تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


واکسن، اولویت بودجه‌ای در دولت رئیسی
تاريخ خبر: سه شنبه، 9 شهريور 1400 ساعت: 11:37

روزنامه اعتماد: مسعود ميركاظمي، رييس سازمان برنامه و بودجه قسمتي از سياست‌هاي آتي اين سازمان را بازگو كرد. اهم صحبت‌هاي او در دو نكته بود؛ ابتدا اينكه بحث‌هايي درخصوص تدوين متمم بودجه منتفي است و دولت قرار است سياست‌هاي مالي انقباضي را در پيش بگيرد، دوم آنكه 60 هزار ميليارد تومان از مصارف بودجه تا مرداد از محل تنخواه تامين شد كه نشان از استقراض دولت از بانك مركزي براي پرداخت هزينه‌هاي جاري خود است.

در اين شرايط اعمال سياست‌هاي انقباضي تنها از دو طريق امكان‌پذير است؛ كاهش بودجه دستگاه‌هاي دولتي و به صورت كلي هر سازمان يا نهادي كه از بودجه ارتزاق مي‌كند، عدم افزايش حقوق كارمندان دولت يا افزايش حقوق ناچيز در سال آتي.

ميركاظمي با بيان اينكه اين نشان مي‌دهد از اول سال، امكان تامين بودجه نبوده است، افزود: «با توجه به اينكه منابع درآمدي پيش‌بيني‌شده ناشي از فروش نفت در بودجه امسال، محقق نشده است در اين 139 روز، فقط 15درصد تحقق عمليات داشتيم. بايد ‌روي منابع تامين مالي و چگونگي افزايش درآمدها، بازنگري و پايداري بودجه را بيشتر و در مصارف، مديريت كنيم.»

رييس سازمان برنامه و بودجه در بخش ديگري از سخنان خود نسبت به تامين واكسن مورد نياز كشور نيز اشاره كرد و گفت: «امسال بودجه موارد ضروري مانند واكسيناسيون كرونا بايد تامين شود و جزو اولويت‌هاي ماست و همچنين بحث معيشت و تامين كالاهاي اساسي كشور از ديگر اولويت‌هاست. ذخاير كالاهاي اساسي، كاهش يافته بود كه در تلاشيم آن را به وضع مطلوبي برسانيم و اين كار در حال انجام است.»

او تنها راه كسري بودجه در مقطع فعلي را كنترل مصارف مي‌داند تا هزينه‌ها در حالت انقباضي قرار گيرد، چراكه به باور او در شرايطي كه رشد اقتصادي وجود ندارد، افزايش هزينه خانوارها، اشتغال را نيز تحت تاثير قرار مي‌دهد كه در اين صورت بار زيادي بر دوش افراد آسيب‌پذير وارد مي‌كند. او تامين بودجه براي هزينه‌هاي عمراني را نيز سخت خواند و تاكيد كرد: «باتوجه به اينكه حجم طرح‌هاي عمراني به ‌زمين‌ مانده، بسيار زياد است شايد با اين روند تامين بودجه اين طرح‌ها، تكميل آنها 100 سال طول بكشد، به همين علت بايد اين طرح‌ها را مديريت و طرح‌هاي اولويت‌‌دار را در هر استان مشخص و مشاركت مردمي را در آن دخيل كنيم.» به باور او از اهداف كلان كشور فاصله گرفتيم. او در اين خصوص توضيح داد: «اگر يك و نيم ميليون جمعيت فعال را در نظر نگيريم، نرخ بيكاري حدود 14 تا 14ونيم درصد است و اين نشان مي‌دهد از اهداف كلان كشور فاصله گرفتيم. تحريم‌ها را نيز بايديكي از عوامل وضع موجود دانست اما تحريم‌ها عامل اصلي نيست و نبايد كارها را سياسي كنيم.»