تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


آیا آب استخرها بیش از حد کلر دارد؟
تاريخ خبر: يکشنبه، 2 تير 1398 ساعت: 14:09

شنا

مدیر سلامت محیط و معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مراجعه‌کنندگان به استخرها می‌توانند با شماره ۱۹۰ تماس بگیرند و شکایت‌های خود را در مورد استخر، بوفه آن، کیفیت آب، دما و… اعلام کنند و به شکایت آن‌ها رسیدگی می‌شود.

علی‌اصغر حسنی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در رابطه با طرح پایش و ارزیابی استخرها و مجموعه‌های آبی، اظهار کرد: با توجه به اینکه با آغاز فصل تابستان افراد بیشتری برای استفاده از فضای استخرها مراجعه می‌کنند و از سویی دیگر نیز شروع تعطیلات مدارس، دانش‌آموزان بیشتری در کلاس‌های آموزشی شنا شرکت دارند نیاز به نظارت بیشتر بر مجموعه‌های آبی و استخرهای شنا در سطح شهر داریم. همچنین حضور زائران ایرانی و خارجی در مشهد منجر به افزایش مراجعه‌کنندگان به استخرهای سطح شهر برای بهره‌مندی از امکانات آن‌ها شده است.
 
وی افزود: در این راستا با طرح پایش و نظارت مجموعه‌های آبی تلاش داریم بر مسائل بهداشتی افراد، کیفیت آب و شکایت‌های مردمی رسیدگی کنیم. بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده تیم‌های نظارتی ما در ساعات اداری و غیر اداری به بازدید از این مجموعه‌ها خواهند پرداخت تا خلائی در کار به‌وجود نیاید.
 
مدیر سلامت محیط و معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی در رابطه با فاکتورهای مورد توجه برای پایش مجموعه‌های آبی تشریح کرد: در بخش نظارت بر مجموعه‌های آبی، چند متغیر مورد توجه قرار می‌گیرد که شامل شرایط بهداشت محیطی استخر، فضای فیزیکی آن، سرویس‌های بهداشتی موجود، رختکن‌ها، بوفه‌ها، تهویه و حتی تأسیسات موجود برای تصفیه آب می‌شود. از سویی دیگر کیفیت آب استخرها نیز چون دما، شفافیت آب، کیفیت میکروبی، وضعیت شیمیایی آب و تغییرات پی.اچ آن به‌صورت مرتب نمونه‌برداری می‌گردد. درواقع پی.اچ آب مشکلاتی را برای شناگران چون سوزش چشم، خشکی و سوزش پوست و… ایجاد می‌کند.
 
حسنی در مورد کلر موجود در آب استخرها تصریح کرد: کلرزنی یا گندزدایی آب دارای استانداردهایی است؛ بنابراین برای رعایت آن بایستی مراحل پیش تصفیه آب به‌صورت اصولی انجام بگیرد تا آب، کیفیت مناسب را داشته باشد. همچنین بایستی تعداد افرادی که وارد استخر می‌شوند بیش از ظرفیت موجود نباشد. یکی از مشکلاتی که در فصل تابستان داریم افزایش شیفت‌های کلاس‌های آموزشی استخرها است و تعداد شناگران نیز به‌دلیل روزهای تعطیل و حضور مسافران در استخرها بیشتر می‌شود؛ بنابراین اگر تصفیه آب به‌شکلی اصولی انجام شود با مشکل خاصی روبه‌رو نخواهیم بود.
 
وی با بیان اینکه «بیشتر استخرهای موجود در مشهد، دارای آزمایشگاه و مسئول فنی هستند» تشریح کرد: در این راستا وضعیت آب موجود در استخرها توسط این افراد به‌صورت مرتب پایش و نظارت می‌شود همچنین نمونه‌برداری میکروبی و شیمیایی صورت گرفته و گندزدایی آن کنترل می‌شود و وضعیت آب را مسئولان استخرها به‌شکل خود اظهاری به وزارت بهداشت اعلام می‌کنند.
 
حسنی اظهار کرد: افزون بر خود اظهاری مسئولان استخرها، همکاران ما، هم به‌طور مداوم و هم به‌شکل تصادفی به استخرها مراجعه کرده و از آب نمونه‌برداری می‌کنند تا دریابند آیا تفاوتی میان آنچه که مسئولان استخرها در خود اظهاری خود بیان کردند با نمونه‌های آزمایش‌شده وجود دارد یا خیر. اگر تفاوتی وجود داشته و مجموعه آبی دارای مشکل بهداشتی حادی باشد آن بخش استخر تعطیل خواهد شد. اما گاهی مشکل موجود چندان حاد نیست؛ بنابراین به مسئولان استخرها اخطار داده شده و بازه زمانی برای رفع مشکل در نظر گرفته می‌شود. در صورت تخلف بیشتر افراد متخلف به مراجع قضائی معرفی شده و جریمه خواهند شد.
 
