کارشناس مواد خوراکی و آشامیدنیهای دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: همه افرادی که از سلامت کامل برخوردار هستند میتوانند این ماده غذایی را به عنوان یک میان وعده استفاده کنند.
دکتر محمد حسیبی اظهار کرد: افرادی که مبتلا به بعضی از عارضهها مانند خونریزی معده هستند و یا افرادی که عمل لوزه را انجام دادند مجاز هستند که از بستنی استفاده کنند.
وی ادامه داد: کسانی که به بیماریهایی مانند چربی خون بالا و یا دیابت مبتلا باشند مجاز نیستند بستنی بخورند به دلیل اینکه این ماده غذایی دارای چربی و قند است.
وی بیان کرد: البته افراد مبتلا به دیابت میتوانند از بستنیهای رژیمی که برای آنان تولید میشود استفاده کنند.
حسیبی خاطرنشان کرد: به علت استفاده از شیر، تخم مرغ و خامه در تولید بستنی، افراد چاق نیز با مصرف آن در معرض چاقی بیشتری قرار می گیرند.
این کارشناس مواد خوراکی و آشامیدنیها گفت: به دلیل وجود چربی در بستنی، این ماده غذایی دیرهضم است، بنابراین در بعضی از بیماریهای رودهای و دستگاه گوارش توصیه می شود تا از این ماده غذایی کمتر استفاده کنند.
حسیبی همچنین گفت: مصرف بستنی در کودکان زیر سه سال توصیه نمی شود زیرا علاوه بر کم اشتهایی در آنان ممکن است سیستم تغذیه آنها دچار مشکل شود.
این کارشناس مواد خوراکی و آشامیدنیها ادامه داد: بستنی میتواند نیاز 10 تا 12 درصد از کلسیم و 10 درصد از فسفری را که روزانه به آن نیاز داریم تامین کند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین بستنی حاوی ویتامینهایی همچون A ، D ،E ، K است.
حسیبی توصیه کرد: پس از مصرف بستنی باید دهان را شست تا از پوسیدگی دندانها جلوگیری شود. همچنین از مصرف مایعات گرم بلافاصله پس از مصرف بستنی باید خودداری کرد.
این کارشناس مواد خوراکی و آشامیدنیها تاکید کرد: افراد باید از گاز زدن بستنی خودداری کنند زیرا به دندانها آسیب میرساند.