تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


مبارزه با موج جدید ملخ‌ها آغاز شد
تاريخ خبر: يکشنبه، 17 آذر 1398 ساعت: 15:58

 ایرنا-بر اساس هشدارهای سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو) مبنی بر احتمال مهاجرت جدید ملخ‌های صحرایی در مرز کشورهای پاکستان و هند به سمت عربستان، مبارزه با این آفت در هرمزگان آغاز شد.

رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان روز یکشنبه در جمع خبرنگاران گفت: عملیات ردیابی و مقابله با ملخ‌های صحرایی به طور مستمر در این استان و استان‌های همجوار انجام می‌شود.
 
مبارزه با موج جدید ملخ‌ها آغاز شد
 
علی باقرزاده همایی افزود: احتمال ریزش درصدی از این دسته‌های ملخ در استان‌های جنوبی وجود داشته که اقدامات لازم برای ردیابی و مبارزه انجام خواهد شد که همکاری سایر دستگاه‌های دولتی و بهره‌برداران نیاز است.
 
وی با اشاره به برگزاری ۴ جلسه ستاد عالی گیاهپزشکی هرمزگان و ستاد بحران در همه شهرستان‌ها با محوریت مبارزه با ملخ‌های صحرایی بیان کرد: این جلسه‌ها به منظور تصمیمات برای رفع نیازها، مسایل مرتبط با عملیات ردیابی و ساماندهی بعد از هشدارهای فائو در مرحله جدید ورود این آفت انجام شده است.
 
رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان خاطرنشان کرد: تاکنون در سطح یک هزار و ۹۶۰ هکتار زمین مبارزه با ملخ‌های صحرایی انجام شده و عملیات ردیابی در همه شهرهای استان به طور شبانه‌روزی در حال انجام است.
 
باقرزاده همایی تصریح کرد: هم‌اکنون تعداد محدودی از دسته‌جات ملخ‌های صحرایی در شهرهای سیریک، جاسک، بشاگرد و میناب در حال جابه‌جایی هستند که همه تمهیدات در این زمینه انجام شده و آمادگی لازم برای مقابله با این آفت فراهم شده است.
 
وی اظهار کرد: طبق برنامه‌های پیش‌بینی شده، اکیپ‌های مبارزه و تجهیزات سموم تامین شده و عملیات تا پایان فصل زراعی به صورت مستمر در همه شهرستان‌ها ادامه خواهد داشت.
 
رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان ادامه داد: موج ریزش ملخ‌های صحرایی در۱۴ آبان‌ماه امسال درمنطقه بشاگرد گزارش شد که اکیپ‌های ردیابی و مبارزه در سطح ۵۰ هکتار انجام داده‌اند.
 
با وجود اینکه خاستگاه ملخ صحرایی شبه جزیره عربستان است اما هجوم ملخ صحرایی از بهمن ماه سال ۹۷ در اراضی کشاورزی و عرصه های منابع طبیعی بندر نخیلو در هرمزگان برای نخستین بار دیده شد و تا اوایل مردادماه سال ۹۸ در بیش از ۹ استان کشور شامل، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، کرمان، خوزستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، خراسان جنوبی و قشم سرایت کرد.
 
در این مدت مبارزه با ۱۷۳ دسته ملخ صحرایی در سطح ۷۳۵ هزار و ۲۳۴ هکتار از مناطق آلوده انجام شد و بخشی از این دسته‌های ملخ صحرایی از ایران به سمت کشورهای هند و پاکستان مهاجرت کرده بودند که اکنون در حال بازگشت از این کشورها به سمت ایران هستند.
 
هجوم ملخ‌ صحرایی به ایران در بیش از پنج دهه اخیر بی‌سابقه بوده به طوری که در سال ۱۳۴۰ با حمله ملخ‌ها در سطحی بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار مبارزه شده بود.
 
آفت ملخ صحرایی ۲۰ درصد از خشکی های دنیا را در سیطره خود دارد و می تواند بیش از ۲۰۰ کیلومتر در روز پرواز کند که در هفته به بیش از یک هزار کیلومتر می رسد و البته رکورد ۵ هزار کیلومتر را نیز دارد.
 
این ملخ روزانه معادل وزن خود، خوراک دارد و هر یک هزار و ۱۰۰ ملخ در یک روز می تواند معادل یک انسان یعنی حدود دو کیلوگرم از محصولات غذایی استفاده کند که در شرایط طغیانی تنه درختان از هجوم آنها مصون نیستند.
 
زاد و ولد این آفت نیز به گونه ای است که در طول سه تا پنج  ماهه، ۳۰۰ تخم به فاصله یک هفته و در هر دوره ۹۰ تا ۱۲۰ عدد تخم در عمق ۱۰ سانتیمتری خاک می گذارد.