وی در پاسخ به این پرسش که به‌دلیل حجم مراجعه‌کنندگان آیا فرصتی برای تصفیه آب استخرها وجود دارد یا خیر؟ بیان کرد: بر اساس استانداردها مراجعه‌کنندگان هر استخر بایستی متناسب با امکانات، فضای موجود، ظرفیتی که برای آن تعریف شده و متناسب با تعداد کمدهای موجود در استخر باشد. بنابراین اگر افراد، متناسب با تعداد کمدها مراجعه کنند مشکل خاصی پیش نمی‌آید. معمولاً در روال عادی، استخرها در طول روز از ۸ صبح تا ۱۰ شب فعالیت دارند، اما ممکن است در زمان تابستان این فضای خالی پر شود؛ به‌همین دلیل تلاش داریم نظارت بیشتری بر این مساله داشته باشیم.
 
مدیر سلامت محیط و معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی افزود: بر اساس پایش‌هایی که در سال گذشته انجام دادیم نتیجه خوبی را در زمینه خودکنترلی و خود اظهاری مدیران استخرها به‌دست آوریم. تفاوت معناداری با نمونه‌برداری کارشناسان ما وجود نداشته است. نمونه‌برداری کارشناسان به‌صورت تصادفی انجام می‌شود از سویی دیگر با توجه به شکایت مردمی کارشناسان برای بررسی وضعیت آب استخر اعزام می‌شوند.
 
در صورت وجود مشکلات بهداشتی در استخرها با شماره ۱۹۰ تماس بگیرید
 
وی با اشاره به ایجاد مشکلات پوستی برای مراجعه‌کنندگان به مجموعه‌های موج‌های آبی و خروشان اظهار کرد: باید توجه داشت بخشی از مشکلات ایجاد شده در استخرها به افرادی که به این مکان‌ها مراجعه می‌کنند، بازمی‌گردد. درواقع افراد نباید زخم یا بیماری داشته باشند، پیش از ورود به آب بایستی دوش گرفته، از لباس و حوله مشترک استفاده نکنند. نکته مهمی که باید رعایت شود عدم استفاده از لوازم آرایشی در استخرها است؛ چراکه وجود چربی‌ها و روغن‌های موجود در این لوازم ممکن است برای افراد مشکل ایجاد کند.
 
حسنی توضیح داد: از سویی دیگر مدیران این مجموعه‌ها، وظیفه دارند بر این موارد نظارت داشته باشند. همچنین اگر افراد در مجموعه‌های آبی مورد خاصی را مشاهده کردند می‌توانند به شناگران اطلاع دهند یا با شماره تلفن ۱۹۰ تماس بگیرند و شرایط را توضیح دهند. مراجعه‌کنندگان به استخرها می‌توانند با شماره ۱۹۰ تماس بگیرند و پیشنهاد یا شکایت‌های خود را در مورد استخر، بوفه آن، کیفیت آب، دما و … اعلام کنند و به شکایت آن‌ها رسیدگی می‌شود.
 
مدیر سلامت محیط و معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی در رابطه با وجود مؤلفه‌های رنگی برای نشان دادن میزان آمونیاک موجود در آب گفت: در حال حاضر این امکان در استخرهای مشهد وجود ندارد تا احتمال وجود ادرار در آب را به‌صورت آنلاین نشان دهد، اما با نمونه‌برداری‌ها می‌توانیم میزان نیترات و نیتریت آمونیاک موجود در آب را اندازه‌گیری کنیم. باید توجه داشت معمولاً آب استخرها عوض نمی‌شود بلکه به‌شکل پیاپی تصفیه می‌شود و به استخر بازمی‌گردد؛ بنابراین اگر مشاهده کنیم ساختار آب استخر از لحاظ شیمیایی و میکروبی تغییر کرده بلافاصله بایستی استخر تعطیل شود.
 
وی افزود: ایجاد چنین امکانی در استخرها نیاز به معرف دارد. درواقع اولویت ما این بوده که پی. اچ آب را به‌صورت آنلاین بررسی کنیم، پس از آن دمای آب و میزان کلر باقی مانده آن را بسنجیم. این امکان را هم می‌توانیم در طرح پایش خود در نظر بگیریم.