همشهری: با وخیم شدن وضعیت شیوع کرونا در استان سیستان و بلوچستان، پویش ملی واکسیناسیون در این استان به راه افتاده است.
در این پویش که از سوی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان راه افتاده، قرار است بهصورت ضربالاجل، طی 10روز افراد بالای 50سال و بیماران دیابتی 40 تا 50سال در تمام شهرهای استان، واکسینه شوند.
این پویش از روز گذشته در زاهدان آغاز شده و از امروز، در دیگر شهرهای این استان هم، اجرا میشود. بررسی نقشه ماسک که وضعیت قرمز، نارنجی، زرد و آبی بودن شهرهای ایران را نشان میدهد، از بهبود وضعیت شیوع در این استان نسبت به 2هفته گذشته، حکایت دارد. برخی شهرهای این استان، از وضعیت قرمز به نارنجی تغییر رنگ دادهاند و شرایط حاد در تعداد محدودی از مناطق هم برطرف شده است.
هر چند که هنوز جمعیت قابل توجهی از اهالی، با وجود واکسیناسیون سراسری واکسینه نشدهاند و دلیل اصلی آن هم تمایل نداشتن مردم به واکسیناسیون اعلام شده بود. با وخیم شدن اوضاع کرونا در این استان، وزیر بهداشت، حمید سوری، رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید-19 را بهعنوان نماینده ویژه خود در این استان انتخاب کرد.
حالا او میگوید که در روزهای گذشته، نزدیک به 20درصد اهالی برخی از مناطق روستایی، واکسن زدهاند که این آمار برای واکسیناسیون سراسری کم است. در پویش استانی برای واکسیناسیون علاوه بر وزارت بهداشت تمام ارگانها و نهادها هم پای کار آمدهاند.
بهگفته او، واکسیناسیون اجباری نیست اما برای افزایش تمایل مردم برای تزریق واکسن اقدامات فرهنگی در حال انجام است. البته مقاومت در برابر واکسیناسیون نسبت به قبل، کمتر شده؛ «برخی از مردم این استان، تقاضای واکسن برکت کردهاند و میخواستند واکسن ایرانی بزنند، برخی هم تمایلی به نوع خارجی دارند. هماکنون واکسن ایرانی و چینی در استان مهیاست و تزریق با 2واکسن در حال انجام است، البته اولویت واکسن سینوفارم با دوز دومیهاست اما هیچ اجباری در تزریق یک واکسن خاص برای مردم وجود ندارد.»
محمد هاشمی شهری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی درمانی زاهدان هم به همشهری میگوید که بیشترین واکسنی که برای این پویش درنظر گرفته شده، برکت است. اما آنها که دوز اولشان سینوفارم تزریق کردهاند، برای دوز دوم هم همان واکسن را دریافت خواهند کرد. هاشمی پیشبینی میکند در پایان این پوشش 90درصد افراد بالای 50سال در زاهدان واکسینه شوند.