تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


سنا ترامپ را برکنار نخواهد کرد
تاريخ خبر: يکشنبه، 12 آبان 1398 ساعت: 09:05

 			 				 					سنا ترامپ را برکنار نخواهد کرد 				 			 		یکی از استراتژیست‌های حزب جمهوری‌خواه می‌گوید زمانی که لایحه استیضاح رئیس‌جمهور آمریکا به سنا برسد، جمهوری‌خواهان از تصویب آن خودداری خواهند کرد.

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، «الیس استوارت» از استراتژیست‌های حزب جمهوری‌خواه می‌گوید جمهوری‌خواهان که در مجلس سنا اکثریت را در اختیار دارند، اجازه نخواهند داد که تلاش دموکرات‌ها برای برکناری «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به نتیجه برسد.

استوارت که روز جمعه با شبکه «سی‌ان‌ان» گفت‌وگو می‌کرد، با رد گزارش روزنامه «واشنگتن پست» مبنی بر اینکه شماری از جمهوری‌خواهان ممکن است به زودی از استیضاح حمایت کنند، گفت برخی از جمهوری‌خواهان در محافل خصوصی اظهارات ترامپ در گفت‌وگو با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین را «نامناسب» توصیف کرده‌اند، اما هیچ‌یک از آن‌ها معتقد نیستند که این اظهارات می‌تواند مبنایی برای استیضاح رئیس‌جمهور باشد.

او در مورد آغاز رسمی تحقیقات استیضاح ترامپ در مجلس نمایندگان که اکثریتی دموکرات دارد، گفت: «همه ما می‌توانیم تا حد زیادی اطمینان داشته باشیم که کسانی که در مجلس نمایندگان هستند، در جناح دموکرات، به این مسیر ادامه داده و با سرعت تمام پیش روند و به [تصویب] استیضاح [در مجلس نمایندگان] دست یابند. همانطور که رأی‌گیری دیروز [در مورد آغاز رسمی تحقیقات] نشان داد، جمهوری‌خواهان به آن رأی منفی می‌دهند و دموکرات‌ها رأی مثبت.»

وی افزود: «اما زمانی که [لایحه] به سنا برسد، آن‌ها (جمهوری‌خواهان) به سمت محکومیت نخواهند رفت. هر بحثی هم که در محافل خصوصی یا عمومی داشته باشند، زمانی که قرار باشد آن‌ها در این موضوع قاضی و هیأت منصفه باشند، آن‌ها به محکوم کردن این رئیس‌جمهور رأی نخواهند داد. این بر اساس چیزی است که الان داریم، با این فرض که مسئله بزرگ دیگری در این [پرونده] افشا نشود. بر اساس آنچه که الان داریم، این طرح در سنا رأی نخواهد آورد.»

استوارت گفت برداشت کلی جمهوری‌خواهان این است که افشاگری بیشتری در پرونده صورت نمی‌گیرد و بعید هم هست که اعضای کاخ سفید علیه ترامپ وارد عمل شده و اطلاعات بیشتری درز دهند.

ترامپ از سوی دموکرات‌ها متهم شده است که با استفاده از اهرم کمک‌های نظامی به کی‌یف، رئیس‌جمهور اوکراین را برای پیشبرد تحقیقات قضایی علیه «هانتر بایدن» فرزند «جو بایدن» نامزد پیشتاز دموکرات‌ها در رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری، تحت فشار قرار داده است. هانتر بایدن عضو هیأت مدیره یک شرکت اوکراینی است که در ماه‌های اخیر به فساد متهم شده است.

استناد دموکرات‌ها برای آغاز روند استیضاح، اظهارات یک افشاگر ناشناس است که اولین بار به رسانه‌ها گفت که ترامپ در گفت‌وگوی تلفنی با زلنسکی منافع شخصی خود را به منافع ملی اولویت داده است. بعدا با انتشار متن مکالمه ترامپ و زلنسکی، مشخص شد که وی از رئیس‌جمهور اوکراین خواسته اطمینان یابد که دادستان این کشور پرونده تحقیقات علیه هانتر بایدن را پیگیری می‌کند.

هفته گذشته مجلس نمایندگان آمریکا به آغاز رسمی تحقیقات برای استیضاح ترامپ رأی داد. بر اساس قوانین آمریکا، این تحقیقات نهایتا به رأی‌گیری در مورد برکناری رئیس‌جمهور منجر می‌شود. این طرح باید در مجلس نمایندگان با آرای نصف به علاوه یک و در سنا با دو سوم آرا، تصویب شود. جمهوری‌خواهان که به شدت با استیضاح مخالفت کرده‌اند، در سنا اکثریت را بر عهده دارند و همین امر احتمال موفقیت دموکرات‌ها در برکناری ترامپ را به شدت کاهش داده است.