ایرنا - محققان دانشگاه ایالتی واشنگتن با مسدودکردن یک مولکول موفق به درمان بیماری نقرس شدند.
به گزارش پایگاه خبری مدیکال اکسپرس، در نقرس سطح اسید اوریک افزایش مییابد. اسید اوریک محصول زائدی است که از تجزیه برخی مواد غذایی به خصوص پروتئینها در بدن تولید میشود.
تصفیه اسید اوریک در بدن توسط کلیهها انجام میشود و این مایع مضر با ادرار دفع میشود؛ ولی زمانیکه مقدار آن زیاد باشد، فرآیند تصفیه و دفع با موفقیت انجام نمیشود و مقدار اضافی آن در بدن جمع میشود.
افزایش غلظت اسید اوریک خون در نهایت تبدیل به کریستالهای (دانه های بلوری ) اورات میشود که در اطراف مفاصل و بافتهای نرم تجمع مییابد. این کریستالهای سوزن شکل مسئول التهاب و علایم دردناک نقرس هستند. درد شست پا یکی از مهمترین نشانههای نقرس است. تورم و درد مچ پا، زانوها، پاها، مچ دست و آرنج نیز از دیگر علایم این بیماری است. این بیماری معمولا درمانی ندارد و با رژیم غذایی کنترل میشود.
محققان دانشگاه واشنگتن به راهکاری برای درمان بیماری نقرس دست یافتهاند. این مطالعه نشان میدهد مسدودکردن یک مولکول سیگنالینگ به نام TAK۱ میتواند التهاب ناشی از نقرس را سرکوب کند. انسداد این پروتئین با استفاده از داروی شیمیایی به نام Anakinra صورت میگیرد.
عدم درمان نقرس به تدریج باعث آسیب به مفاصل و کلیهها میشود. بیماری شایع نقرس بیشتر در مردان و در سنین ۴۰ تا ۵۰ سال دیده میشود.
داشتن سابقه خانوادگی نقرس، اضافه وزن، داشتن مشکلات کلیوی، قرار گرفتن در معرض سرب، نوشیدن الکل، مصرف برخی داروها به خصوص داروی های مدر یا نیاسین از عوامل خطر ابتلا به نقرس هستند.
محققان امیدوارند با استفاده از این روش بتوان بیماری نقرس را درمان کرد.
نتایج این مطالعه در نشریه Cellular and Molecular Immunology منتشر شده است.