ایسنا: اکبر کمیجانی در این مورد که آیا قرار گرفتن نرخ دلار در سطح 3500 تومان در یکی دوماه اخیر به معنای ماندگاری در این رنج قیمت و عدم بازگشت به نرخهای قبلی است، اظهار کرد: به هر حال باید توجه داشت که نرخ دلار متاثر از عوامل بنیادی اقتصاد، همچنین برخی عوامل کوتاه مدت و گذراست؛ اما تا آنجایی که به سیاستهای بانک مرکزی مربوط می شود هدف این است تا نرخ ارز به سمت منطقی و آنچه که بازار حکم می کند هدایت شود.
وی تاکید کرد: بانک مرکزی به شدت با عوامل زودگذر و هیجانی که به نوسان نرخ ارز دامن زده و ثبات و نظم را بر هم می زند مقابله می کند.
قائم مقام بانک مرکزی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا با وجود هدف گذاری برای یکسان سازی نرخ ارز، همگرایی چندانی بین نرخ دلار در بازار آزاد و مرکز مبادلات ارزی وجود نداشته و اغلب در مسیر افزایشی در حال حرکتند یادآور شد: در این رابطه باید منطق ها، مبانی نظری و بنیانهای اقتصادی مورد توجه قرار گیرد چراکه می توانند به طور قابل ملاحظه ای موثر باشند به طوری که در نمونه ای بارز تورم به عنوان یکی از متغیر های اثر گذار در نرخ ارز عامل بسیار مهمی است و نمی توان آن را نادیده گرفت.
وی همچنین دراین باره که با توجه به شرایط موجود نمی توان انتظار کاهش نرخ دلار را داشت؟ تاکید کرد: البته که امیدواریم با بهبود اوضاع و حرکت در جهت ثبات، حرکت به سمت کاهش نرخ نیز صورت بگیرد.
به گفته کمیجانی، بانک مرکزی در تلاش است تا با هدایت و مدیریت خود بتواند ثبات نسبی بهتری را در آینده نزدیک در بازار فراهم آورد.