تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


چرا سرعت وسایل نقلیه در تهران این قدر بالاست؟
تاريخ خبر: شنبه، 23 خرداد 1394 ساعت: 11:12

به گزارش گروه حمل و نقل ترافیک شهری شهرداری نیوز،شهرداران و روسأی شوراهای منطقه شهری بیروت از مرکز کنترل ترافیک تهران دیدن کرده و از نزدیک با نحوه فعالیت این مرکز آشنا شدند.

12 نفر از مدیران شهری بیروت که به دعوت مدیریت شهری تهران از امکانات و تجهیزات پایتخت کشورمان بازدید کردند، ضمن آشنایی با چگونگی فعالیت مرکز کنترل ترافیک، از پارکینگ مکانیزه ایرانشهر نیز دیدن نموده و با استفاده از اتوبوس دو کابین و حرکت در یکی از خطوط بی آر تی، از نزدیک در جریان نحوه فعالیت سامانه اتوبوسرانی تندروی تهران قرار گرفتند.

در این دیدار قائم مقام سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران از مرکز کنترل ترافیک تهران به عنوان چشم بینای پایتخت جمهوری اسلامی ایران نام برد و گفت: این مرکز با مدیریت به هنگام ترافیک، در مواقع اضطرار و بحران به عنوان مرکز فرماندهی شهر ایفای نقش کرده و به منزله اتاق بحران پایتخت عمل می کند.

مهندس پوریا محمدیان با اشاره به این که استفاده از تکنولوژی به منظور مدیریت ترافیک در کلان شهر تهران نهادینه شده، افزود: طبق قانون، 75 درصد جا به جایی ها در تهران باید از طریق حمل و نقل عمومی انجام شود، در صورتی که در حال حاضر سهم اتوبوسرانی 27 درصد، تاکسیرانی 23 درصد و مترو 10 درصد و در مجموع سهم وسایل نقلیه عمومی 60 درصد است که برای رسیدن به سهم 75 درصدی حمل و نقل عمومی در جا به جایی ها در تهران در تلاش هستیم.

وي با بیان اين كه با تقویت زیرساخت های حمل و نقل عمومی و توسعه خطوط مترو و بی آر تی به موازات محدود کردن استفاده از وسایل نقلیه شخصی، به دنبال افزایش سهم حمل و نقل عمومی هستیم، اظهار کرد: توسعه مترو و اجرای بی آر تی از پروژه های شاخص شهر تهران محسوب می شوند که آماده انتقال تجربیات خود در این دو بخش و نیز منتقل نمودن دیگر تجارب خود در سایر زمینه های حمل و نقلی به بیروت هستیم.

مهندس محمدیان با تأکید بر این که به دنبال تبدیل شهرداری تهران از "نهادی خدماتی" به "نهادی اجتماعی" و تغییر رویکرد تهران از "شهر خودرو محور" به "شهر انسان محور" هستیم، تصریح کرد: به این منظور توسعه محورهای پیاده روی و مسیرهای دوچرخه سواری در شهر را آغاز کرده ایم.

مدیر مرکز کنترل ترافیک: نصب دوربین تخلفات را تا 90 درصد کاهش می دهد

در ادامه این جلسه، مهندس همایون فتاحی مدیر مرکز کنترل ترافیک تهران با اشاره به این که به جز این مرکز، 6 مرکز کنترل محلی و نیز 4 مرکز کنترل تونل نیز با استفاده از پیشرفته ترین سیستم های موجود در تهران فعالیت می کنند، اظهار کرد: تهران

لحظه به لحظه پایش می شود و در هر محور که نسبت به نصب دوربین کنترل ترافیک اقدام شده، شاهد کاهش 80 تا 90 درصدی تخلفات رانندگی بوده ایم.

همچنین رضا وثوقی مدیر کل فن آوری اطلاعات شرکت واحد اتوبوسرانی با بیان آمار و اطلاعاتی از ناوگان اتوبوسرانی تهران و تعداد مسافران آن، تصریح کرد: 6 هزار دستگاه اتوبوس تهران در 240 خط در هر شبانه روز، 4 و نیم میلیون مسافر را جا به جا می کنند که نیمی از آن ها از طریق اتوبوس های بی آر تی انجام می-شود و به جرأت می توان گفت با راه اندازی سامانه اتوبوسرانی تندرو، تحولی جدی در جا به جایی مسافر در تهران رُخ داده است.

شهرداران و روسأی شوراهای منطقه شهری بیروت پس از این توضیحات، نسبت به ارائه نظرات و طرح سوألات خود از مدیران ترافیکی تهران اقدام کردند و نخستین نکته ای که مطرح نمودند، این پرسش بود که چرا سرعت وسایل نقلیه در تهران این قدر بالاست و رانندگان خودروها و راکبان موتورسیکلت ها در خیابان ها و بزرگراه های شهری تا این اندازه سریع حرکت می کنند؟

هیأت شهری بیروت یکی از راه کارهای کاهش تخلفات ترافیکی و کاستن از سرعت غیر مجاز وسایل نقلیه را افزایش مبالغ جرایم رانندگی دانستند و گفتند: به عنوان نمونه، جریمه سرعت غیر مجاز در لبنان 200 دلار است و بدون تردید، برخورد قاطع با رانندگان متخلف یکی از راه حل های جدی برای جلوگیری از تخلف است.

اعضای هیأت مذکور با تأکید بر این که در منطقه شهری بیروت و در شهرک های اطراف آن، حمل و نقل عمومی از طریق شرکت های خصوصی و عموماٌ با استفاده از مینی بوس انجام می شود، خاطرنشان کردند: مدیریت و کنترل ترافیک در تهران، پروژه ممتازی است که در قالب فرآیندی که از نظر تکنولوژی در سطحی عالی قرار دارد، به بهترین شکل ممکن از سوی مدیریت شهری تهران به مورد اجرا گذاشته شده است.

گفتنی است هیأت 12 نفره مدیران شهری بیروت پس از دیدار از مرکز کنترل ترافیک با حضور در اتوبوس دو کابین و تردد در مسیر خطوط یک و چهار بی آر تی در محورهای خیابان انقلاب اسلامی و خیابان حضرت ولی عصر (عج)، از نزدیک با فعالیت سامانه اتوبوسرانی تندروی تهران آشنا شدند.