به گزارش گروه پارلمان شهری تهرانی نیوز، رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: در شرایط خفقان سیاسی و امنیتی که شخصیت های بزرگی نظیر امیرمومنین، سلمان و ابوذر، امکان ابراز نظر و انتقاد نداشتند، زهرای مرضیه با فصیح ترین و شجاعانه ترین ادبیات، سکوت را شکست و الگویی بزرگی را برای زنان و مردان مسلمان در تاریخ به جا گذاشت.
محسن هاشمی رفسنجانی در ابتدای یکصد و نود و چهارمین جلسه شورا ضمن تسلیت فرارسیدن سالروز شهادت کوثر پیامبر، فاطمه زهرا سلام الله علیها اظهار کرد: با وجود زندگی بسیار کوتاه حضرت زهرا(س)، ایشان نقش و اثرگذاری برجسته ای در تاریخ اسلام دارند، در جامعه که دختر زنده به گور می شد، نقش زن تا اندازه ای ارتقا یافت. در شرایط خفقان سیاسی و امنیتی که شخصیت های بزرگی نظیر امیرمومنین، سلمان و ابوذر، امکان ابراز نظر و انتقاد نداشتند، زهرای مرضیه با فصیح ترین و شجاعانه ترین ادبیات، سکوت را شکست و الگویی بزرگی را برای زنان و مردان مسلمان در تاریخ به جا گذاشت.
وی با اشاره به فاصله کوتاه حدود سه ماهه ای که از رحلت پیامبر(ص) تا شهادت حضرت زهرا(س) گذشت، اضافه کرد: در این فرصت بار روشنگری و حمایت از حقانیت و عدالت سیاسی و اقتصادی بر دوش فاطمه سلام الله علیها بود و عملا امام علی (ع) و سایر صحابه برجسته پیامبر، در سایه شجاعت، حکمت و مجاهدت فاطمه (س) حضور داشتند.
رییس شورای شهر تهران ادامه داد: این فعالیت اجتماعی ماندگار، در حوزه سیاسی به انتقاد از ظلم به امت در محروم کردن جامعه از رهبری شایسته ترین افراد و در حوزه اقتصادی به انتقاد از ظلم در غصب فدک، که میراث پیامبر(ص) برای حضرت زهرا (س) جهت رسیدگی به معیشت مستضعفین جامعه بود، مربوط می شد.
هاشمی با بیان اینکه در خطبه تاریخی حضرت زهرا(س) در مسجد پیامبر(ص)، تحلیل عمیقی از مبانی اجتماعی دین ارائه می شود، مطالعه و تامل بر این خطبه را به همه نخبگان و پژوهشگران توصیه کرد.
وی در ادامه یادی از مرحوم آیت الله هاشمی کرد و گفت: در اینجا بی مناسبت نیست که یادی کنیم از سفرتاریخی آیت الله هاشمی رفسنجانی به مدینه و فدک در سال 1387، که در این سفر برای نخستین بار درهای بقیع پس از سال ها به روی بانوان ایرانی گشوده شد و همچنین موضوع پراهمیت فدک که حتی در میان شیعیان نیز مورد کم توجهی قرار داشت و تنها بعنوان یک داستان مذهبی طرح می شد، با حضور آیت الله هاشمی رفسنجانی در فدک و ثبت جهانی آن، احیا شد.