تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANINEWS.IR


هیچ تغییری در محدوده های طرح جدید اعمال نمی شود
تاريخ خبر: دوشنبه، 11 دی 1396 ساعت: 11:42

به گزارش گروه آموزش و فرهنگ سازی تهرانی نیوز ؛ قائم مقام معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت:در طرح جدید هیچ تغییری در محدوده ها اعمال نمی شود و فقط در نحوه ورود وسایل نقلیه و میزان پرداخت آن بحث شده است.

 

اسماعیل افندی زاده در نشست خبری پیرامون طرح جدید ترافیک عنوان کرد: حدود 3 ماه است که تیم حمل و نقل و ترافیک و شهرداری روی این طرح کار می کنند و نتایج آن به صورت پیشنهاد به شورای شهر مطرح شده است که امروز جزئیات این طرح را تشریح خواهم کرد

وی با بیان اینکه حدود 38 سال است که طرح ترافیک پیشین اجرا می شود، افزود: ما مطالعاتی را روی سایر شهرهای جهان انجام دادیم تا از تجربیات آنها در استفاده از طرح های ترافیک بهره ببریم.

این طرح اهدافی از جمله کاهش ترافیک و افزایش کارایی معابر در محدوده طرح، بهبود شاخص های ترافیکی، کاهش حجم آلاینده های منتشر شده در سطح محدوده ها، افزایش بهره وری سیستم حمل و نقل همگانی در شهر و ... را دنبال می کند. از آبان ماه سال 58 طرح ترافیک در تهران آغاز شده است. در سال 59 اجرای این طرح به صبح تا بعدازظهر توسعه پیدا کرد و در سال 84 محدوده زوج و فرد اجرا شد.

قائم مقام معاونت حمل و نقل و ترافیک با اشاره به اینکه چندین شهر دنیا از طرح ترافیک استفاده می کنند، ادامه داد: از جمله سنگاپور که از سال 1975 تا 1988 این طرح را اجرا کرد که نتایج عمده آن افزایش سرعت تردد وسایل حمل و نقل عمومی، افزایش حدود 28 درصدی سرعت تردد و افزایش عدالت اجتماعی و انتقال از حمل و نقل خصوصی به حمل و نقل عمومی بوده است.

استفاده از تجربیات سایر کشورها در اجرای طرح ترافیک جدید پایتخت

وی با اشاره به اینکه در استکهلم و سوئد هم از این طرح استفاده می شود، خاطر نشان کرد: در این کشورها نتایج آن توسعه حمل و نقل عمومی و کاهش آلاینده ها و همچنین کاهش حدود 33 درصدی زمان تاخیر در ساعات اوح ترافیک بوده است. لندن نیز از دیگر شهرها است که از سال 2003 تا 2012 تحت عنوان محدوده ترافیک عمل کرد و عوارض را به صورت روزانه دریافت می کرد.

نتایج آن هم افزایش حدود 33 درصد اتوبوس ها در سال 2004 و همچنین افزایش مطلوبیت نسبت به این وسیله حمل و نقل عمومی بود. همچنین میلان و  اسلو نیز از دیگر شهرهایی هستند که این طرح را اجرا کرده و با این اقدام به سمت کاهش آلاینده ها رفتند.

وی درباره نتایج عمده و کلیدی که می توان از تجربیات سایر کشورها در اجرای طرح ترافیک اخذ کرد، تصریح کرد: در این محدوده ها به سمت توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی و بهره وری این سیستم رفتیم. همچنین سعی شده است، بحث هم پیمایی در اجرای این طرح صورت گیرد و با اقدامات بازدارنده افزایش هزینه استفاده از خودروهای شخصی کاهش یابد.

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران با اشاره به رویکردهای اخذ عوارض براساس تجارب جهانی اظهار کرد: روش های مرسوم در شهرهای مختلف شامل اخذ عوارض ثابت در تمام روز، اخذ عوارض متغیر براساس ساعت اوج و ... اوج در روزهای هفته، ريال اخذ عوارض متغیر براساس استانداردهای آلایندگی وسایل نقلیه بود که ما سعی کردیم در این طرح مورد دوم و سوم را مطرح کنیم.

در طرح جدید تنها در ورود وسایل نقلیه و میزان پرداخت تغییر ایجاد شده است

وی با تشریح مشخصات محدوده طرح ترافیک به مشکلات طرح فعلی پرداخت و گفت: عدم رعایت عدالت اجتماعی، افزایش سرانه استفاده از موتورسیکلت، کاهش سطح امنیت محلی، ایجاد شغل های کاذب موتورسیکلت محور، تمایل به خروج کاربری های اداری و تجاری به خارج از محدوده ها، افزایش تخلفات به منظور ورود به محدوده طرح و افزایش سرانه مالکیت خودروی شخصی به واسطه محدوده زوج یا فرد از مشکلات عمده طرح فعلی ترافیک است.

افندی زاده بیان اینکه در طرح جدید هیچ تغییری در محدوده ها اعمال نمی شود و فقط در نحوه ورود وسایل نقلیه و میزان پرداخت آن بحث شده است، خاطرنشان کرد: از جمله مزایای طرح جدید سعی در عدالت اجتماعی است یعنی امکان دسترسی همه مردم متناسب با نیازشان به این محدوده وجود داشته باشد.

انعطاف پذیری طرح در اخذ عوارض مختلف تردد جهت اعمال سیاست های مدیریت پویای حمل و نقل شهری، ایجاد بستر مناسب جهت اعمال قیمت گذاری در ارائه تسهیلات حمل و نقل، کاهش تحلفات ناشی از ورود به محدوده طرح به دلیل دسترسی عموم مردم به اخذ مجوز ورود و کاهش ضرورت استفاده از موتورسیکلت در سطح معابر شهر از جمله این مزایاست.

قابلیت تغییر نرخ براساس موقعیت مکانی و زمانی

وی تصریح کرد: قابلیت تغییر نرخ براساس موقعیت مکانی و زمانی، قابلیت اجرای طرح در 2 یا چند محدوده و امکان توسعه محدوده ها با توجه به سیاست ها و شرایط ترافیکی و آلایندگی در آینده، ایجاد ابزار مدیریت تقاضا در حمل و نقل شهری، ایجاد امکان اعمال سیاست های مدیریت ترافیکی و آلایندگی در طول روزهای سال، محاسبه عوارض روزانه طرح براساس انواع شاخص ها، کنترل عوارض روزانه متناسب با سطح سرویس و غیره از جمله قابلیت های طرح جدید است.

قائم مقام معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران ادامه داد: نتایج مهم در اجرای طرح جدید شامل مدیریت میزان تردد، مدیریت زمان تردد، کنترل میزان آلایندگی ها (تشویق مردم به استفاده از خودروهای با آلایندگی پایین)، مدیریت قیمت گذاری برای معابر داخل محدوده ها و مدیریت براساس استفاده از انواع کاربری ها است

افندی زاده با اشاره به سایر نکات طرح جدید عنوان کرد: طرح جدید از ساعت 6:30 صبح لغایت 19 عصر است و در روزهای تعطیلی رسمی و روزهای پنج شنبه طرح اجرا نمی شود. تردد وسایل نقلیه متعلق به ساکنین محدوده های زون یک (طرح ترافیک – سبز) و زون دو (زوج و فرد – آبی) تا ساعت 8:30 صبح و خروج آنها از محدوده ها مجاز خواهد بود.