جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: يکشنبه، 28 آبان 1402     
توسعه نرم‌افزار شبیه‌ساز برای مدیریت بهینه شبکه گاز کشور

به گزارش صنعت نیوز، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: نرم‌افزار شبیه‌ساز عملکرد شبکه گاز به‌عنوان ابزاری کارآمد به‌ منظور بهینه‌سازی فرآیندهای پشتیبانی و تصمیم‌گیری در مراکز دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران تولید می‌شود.

«رضا نوشادی» در نشست پروژه طراحی، نصب و راه‌اندازی نرم افزار بومی شبیه‌ساز آنلاین شبکه سراسری گاز ایران که امروز یک‌شنبه ۲۸ آبان‌ماه با حضور مدیران شرکت ملی گاز ایران و رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد، اظهار کرد: مدیریت شبکه گاز اکنون به‌صورت سنتی و به‌همت کارشناسان مستقر در مراکز دیسپچینگ انجام می‌شود و این عزیزان براساس تجربه، مقادیری همچون فشار و دبی را در نقاط مختلف این شبکه عظیم، تنظیم می‌کنند.

وی درباره ضرورت مدیریت شبکه گاز کشور با یک نرم‌افزار مدرن گفت: ایران از نظر میزان پوشش گازرسانی به خانه‌ها و صنایع رتبه اول را در جهان دارد و هیچ کشوری به اندازه ایران این درصد از پیچیدگی را ندارد و از طرفی هرچقدر که زمان می‌گذرد این شبکه بزرگ‌تر می‌شود از این رو نیاز است نرم‌افزاری قابل اتکا تولید شود که به کارشناسان در این امر مهم کمک کند.

نوشادی با بیان اینکه پیچیدگی مدیریت شبکه گاز با خروج افراد باتجربه از مراکز دیسپچینگ تشدید می‌شود، توضیح داد: شرکت‌های گاز در دنیا برای مدیریت شبکه از نرم‌افزارهایی بهره می‌گیرند که مبنای آن شبیه‌سازی جریان گاز در شبکه است، در این پروژه نیز هدف، توسعه و تولید نرم‌افزاری برای مدیریت (پایش، ایفای نقش کمک‌دیسپچر، شبیه‌سازی و پوشش شبکه اسکادا) برای جمع‌آوری داده در شبکه گاز کشور است.

به گفته وی، استقرار این نرم‌افزار سبب رفع مشکلات حیطه مدیریت شبکه گاز شده و مواهبی همچون اتخاذ تصمیم‌های بهتر، صرفه‌جویی، افزایش عمر و کاهش هزینه‌های نگهداری را برای شبکه گاز کشور به ارمغان می‌آورد.

غربی‌ها این نرم افزار را در اختیار ایران قرار نمی‌دهند

در این نشست منصور انبیاء، رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران با بیان اینکه در این پروژه شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران کارفرمای اصلی است و هلدینگ تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات قرارگاه خاتم النبیاء در قالب طرح ملی اسکادا مجری آن و دانشگاه علم و صنعت نیز به‌عنوان متولی توسعه نرم افزار نقش آفرینی می‌کنند، گفت: تنها چند شرکت در دنیا ‌دانش لازم برای تولید چنین نرم افزارهایی را دارند اما به دلیل تحریم، غربی‌ها این نرم افزار را در اختیار ایران قرار نمی‌دهند.

وی با قدردانی از حمایت مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز از پروژه‌های نوآورانه در این دانشگاه، تصریح کرد: در این پروژه قرار است نرم‌افزار شبیه‌ساز ِعملکرد شبکه گاز به‌صورت بومی توسعه داده شود؛ این نرم‌افزار اجازه می‌دهد که واکنش شبکه گاز را در حالت‌های مختلف شبیه‌سازی کنیم و به تبع آن دریابیم اعمال فرامین کنترلی چه تاثیر مشخصی بر شبکه دارد. به این صورت، افرادی که در مراکز دیسپچینگ مستقرند و شبکه گاز را کنترل می‌کنند با اطمینان بیشتری می‌توانند دستورات لازم برای رساندن گاز به نقاط مختلف کشور را صادر کنند.

وی درباره دیگر مزیت‌های این نرم افزار توضیح داد: کارشناسان دیسپچینگ با تکیه بر این نرم‌افزار می‌توانند موارد مهمی مانند نقاط بحرانی، رفتار آینده و میزان مصرف گاز در شبکه را پیش‌بینی کنند.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: