفع مشکلات قانونی املاک و اخذ سند رسمی مالکیت یکی از گام های مهم در نوسازی و بهسازی است که بدون توجه به آن هیچگاه مسیر توسعه و نوسازی راه به جایی نخواهد برد.
 
بازگشت کرامت انسانی و حق زندگی به شهروندان محله صاحب الزمان منطقه ۱۸
 
وی بیان کرد: املاک این محله در طرح پیشنهادی شامل ۳ محدوده شد. در محدوده شماره یک حدود ۹۲ پلاک ثبتی وجود دارد که در طرح پیشنهادی خواستار حذف لایه ثبت شده فضای سبز، تغییر زیر پهنه ۴ پلاک ثبتی به  پهنه تجاری  S۲۱۴ و تغییر زیر پهنه ۸۱پلاک ثبتی R۱۲۲  است.
 
عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران یادآور شد: در محدوده شماره ۲  حدود ۱۱ پلاک ثبتی و محدوده شماره ۳ نیز ۲۸ پلاک ثبتی وجود داشت که در طرح پیشنهادی درخواست تغییر زیر پهنه ۳۹ پلاک ثبتی  به R۱۲۲  شده است.
 
وی تاکید کرد: طبق بررسی‌های انجام شده ۸۰ درصد از پارسل‌های موجود در محدوده با مساحت ۱۵۰ متر مربع و کمتر هستند. علاوه بر این نزدیک به ۹۰ درصد از ابنیه موجود کیفیت قابل قبولی نداشته و در وضعیت تخریبی قرار دارد که خود گواهی بر ناپایداری بافت بوده است.
 
نایب رئیس شورای شهر تهران همچنین گفت: با توجه به عبور دکل‌های برق فشار قوی از میان محله تنها ۷ پارسل در حریم آن واقع شده که باید ضوابط و مقررات اداره برق را رعایت کنند و مابقی املاک از این طرح خارج شده اند.
 
وی افزود: از موضوعات شاخص و قابل توجه در این طرح تامین سرانه خدماتی، بررسی جمعیت پذیری محدوده و نظام ارتفاعی است که این مساله در کمیسیون ماده ۵ شهر تهران مورد بررسی قرار گرفته و با استناد به مطالعات کارشناسی  و بررسی جوانب طرح به طور کامل تدقیق و تشریح شده است.
 
شربیانی ادامه داد: در واقع پلاک های مورد بررسی در حال حاضر ۱۶۹ پلاک مسکونی و معادل ۵۴۰ نفر است که با فرض احداث بنا با زیر پهنه R۱۲۲  به صورت ۴ طبقه در تمامی پلاک ها جمعیت پذیری محله به ۱۵۳۶ نفر خواهد رسید.  
 
وی بیان کرد: در نتیجه مجموعا ۱۰۹۸ نفر در صورت نوسازی تمامی پلاک ها در شرایط مذکور به جمعیت محله اضافه می شود که در انطباق با افق جمعیتی پیش بینی شده در طرح جامع و تفصیلی منطقه ۱۸ است.
 
عضو شورای شهر تهران با اشاره به طرح کمیسیون ماده ۵ شهر تهران در این محله گفت: رفع چالش مرتبط با طرح تفصیلی، ایجاد امکان اخذ پروانه ساختمانی در بستر قانونی، توجه به اقشار ضعیف و کم درآمد جنوب شهر به ویژه توجه به کرامت انسانی آنها، افزایش حس تعلق و اعتماد عمومی به مجموعه مدیریت شهری، افزایش مشارکت اجتماعی و نظارت همگانی، به رسمیت شناختن حقوق مالکانه شهروندان، جلوگیری از ساخت ابنیه کم دوام و یا ساخت و ساز غیر مجاز، توجه به قانون مداری و صدور پروانه و گواهی ساختمانی در این محدوده، ارتقای کیفیت محیطی و زندگی در سطح محله و نظارت بیشتر بر ساخت بناهای در حال ساخت با رعایت ضوابط و مقررات شهرسازی و مقررات ملی ساختمان و کنترل مباحث فنی توسط مهندسین ناظر از جمله تاثیرات این طرح است.
 
 مظفر رئیس کمیته بودجه شورا نیز در همین راستا اظهار کرد: آیا آماری از سامانه کنترل پروژه شهرداری تهران راجع به پروژه های توسعه ملی منطقه ۱۸ مشاهده شده یا خیر؟
 
وی با انتقاد به فرآیند توسعه محلی منطقه گفت: وضعیت فعلی توسعه محلی متاسفانه وضعیت خوبی نیست چرا که مشاهده شده تا این کندی دستخوش تغییرات مدیریتی در این منطقه  بوده است و این امر در روند پیشرفت این موضوع اثرگذار بوده است. 
 
مظفر تاکید کرد: در سامانه کنترل پروژه شهرداری تهران ۱۲ درصد پیشرفت فیزیکی پروژه های توسعه محلی نشان داده می‌شود و باید یک توجه جدی در این خصوص صورت گیرد.