ارجاع مجدد لایحه آئین نامه مصوبه شهر دوستدار سالمند به کمیسیونها، اهانتی به شورا است
به گزارش گروه پارلمان شهری تهرانی نیوز،یک عضو شورای شهر تهران گفت: ارجاع مجدد لایحه آئین نامه مصوبه شهر دوستدار سالمند به کمیسیونها، اهانتی به شورا است.
حسن خلیلآبادی در دویست و نود و ششمین جلسه رسمی این شورا که امروز یکشنبه، دوم خردادماه سال ۱۴۰۰، برگزار شد، ضمن گرامیداشت سالروز دوم خردادماه و سوم خرداد فرارسیدن سالروز آزادی خرمشهر درباره ارجاع آئیننامه مصوبه شهر دوستدار سالمند به کمیسیونهای مربوطه، گفت: مواد این مصوبه در حال اجرا است و از این طریق سالمندان بسیاری، از خدمات و تسهیلات بهرهمند شدهاند، اما گویا برخی از اعضا و کمیسیونها کمیسیونتر هستند و نظر برخیها در هرآنچه مصوب میشود، باید اعمال شود!
وی با بیان اینکه مبالغی از طریق کارت جامع سالمندی پرداخت و ساماندهی میشود، عنوان کرد: اغلب افراد فرودست جامعه از این امتیازات بهره میگیرند، این برنامه پوپولیستی نیست و کاری است که مدیریت شهری برای ارائه خدمات به قشری که به آنان متعهد بوده، انجام داده است.
این عضو شورای شهر با تاکید بر اینکه افراد سالمند سالها در این شهر زیسته، عوارض پرداخت کرده و عمر گذراندهاند، تصریح کرد: حال امروز در حالت پیری، ناتوانی و مشکلات مالی باید به این افراد خدمت کنیم و همین خدمات جزئی هم باید تداوم یابد.
وی تاکید کرد: در شهرداری هزینههایی صورت گرفته که ارتباطی هم با این سازمان نداشته است، حال که به این قشر متعهد شدهایم و خدمات مذکور برعهده شهرداری است، نباید در قبال آنان کوتاهی کنیم.
خلیل ابادی افزود: مبلغ این کارت که اغلب ۵۰۰ هزار تومان است، رقمی نیست که برای شهرداری بار مالی داشته باشد، اما حذف آن برای ما یک مورد منفی است، چراکه طی سالیان گذشته شهرداری به سالمندان کمک کرده، حال ارجاع مجدد لایحه "آئین نامه مصوبه شهر دوستدار سالمند" به کمیسیونها اهانت به شورا است، لذا تقاضا میکنم اعضاء به این پیشنهاد رأی ندهند.
بار مالی کارت سالمندی ۵۰۰ هزار تومانی در کدامیک از ردیفهای بودجه شهرداری دیده شده
یک عضو شورای شهر تهران بر عدم بررسی دقیق آییننامه مصوبه شهر دوستدار سالمند تاکید کرد و گفت: صدور کارت جامع سالمندی با اعتبار ۵۰۰ هزار تومان حداقل هزار میلیارد تومان بار مالی دارد. ارائهدهندگان این لایحه میخواهند این هزینه را از طریق کدامیک از ردیفهای بودجه شهرداری تامین کنند؟
بهاره آروین نیز در دویست و نود و ششمین جلسه علنی شورای شهر تهران و در جریان بررسی "لایحه آییننامه مصوبه شهر دوستدار سالمند" با اشاره به اینکه به لایحه ایراد شکلی وارد است، گفت: این لایحه یک بار در دستور صحن شورای شهر آمده و اعضاء تا ماده سوم آن را مصوب کردهاند. این در حالی است که اکنون مصوبات یادشده در آییننامه حاضر قید نشدهاند.
وی افزود: در زمان بررسی اولیه این آییننامه در صحن شورای شهر وقتی به ماده ۴ رسیدیم که ماده اصلی لایحه است، با توجه به بار مالی زیادی که این ماده دارد (حداقل هزار میلیارد تومان) و از آنجا که این بار مالی قبلا در کمیسیون برنامه و بودجه بررسی نشده بود، مقرر شد لایحه به کمیسیون بازگشت داده شود و در کمیسیون مشترکی با حضور کمیسیون برنامه و بودجه بررسی شود.
این عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: با وجود تصمیمی که در صحن گرفته شد، هیات رئیسه محترم این لایحه را به کمیسیون برنامه و بودجه ارجاع ندادند تا امروز که بررسی آن مجددا در دستور صحن قرار گرفت. متاسفانه وقتی مصوبات مشمول مرور زمان میشوند اینگونه مشکلات به وجود میآیند.
آروین با اشاره به اینکه براساس آییننامه مزبور همه افراد بالای ۶۰ سال مشمول دریافت کارت جامع سالمندی میشوند، گفت: اولا سن سالمندی در همه اسناد کشور ۶۵ سال است و در جلسه قبل هم همین سن تصویب شد؛ ثانیا صِرف اینکه افراد بالای ۶۰ سال باشند، برای واجد شرایط شدن نسبت به دریافت چنین کارتی کافی نیست. در مورد یارانه هم همین مشکل وجود داشت؛ چراکه همه افراد فارغ از نیازمندی یا عدم نیازمندی نسبت به دریافت آن اقدام کردند و بودجه کفاف نمیداد.
وی افزود: اشکال مهمتر مربوط به منابع تامین بودجه این لایحه است. ارائهدهندگان این لایحه بار مالی آن را در کدامیک از ردیفهای بودجه دیدهاند؟ قرار است شهرداری اعتبار این کارتهای جامع سالمندی را از طریق کدام ردیف بودجه محقق سازد؟ آیا تنها قرار است در صحن شعار دهیم و به عملیاتی شدن طرحها و لوایح فکر نکنیم؟ خواهشم این است که دوستان موافق به این سوال پاسخ دهند.
درنهایت بازگشت مجدد لایحه آییننامه مصوبه شهر دوستدار سالمند به کمیسیون به رای گذاشته شد اما با ۹ رای موافق از اعضای شورای شهر تهران به تصویب نرسید.