ایسنا: علیرغم اینکه آژانس در گزارشات خود تایید می کند که اسنادی دال بر وجود انحراف در فعالیتهای هستهای ایران به دست نیاورده است، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا ابراز امیدواری کرد ایران و گروه 1+5 بتوانند به یک توافق قابل راستیآزمایی دست یابند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا و نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 در این کشور روز شنبه در یک سخنرانی انتخاباتی در جمع هوادارانش گفت: امیدوارم آمریکا و متحدانش بتوانند به یک توافق هستهای با ایران دست یابند.
کلینتون در ادامه این سخنرانی در اظهاراتی خصمانه علیه ایران تاکید کرد: امیدوارم این توافق یک توافق محکم و قابل راستیآزمایی باشد که به جاه طلبیهای هستهای ایران پایان دهد.
او همچنین گفت که حتی اگر موفق باشیم و به یک توافق دست یابیم رفتارهای ایران در منطقه تغییر نخواهد کرد.
کلینتون ایران را به حمایت از تروریسم متهم کرد و در حمایت از رژیم تروریستی صهیونیستی مدعی شد که ایران تهدیدی علیه موجودیت اسراییل باقی خواهند ماند.
به گزارش آسوشیتدپرس مذاکرات هستهای ایران و گروه 1+5 در زمان فعالیت هیلاری کلینتون به عنوان وزیر امور خارجه در دولت باراک اوباما بنیان نهاده شد و اکنون این کشورها در آستانه دستیابی به توافق نهایی برسر فعالیتهای هستهای ایران و چگونگی لغو تحریمهای بینالمللی علیه این کشورتا ضرب الاجل 7 ژوییه قرار دارد.
وزیر امور خارجه پیشین آمریکا افزود: ایران در دوران ریاست جمهوری جورج بوش ظرفیتهای هستهای خود را افزایش داد. اما تنها پاسخ به این مسأله تشدید تحریمهای اقتصادی علیه ایران بود.
وی با تکرار ادعای بیاساس غرب و آمریکا مبنی بر تلاش ایران برای دستیابی به ظرفیت تولید سلاح هستهای و بدون توجه به گزارشهای آژانس درباره صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران گفت: زمانی که اوباما وارد کاخ سفید شد ما یک برنامه هستهای تسلیحاتی از ایران را تحویل گرفتیم و باید تصمیم میگرفتیم که چه کاری درباره آن انجام دهیم و آن یک توافق بود. هر چند این کار یک درمان کامل نخواهد بود.
کلینتون تصریح کرد: چون اگر به یک توافق هستهای هم دست یابیم به این معنی نیست که می توانیم نفس راحت بکشیم.
به گزارش ایسنا، این نامزد انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا در حالی این ادعاها را مطرح میکند که ایران همواره تاکید میکند فعالیت هستهایاش ماهیت کاملا صلح آمیز دارد و سلاح هستهای در دکترین دفاعی ایران هیچ جایگاهی ندارد اما ایران به منظور رفع نگرانیهای غرب در این زمینه همیشه با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری کرده است.