شرکت هواوی تکنولوژی از سال آینده، سیستم عامل اندروید گوگل را از تلفنهای هوشمند و تبلتهای ساخت خود حذف میکند و دستگاههایش را به سمت استفاده از نرم افزار بومی میبرد.
به گزارش ایسنا، سیستم عامل «هارمونی او اس نکست» (HarmonyOS Next) با گوشی پرچمدار «میت ۷۰» هواوی معرفی میشود و در آن بقایای اندروید، جای خود را به یک فناوری کاملا بومی میدهد.
دستگاه جدید، به تلاش هواوی برای پس گرفتن سهم خود از اپل در بازار گوشیهای گران قیمت، توان مضاعفی میبخشد و اکوسیستمی را بدون حضور فراهمکنندگان فناوری بزرگ آمریکایی بنا میکند.
مدل «میت ۷۰» و «میت ۷۰ پرو»، به دنبال عرضه مدل «میت ۶۰» در سال گذشته صورت میگیرد که در تولید آن، از پردازنده ساخت چین استفاده شده بود و هواوی را که به دلیل تحریمهای آمریکا، به حاشیه رانده شده بود، دوباره به بازار برگرداند.
ریچارد یو، رئیس گروه کسب و کار مصرف کننده هواوی گفت: سیستم عامل «هارمونی او اس نکست» به دو تا سه ماه دیگر زمان برای بهبود تجربه کاربری نیاز دارد اما برنامه این است که از این پس، از این سیستم عامل در دستگاههای آینده استفاده شود.
او اظهار کرد: قیمت سری «میت ۷۰» از ۵۴۹۹ یوان (۷۶۰ دلار) برای مدل ۶.۷ اینچی آغاز میشود و عملکرد آن در مقایسه با نسل قبلی، ۴۰ درصد بهبود یافته است که تا حدودی به دلیل استفاده از سیستم عامل «هارمونی او اس نکست» است. با این حال، وی به پردازندههای مورد استفاده برای این گوشیها اشاره ای نکرد.
ژانک مِنگ مِنگ، تحلیلگر شرکت کانترپوینت برآورد کرد هواوی ممکن است بیش از ۱۰ میلیون دستگاه از گوشی «میت ۷۰» را در دوره عمر این گوشی عرضه کند.
معرفی این گوشی، بخش مهمی از تلاش هواوی برای آزاد شدن از سالها تحریمهای آمریکا است. این شرکت در حال حاضر، قادر نیست دستکم تا سال ۲۰۲۷، از فناوری تولید تراشه هفت نانومتری برای تلفنهای هوشمند و تراشههای هوش مصنوعی پیشرفت بیشتری کند. در مقابل، رقیبانی مانند اپل، به سمت فناوری ۲ نانومتری برای محصولات پرچمدار خود میروند.
سایر شرکتهای چینی هم سرگرم بررسی کاهش اتکا به فناوری خارجی هستند. شرکت شیائومی، یک پردازنده موبایل طراحی خود را برای تلفنهای هوشمند جدیدش آماده کرده است تا وابستگی به شرکتهای کوالکام و مدیاتِک را کاهش دهد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، با وجود تحریمهای آمریکا و مشکلات فنی، هواوی موفق شده است با توسعه کسب و کار تلفن هوشمند، فروش خود را در هفت فصل گذشته افزایش دهد. طبق گزارش شرکت تحقیقاتی آی دی سی، فروش این شرکت به مدت چهار فصل متوالی، نرخ رشد دو رقمی در چین داشته است.