تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


ژن برتر باهوش ها کشف شد
تاريخ خبر: چهارشنبه، 6 تير 1397 ساعت: 13:23

 

ژن برتر باهوش ها کشف شد. این ژن ها بالغ بر ۱۰۰۰ مورد را تشکیل می دهند. اما آیا همه افراد دارای این ژن ها هستند؟

 

کالاسودا: دانشمندان موفق شده اند یک هزار ژن برتر جدید کشف کنند که با ضریب هوشی افراد ارتباط دارد.دانشمندان بیش از هزار و ۱۶ ژن برتر جدید مرتبط با هوش کشف کرده‌اند که بخش عظیمی از آنها تاکنون شناسایی نشده بودند.
جالب است بدانید ؛ در زمینه‌های ژنتیک و محاسبات ژنتیکی، یک جایگاه کروموزومی (لوکوس)، به قسمت خاصی از یک ژن یا توالی DNA در کروموزوم گفته می‌‌شود.

اما شاید برای شما جالب باشد بدانید که این نتایج چگونه به دست آمده اند؟

درواقع یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی طی یک مطالعه ۱۹۰ جایگاه کروموزومی جدید و ۹۳۹ ژن جدید مرتبط با ضریب هوشی پیدا کرده‌اند. این یافته، درک ما از اساس ژنتیکی رفتارها و عملکردهای رفتاری را افزایش می‌دهد.

یکی از مدیران ارشد این پروژه دنیل پوستما، سرپرست این مطالعه و محققی از دانشگاه هلند، به بررسی ژنوم ۲۷۰ هزار نفر از ۱۴ نژاد مختلف اروپایی پرداخت.

اما برای این که گیج نشوید شاید بهتر باشد بدانید که این افراد در تعدادی آزمایش عصبی-شناختی شرکت کردند تا ضریب هوشی آنها مشخص شود. سپس ضریب هوشی آنها با چندریختی تک-نوکلئوتید مقایسه شد و جهش‌های ژنتیکی مرتبط با ضریب هوش بالا مشخص شد.

چندریختی تک-نوکلئوتید یا به اختصار اسنیپ یک تغییر در دنباله DNA است که در یک نوکلئوتید (A,C،G,T) در ژنوم بین افراد یک گونه بیولوژیکی یا بین یک جفت کروموزوم در یک فرد این نوکلئوتید فرق دارد.

بیش از نه میلیون جهش ژنتیکی در نمونه‌ها مشخص شد. تیم تحقیقاتی ۲۰۵ ناحیه در کد DNA مرتبط با ضریب هوشی شناسایی کردند که تنها ۱۵ مورد از آنها قبلا شناسایی شده بود. همچنین ۱۰۱۶ ژن جدید کشف شد که تنها ۷۷ مورد از آنها پیش از این کشف شده بود.

به گفته تیم تحقیقاتی، ژن‌هایی که ما را باهوش‌تر می‌کنند باعث افزایش سلامت رفتارهای شناختی می‌شود. تجزیه و تحلیل‌ها نشان می‌دهد که رابطه همبستگی منفی میان این ژن‌ها و بیماری آلزایمر، اختلال کمبود توجه / بیش‌فعالی، علائم افسردگی و اسکیزوفرنی وجود دارد.

اگر ماهیت کلمه ژن برای شما سوال است ، جالب است بدانید که ژن‌ واحد مولکولی وراثت از یک ارگانیسم زنده است. اکثر صفات بیولوژیکی اثر ترکیبی از اقدامات بسیاری از ژن‌ها هستند.

آرایش ژنتیکی یک موجود زنده (ترکیب ژن‌های آن)، تعیین‌کنندهٔ مشخصات آن، مانند رنگ چشم‌های یک جانور یا بوی گل یک گیاه است. بیشتر ژن‌ها اطلاعات مربوط به ساخت پروتئین‌ها را در بر دارند و معمولاً در توالی‌های مولکول دی‌ان‌ای ذخیره می‌شوند(مانند واگن هایی یک قطار که پشت سر هم هستند). ژن‌های برخی ویروس‌ها به صورت آران‌ای(RNA)ذخیره می‌شود.
برای اینکه یک ژن بتواند اثر خود را نمایان سازد باید ابتدا به پروتئین ترجمه شود. ترجمه ژن‌ها با واسطه ماکرومولکول‌های دیگری بنام آران‌ای (RNA) انجام می‌شود. وجود واحد ارثی گسسته برای اولین بار توسط گرگور مندل (۱۸۲۲-۱۸۸۴) مطرح شد.