تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


چند نکته مفيد براي کدبانوها
تاريخ خبر: سه شنبه، 2 ارديبهشت 1393 ساعت: 10:21
 
 
براي به دست آوردن آب بيشتر يک ليموي تازه، آن را قبل از قاچ کردن با کمي فشار وارد کردن روي سطح ميز بغلتانيد.
باشگاه خبرنگاران: خانم هاي کدبانو روزانه چند ساعتي از روز خود را در آشپزخانه مي گذرانند تا غذاهاي مورد علاقه اعضاي خانواده را تهيه کنند.در اين مطلب به نقل از «Readers Digest» به نکاتي براي آشپزي بهتر اشاره شده است که خواندن آن را به همه کدبانوها توصيه مي کنيم.

براي به دست آوردن آب بيشتر يک ليموي تازه، آن را قبل از قاچ کردن با کمي فشار وارد کردن روي سطح ميز بغلتانيد.

براي تازه نگه داشتن نان يک شب کامل، يک ساقه کرفس را همراه با نان در کيسه پلاستيکي قرار دهيد تا نان رطوبت و طعم تازه خود را حفظ کند.

قبل از بريدن فلفل تند، دست ها را با کمي روغن چرب کنيد تا با ايجاد مانع، تندي و بوي آن جذب پوست نشود.

براي پوست کردن زنجبيل تازه، از قاشق استفاده کنيد.

براي حفظ رنگ سبزي ها به ويژه گل کلم قرمز و شلغم، هنگام پخت کمي آب ليمو به آن اضافه کنيد. اسيديته آن در حفظ رنگدانه و فلاوانوئيد موثر است. اما از آن جا که سبزي هاي سبز رنگ، کلروفيل دارد، اين روش موثر نخواهد بود.

آب جوشيده از آب شير سريع تر يخ مي زند.

براي پوست کردن آسان يک بوته سير، آن را در يک قابلمه يا ظرف فلزي قرار دهيد و روي آن قابلمه يا ظرف هم اندازه ديگري را برعکس بگذاريد و محکم تکان دهيد تا به آساني پوست سير جدا شود.

براي کم کردن طعم شور خورشت يا سوپ، تکه اي سيب زميني در آن بيندازيد تا همانند اسفنج، نمک اضافه را به خود جذب کند.

در صورت سوختن ته برنج، قابلمه را از روي اجاق برداريد و به مدت ۱۰ دقيقه يک تکه نان روي برنج قرار دهيد تا طعم سوختگي را به خود بگيرد.

زير خورشت، سس يا سوپ چرب را خاموش کنيد و بگذاريد کمي بماند تا چربي ها رو بيايد. چند تکه يخ را در آن قرار دهيد تا چربي هاي اطراف سفت شود، سپس سريع قبل از آب شدن يخ چربي ها را خارج کنيد.

براي از بين بردن بوي پياز يا سير، دست ها را به قاشق استيل بماليد تا بو را به خود جذب کند.

براي طولاني کردن ماندگاري پنير، خامه و... ظرف بسته بندي شده آن را برعکس در يخچال قرار دهيد تا با ايجاد حالت واکيوم، مانع از رشد باکتري فاسدکننده غذا شود.

هنگام جوشيدن شير، آب در سطح آن شروع به تبخير شدن مي کند و لايه چربي و پروتئين با تراکم ضخيم روي سطح آن به وجود مي آيد. اين لايه به قدري ضخيم مي شود که بخار به آساني نمي تواند از شير عبور کند و حالت انفجار به وجود مي آيد. براي پيش گيري، کافي است يک ملاقه در ظرف شير در حال جوشيدن قرار دهيد تا شير سر نرود.

پياز را در کاسه آب قرار دهيد وپوست آن را بگيريد. اين کار مانع از خارج شدن گاز ايجاد کننده سوزش چشم از پياز مي شود. همچنين مي توانيد چاقو را به کمي آب ليمو آغشته کنيد تا اسيد موجود در ليمو با ترکيب شيميايي در پياز واکنش نشان دهد و در نتيجه گاز کمتري رها شود.

براي پيشگيري از فاسد شدن سبزي ها، در کشوي ويژه سبزيجات يخچال، حوله کاغذي قرار دهيد تا با جذب کردن آب اضافه، مانع از پوسيدگي آن ها شود.

 براي تميز کردن ظروف چدن به جاي مايع ظرفشويي از نمک و دستمال کاغذي خشک استفاده کنيد.

جوشاندن پوست سيب به مدت ۳۰ دقيقه در قابلمه آلومينيومي، مانع کدري آن خواهد شد.

براي از بين بردن لک قهوه و چاي از ظروف چيني، مخلوطي از جوش شيرين، آب ليمو و پودر تارتار روي آن بکشيد.

از کچاپ گوجه فرنگي براي تميز کردن ظروف مس استفاده کنيد.

هميشه تخم مرغ را روي سطح صاف و نه لبه کاسه بشکنيد. زيرا احتمال افتادن پوسته و آلوده شدن تخم مرغ وجود دارد.

مرباي باقي مانده در ته شيشه را دور نريزيد به مقدار مساوي روغن زيتون و سرکه به آن اضافه کنيد و خوب هم بزنيد، سپس روي سالاد بريزيد.

هنگام سرخ کردن پياز، کمي جوش شيرين به آن اضافه کنيد تا سريع تر سرخ شود.

هنگام افزودن ادويه براي پخت نان يا کيک، آن را به کره اضافه کنيد. چربي کره، طعم ادويه را مي گيرد و کيک يا نان طعم بهتري پيدا مي کند.