تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


سلولی که خاطرات کودکی را پاک می‌کند
تاريخ خبر: چهارشنبه، 24 ارديبهشت 1393 ساعت: 09:03

 

دانشمندان مدعی‌اند رشد نوعی سلول موجب پاک‌شدن بسیاری از خاطرات کودکی می‌شود.
 ایسنا: انسان‌ها همواره در تقلای به یادآوردن خاطرات کودکی‌شان و به ویژه پیش از سن سه سالگی هستند و هم‌اکنون محققان نشان داده‌اند زمانی که انسان عمر می‌کند، رشد سلول‌های مغزی جدید به طور کارآمدی بر سلول‌های موجود غلبه کرده و خاطرات آغازین را از بین می‌برد.

کاترین آکرز، رهبر ارشد این مطالعه در آزمایشگاه عصب‌زیست‌شناسی «بیمارستان کودکان بیمار» تورنتو رهبر این مطالعه گزارش شد.

چون هیپوکامپوس نقش مهمی را در شکل‌گیری حافظه بازی می‌کند، چندین مطالعه چگونگی شکل‌گیری خاطرات جدید توسط عصب‌های جدید را بررسی کرده‌اند و نتیجه نوعی این بوده که سطوح در حال کاهش نوروژنز شکل‌گیری خاطرات جدید را معیوب می‌کند.

با این حال، چون عصب‌های جدید در هیپوکامپوس جمع می‌شوند، آن‌ها نیز می‌توانند بر خاطرات موجود اثرگذار باشند. به ویژه زمانی که عصب‌های جدید یکپارچه می‌شوند، مدارهای هیپوکامپی را دوباره مدلبندی می‌کنند و این فرآیند می‌تواند به زوال اطلاعات (خاطرات) ذخیره‌شده در این مدارها منجر شود.

دانشمندان این ایده را با افزایش مصنوعی سطوح نوروژنز پس از یادگیری در موش‌های بزرگسال آزمایش کردند. آن‌ها بر این باور بودند سطوح بالای هیپوکامپ اساسا با انبار خاطره باثبات ناسازگار هستند و در حالی که موش‌های نوزاد (و نوزادان انسان) قادر به شکل‌دهی خاطرات هستند، سطوح بالای نوروژنز به پاک‌شدن این اطلاعات و در نتیجه فراموش‌کردن آن‌ها می‌انجامد.

محققان نشان دادند در موش‌های نوزاد نوروژنز در حال کاهش به حفظ نسبی خاطراتی می‌انجامد که در غیر این صورت فراموش می‌شدند.