گروهی از محققان در اسکاتلند نخستین سیستم غیرقابل هک انتقال اطلاعات رمزگذاری شده را ابداع کرده اند. در این سیستم اطلاعات به شکل نور از یک تراشه مخصوص می گذرند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، گروهی از محققان در اسکاتلند ادعا می کنند نخستین سیستم امنیتی غیرقابل هک دنیا را ساخته اند.
محققان مدت ها است که از فراگیر شدن رایانه های کوانتومی بیم دارند زیرا هکرها با کمک آن می توانند به آسانی به اطلاعات رمزگذاری شده، دسترسی یابند.
اما گروهی از محققان بین المللی از جمله محققان دانشگاه سن اندروز تراشه ای ساخته اند که کلیدهایی یکبار مصرف برای هر بار انتقال اطلاعات تولید می کند و به این ترتیب به امنیت کامل دست یافته اند.
«آندریا دی فالکو» از دانشکده فیزیک ستاره شناسی دانشگاه سن اندروز می گوید: این فناوری مشابه صحبت کردن ۲فرد با استفاده از ۲ لیوان کاغذی است که با یک نخ بهم وصل شده اند. اگر هنگام صحبت کردن یکی از آنها لیوان را مچاله کند، این روند سبب می شود صدا خفه شود. اما هنگامیکه هر بار لیوان به شیوه متفاوتی مچاله شود بنابراین نمی توان آن را هک کرد. روش جدید غیرقابل نفوذ است.
در این روش اطلاعات دیجیتال به شکل نور ذخیره می شوند و سپس از یک تراشه سیلیکونی مخصوص گذر می کنند. این تراشه حاوی ساختارهایی است که نور را خم می کند و می شکند. به این ترتیب اطلاعات در هم آمیخته می شود.
در اصل فرایندهای خم شدن و شکستن هر بار با توجه به اطلاعات ارسالی، یه شیوه ای متفاوت انجام می شود.
این تحقیق در نشریه Nature Communicationsمنتشر شده و در صورت تایید صحت آن، ارزش زیادی برای تهیه کنندگان سرویس های مخابراتی، سازمان های دولتی و بانک های جهانی خواهد داشت. در حال حاضر این سازمان ها و دولت های مختلف با مشکل دسترسی به اطلاعات رمزگذاری شده، دست و پنجه نرم می کنند.