تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


بانک اطلاعاتی بناهای تاریخی ایجاد می‌شود
تاريخ خبر: يکشنبه، 14 مهر 1398 ساعت: 09:54

ایرنا - مدیرعامل صندوق احیا و بهره‌برداری با اشاره به ضرورت تنوع در کاربری‌ها بناهای آماده واگذاری به بخش خصوصی، گفت: به‌زودی بانک اطلاعات از تمام بناهای تاریخی آماده‌ واگذاری به بخش خصوصی ایجاد می‌شود.

هادی میرزایی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به این که ظرف ۳ ماه آینده،‌ مزایده ۵۴ بنای تاریخی اعلام می‌شود، ابراز امیدواری کرد کاربری‌های این بناهای تاریخی متعدد شود.

بانک اطلاعاتی بناهای تاریخی ایجاد می‌شود

وی افزود: یکی از بناهایی که قرار است به‌زودی در فهرست مزایده قرار بگیرد، بنایی است که پیش از این خانه حکیم باشی نام داشته و بسیار می تواند مطلوب باشد اگر پزشکی این بنا را در اختیار بگیرد و پس از مرمت و احیا بنا اقدام به ویزیت بیمارانش در این بنا کند تا هویت بنا نیز حفظ شود.

میرزایی با اشاره به فرایند واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی، گفت: با وجود این که بر اساس قانون توسعه، این وظیفه وزارت میراث فرهنگی است، برخی با آن مخالفت می کنند و حاضرند برای واگذار نشدن آن به بخش خصوصی هزینه‌ کنند در حالی که اگر این واگذاری‌ها انجام شود هم از تخریب بنا جلوگیری می‌شود و هم برای میراث فرهنگی سودآور است و می توان درآمدهای حاصل از این واگذاری‌ها را در بخش‌های دیگر میراث فرهنگی هزینه کرد.

وی درباره مدت زمان بهره برداری بنا از سوی بخش خصوصی گفت: مدت زمان واگذاری‌های بنا خیلی زیاد نیست و معمولا به میزان هزینه‌ای که بهره بردار در زمان مرمت می‌کند دارد ولی معمولا این زمان ۱۰ سال است.

بر اساس اعلام صندوق احیا و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی خانه بهشتیان، خانه یداللهی، حمام شیخ بهایی و خانه مغنی اصفهان، قلعه کنجانچم ایلام، عمارت کمندی، عمارت رفیعی، قلعه محمدخان دشتی خورموج، عمارت گلشن استان بوشهر، خانه جلال آل احمد در تهران، قلعه مدرسه خیرآباد بهبهان، خانه تیزنو و خانه سوزنگر دزفول در استان خوزستان، حمام نوبر، خانه ثقه الاسلام،خانه پروین اعتصامی، خانه علوی و خانه امیرپرویز تبریز، مجموعه کردشت ارس، کاروانسرای گویجه بئل هریس در استان آذربایجان شرقی، حمام قدمگاه نیشابور در استان خراسان رضوی، عمارت حشمت اللشگر وآب انبار سرخه استان سمنان، حمام تنکابنی، خانه زینعلی و اسدی، خانه میریان زاده و خانه خطیبی قزوین، منزل جواهری و عمارت خسرو آباد سنندج کردستان از جمله بناهایی هستند که در فهرست یادشده قرار دارند.

همچنین خانه زرشکیان کرمانشاه، خانه غفاری کرمان، خانه فاطمی و خانه میرشهیدی گرگان و کاخ خوش ییلاق آزاد شهر استان گلستان، کاروانسرای تی تی سیاهکل، هتل ایران رشت، حمام مریان (آق اولر) تالش، خانه صادقی لاهیجان در استان گیلان، خانه ابوالقاسم پور، خانه غروی، خانه کشفی، خانه بزرگمهری، خانه ایران پور و خانه مستجاب الدعوه بروجرد در استان لرستان نیز از جمله دیگر بناهای آماده واگذاری صندوق احیاء هستند.

قلعه بهادری روستای اسفندان کمیجان در استان مرکزی،خانه نجفی بابل، کاروانسرای کمبوج، خانه‌های شفاهی، عبادی و قریشی آمل در استان مازندران، کاروانسرای تاج آباد بهار، کاروانسرای فرسفج در استان همدان، خانه کاشفی و کازرونی یزد دیگر بناهایی هستند که در فهرست واگذاری‌های صندوق قرار خواهند گرفت.

میرزایی ابراز امیدواری کرد با استفاده از ظرفیت رسانه ها و خبرنگاران فعال در حوزه میراث فرهنگی، کنشگران اجتماعی و شبکه های اطلاع رسانی محلی، استانی و سراسری زمینه ایجاد فضای رقابتی و مشارکت حداکثری جهت مرمت، احیا و بهره برداری مدت معین از بناهای مورد اشاره فراهم شود. قرار است حدود ۲۰ بنا در یک بخش و ۳۰ بنای دیگر در بخش دیگر (هر دو حداکثر تا ۳ ماه آینده) اعلام شود. آگهی مزایده به همراه جزئیات واگذاری این بناها به زودی از طریق درج در روزنامه‌های کثیر الانتشار به اطلاع عموم خواهد رسید.